Czyli elektryczny wiatrak powinien chodzić cały czas przy włączonej klimatyzacji? U mnie załącza się tylko co jakiś czas, temperatura w normie..
Czyli elektryczny wiatrak powinien chodzić cały czas przy włączonej klimatyzacji? U mnie załącza się tylko co jakiś czas, temperatura w normie..
Podpinam sie do tematu.. powibien caly czas chodzić?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Tak, powinien chodzić od momentu włączenia przycisku. Wtedy pracuje na niższym biegu. W przypadku braku pracy wentylatora po włączeniu klimy, przyczyną jest najprawdopodobniej uszkodzony rezystor, który nie przepuszcza prądu. Można to zweryfikować podpinając wentylator na krótko.
Deko sprostuję.
Po wciśnięciu przycisku klimy jej wiatrak powinien się załączyć, popracować kilkanaście - do 30 sekund i się wyłączyć.
Po czym ponownie się załączyć na te kilkanaście sekund i wyłączyć i w takim cyklu pracować.
Kiedy załącza się drugi bieg wiatrak pracuje non stop do zbicia temperatury.
Ja tez lekko sprostuje:
po wlaczeniu klimy wiatrak wlaczy sie dopiero jak cisnienie w ukladzie osiagnie okolo 10bar- w zaleznosci od temperatury powietrza po jakis 10-40s, potem pracuje tak aby uklad klimy nie przekraczal 20bar wiec cyklicznie wlacza sie w wylacza.
W E32/E34 z reguly startuje od razu po wlaczeniu klimy
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
A u mnie jest tak, że wentylator pracuje razem ze sprężarką, chyba że jest odpowiednio chłodno to włącza się dopiero po jakiejś tam chwili.
napisane na smartfonie z pobitym ekranem.