Jak kupiłem e38 to miało być to drugie auto 'weekendowe' (miałem Mondeo '05 TDCI), ale jak się okazało 728iA + LPG to auto, którego koszty utrzymania są niewiele większe niż owego Forda, a przyjemność z jazdy nieporównywalna, na tyle, że przez kilka miesięcy nie odpalałem Forda, aż w końcu go sprzedałem. Co do osiągów to w kwestii odczuć na pewno diesel będzie się wydawał bardziej zrywny. Znowu dam porównanie z Mondeo. ~150KM w dieslu vs. 192 w benzynie. Wrażenia z jazdy takie, że 7er zamula, a Mondeo 'ma kopa na każdym biegu'. Fakty są jednak takie że osiągi są porównywalne z 728i a wrażenie wywołane jest tym, że auto z silnikem diesla sprawnie się odpycha od niskich obrotów, a benzyna zaczyna jechać tam gdzie w dieslu kończą się obroty. Także kick-down i 7er nie ma się czego wstydzić. Dodam jeszcze że ostatnio sprawdzałem 7 z Leonem TDI + chip 143KM (hamowane) 60-180 km/h i szliśmy równo. Dałem to porównanie nie dlatego, że bawię się w jakieś wyścigi, bo na co dzień jeżdżę przepisowo i staram się nie psuć i tak wątpliwej reputacji posiadaczy starszych BMW ;) Chodzi mi tylko o to, że czytając opinie o 728iA, można by mieć wrażenie że to auto o osiągach zbliżonych do Matiza, a tym czasem fakty są takie, że 728 w kwesti osiągów jest na poziomie popularnych aut ogólnie uważanych za dynamiczne.
Moje średnie spalanie to 15L LPG/100km (70% drogi powiatowe, 30% miasto), na trasie można zejść do 10-11 LPG/100km. Benzyny spala mało bo szybko się nagrzewa.