Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: 728i+lpg czy może jednak 730d?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez ksivvko Zobacz posta
    A tu się pozwolę niezgodzić- jakoś od kwietnia obserwuję ogłoszenia 728i, przeglądam prawie wszystkie do 5 tysięcy euro, tak sobie ustawiłem mobile i autoscout, że dostaję powiadomienie o nowym ogłoszeniu i szczerze mówiąc większość aut jest wyposażona bardziej niż zadowalająco- rzadko kiedy auta po lifcie mają braki typu manualne siedzenia czy radio zamiast navi, zwykle jest skóra, xenony, szyberdach, navi 4:3 itp. Wiadomo, ciężko trafić max wypas z lodówką z tylu, monitorkiem czy 3 strefą klimy, ale absolutnie mi to nie przeszkadza. Jeszcze jedno pytanie do osób, które sprowadzały auta z Niemiec- jak tam wygląda negocjacja ceny? W internecie ciężko znaleźć wiarygodne źródło- jedni mówią, że Niemiec tankuje do pełna samochód i do widzenia a inni, że spokojnie można zbić 1/3 ceny. Pewnie (jak zwykle) prawda leży gdzieś po środku :D
    Ja myśle, że jak wszędzie, jak komuś zalezy na sprzedaży to utargujesz, jak nie to nie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    730D zeby palilo dyche w mieście to musi byc zimne i mocno deptane.. No fakt ja mniejsze spalanie odnotowalem po naprawieniu webasta i zrobieniu wirusa spalanie spadlo szybsza reakcja na gaz. Osobiście kupilbym 730D ale jak wspomniales sporo jezdzisz po mieście a diesel nie lubi krótkich odcinków to zawsze mozna kupic 728 i nawet nie gazowac . A z tym targowaniem jest roznie osobiście jakby jakis janusz mirek targowal cene mojego auta przez telefon albo juz po oględzinach targowal tysiące to co najwyżej mógłbym sobie na tylni zderzak popatrzec i na szerokie opony podczas toczenia :-)

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li
    Cytat Zamieszczone przez ksivvko Zobacz posta
    A tu się pozwolę niezgodzić- jakoś od kwietnia obserwuję ogłoszenia 728i, przeglądam prawie wszystkie do 5 tysięcy euro, tak sobie ustawiłem mobile i autoscout, że dostaję powiadomienie o nowym ogłoszeniu i szczerze mówiąc większość aut jest wyposażona bardziej niż zadowalająco- rzadko kiedy auta po lifcie mają braki typu manualne siedzenia czy radio zamiast navi, zwykle jest skóra, xenony, szyberdach, navi 4:3 itp. Wiadomo, ciężko trafić max wypas z lodówką z tylu, monitorkiem czy 3 strefą klimy, ale absolutnie mi to nie przeszkadza.
    Też długo obserwuje systematycznie ogłoszenia i jakoś Twojej opinii nie podzielam. Wiekszość 728i jest słabo wyposażonych czasami nawet nie ma automatycznej klimatyzacji i skóry. Ale zaobserwowałem zależność, że im auto bardziej wyposażone tym gorzej wygląda, nie zawsze tak jest, ale dosyć często.

Jeśli nie masz determinacji na określony kolor i 100 % oryginalność z vinem to powinnieneś coś znaleźć w nie tak długim czasie, bo jeżeli chcesz konkretów to czekanie gwarantowane a niestety każdy dzień bije na niekorzyść, ostatnie egzemplarze zjechały z taśmy produkcyjnej już 15 lat temu.

A tak nawiasem jak komuś chce się zlecić poszukiwania e38 w Europie to 10 tys € trzeba mieć minimum.

Made in Tapatalk Galaxy Note 4 ByCygano

Początkujący Użytkownik
    BMW
    W planach- e38
    Mi się wydaje, że polifty są dużo lepiej wyposażone, ale to moje zdanie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar niestepne
    BMW
    e38 728i było jest e53 4.4 i e65 3.6

Może jeszcze wszyscy forumowicze się zrzucimy i postawimy pomnik e38 zgodny z vinem????Marmurowy i Vin z marmuru się zrobi za 20 tys euro.Chłopie nie znajdziesz e38 bo masz takie wymagania że takich aut już praktycznie nie ma to tak jakbyś szukał igły w przysłowiowym stogu siana...Piszesz chłopakowi żeby brał diesla a skąd ty możesz wiedzieć jak się jezdzi 2.8 a jak dieslem????Krytykujesz dobrych forumowiczów i nie złe auta a w moich oczach to wygląda tak jakby syn uczył ojca dzieci robić i tyle.
    Powodzenia
    ByCygano zastanów się czasem.
    Ostatnio edytowane przez niestepne ; 29-08-2016 o 20:22

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li
    Cytat Zamieszczone przez niestepne Zobacz posta
    Piszesz chłopakowi żeby brał diesla a skąd ty możesz wiedzieć jak się jezdzi 2.8 a jak dieslem????
    Moje zdanie jest jasne i nie będę go krył, bo komuś się nie podoba, lepiej jeździć zadbanym dieslem niż jakimkolwiek autem w ulubionym podtlenku polaka. Choć sam za motorem na olej napędowy nie przepadam, ale obecnie używam ( nie bmw) i nie zamienił bym na żadne auto z LPG, gdybym miał wybór. A złotym środkiem, jak co nie którzy to już wspomnieli będzie zakup 728i i nie zakładanie LPG.

Nie wiem co Cię tak bardzo boli, czyż ja nie mogę szukać auta zgodnego z fabryczną specyfikacją, nie każdy pieje i zachwyca się jak auto jest złożone z wyposażenie pozbieranego przez kilka lat z całych stron świata.

@ ksivvko

Wszystko zależało od kieszeni pierwszego właściciela i jego zapotrzebować, ale fakt w przedlifcie nie było nie których opcji, które były w polifcie.
    Ostatnio edytowane przez ByCygano ; 29-08-2016 o 20:28

Vip Vip Awatar marcin8181
    BMW
    E65 750i (Shirley), 2005` N62B48B , e46 coupe 2.5 lift m3 (Buba)
    autorze tego posta.. masz juz pewien zarys co wybrać... powiem ci tak.. bierz benzynę znajdz dobry egzemplarz (dobry znaczy nie zmeczony życiem) a wyposarzenie jak poczujesz blusa związanego z tym modelem marki BMW to zawsze cos może dołożyć to nic trudnego...
    ja kupiłem swoje z 95, 3.0 w manualu i dołozyłem.. hmmm napewno drugie tyle albo i wiecej.. chociażby kupując ostatnio fotele welurowe w pełnej elektryce brak tylko masaży.. za 300 zł i bede cieszył się wiekszym komfortem...
    wszystko jest kewstią twojego portwela.. i woli walki w niepowodzeniach gdy auto zaczenie marudzić jak emeryt w przychodni oczekujacy w kolejce ;)....

Z własnego doświadczenia proponuje (skoro się upierasz) na 728 w benzynie.
    A jak masz jeździć autem tylko w niedziele to LPG i ci nie potrzebne...Ja jeżdze codziennie do pracy autem wiec musze mieć za co tankować dlateo mam LPG i nie narzekam na moc itd....
    Jeśli masz wujka Szejka lej PB i ciesz się jazdą :)

BMW
    Cytat Zamieszczone przez ByCygano Zobacz posta
    Moje zdanie jest jasne i nie będę go krył, bo komuś się nie podoba, lepiej jeździć zadbanym dieslem niż jakimkolwiek autem w ulubionym podtlenku polaka. Choć sam za motorem na olej napędowy nie przepadam, ale obecnie używam ( nie bmw) i nie zamienił bym na żadne auto z LPG, gdybym miał wybór. A złotym środkiem, jak co nie którzy to już wspomnieli będzie zakup 728i i nie zakładanie LPG.

Nie wiem co Cię tak bardzo boli, czyż ja nie mogę szukać auta zgodnego z fabryczną specyfikacją, nie każdy pieje i zachwyca się jak auto jest złożone z wyposażenie pozbieranego przez kilka lat z całych stron świata.

@ ksivvko

Wszystko zależało od kieszeni pierwszego właściciela i jego zapotrzebować, ale fakt w przedlifcie nie było nie których opcji, które były w polifcie.
    Ty na prawdę nic nie kumasz??? mnie nic nie boli tylko niesamowicie drażni fakt że wypowiadasz się na temat aut o których nie masz pojęcia,nie jest to tylko moje zdanie tylko ja mówię o tym otwarcie ,znajdz zadbanego diesla zgodnego z vinem za 5tys euro a wypasie to pogadamy.
    Ostatnio edytowane przez niestepne ; 29-08-2016 o 20:45

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Dobra,teraz ja :)
    Miałem kiedyś dwie sztuki E38 właśnie z silnikiem M52B28. Powiem tak....jak dla mnie najlepsza opcja silnikowa dla kogoś kto korzysta na co dzień z autka , Dojazdy do pracy,miasto itp. Na autostradzie też ładnie sobie radzi nie gorzej niż 3,5 czy 4.0. bo jak już jedziesz to już jedziesz. Silnik praktycznie lub właściwie bezawaryjny.
    Kupuj więc 728i i się więcej nie pytaj, bo znów jak zwykle kłótnia powstała aby stało się tradycji tego forum.

BMW
    Miro to nie kłótnia... ja tylko stwierdzam fakt że forumowicz poleca 3.0d choć nigdy nie miał e38 (tak twierdzi)przecież to absurd.