Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: 728i+lpg czy może jednak 730d?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Vanosa się nie dotyka do 250-300kkm przebiegu. Jeżeli planujesz kupić auto z takim przebiegiem to musisz się liczyć z jego regeneracją. Nie jest to koszmarnie drogie, ale pare tysi kosztuje zrobione ze sztuką

Natomiast w tamtym roku dwa razy e39 plus jedno e38 udało się z Niemiec sprowadzić z przbiegami około 100kkm na gotowo poniżej 25tyś PLN, więc potencjał jest. Wszystkie te auto chodzą jak żyleta do dzisiaj.

Diesla sensownego nie znaleźliśmy, chociaż kolega się uparł I szukaliśmy z pół roku. Ani e39, ani e38.

Natomiast pisząc, że M52 nie jedzie mylicie pojęcia. Nie ma auta, które mało pali I jedzie oraz uniwersalnego, które jest sportowe, jak I ekonomiczne na dojazdy do pracy I sklepu. Myślę, że tą kwestię można zostawić koledze, który chce kupić takie auto.

A nie jedzie Corsa z silnikiem 1.2 60km, bo waży 300kg mniej niż e39, a ma trzy razy mniej mocy. Momentu pewnie w ogóle tam nie ma na dole. Żona miała służbowe, więc troche pojeździłem.

Moje W124 też chyba nie jedzie, w końcu 16 sekund do setki :) Można się przyzwyczaić do wszystkiego.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 29-08-2016 o 09:51
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Gdzieś czytałem że jakiś forumowicz robi regenerację za 700zl ale u mnie jest pojedynczy i działa więc się nie zaglebialem. Z tym "nie jedzie" to po dieslu jest takie wrażenie choć wcześniej miałem 325 tds po chipie. Trzeba go kręcić po prostu i wtedy się odpycha.

Wysłane z 1+2

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995

Myślę że 2.8 jest lepszym wyborem, po założeniu gazu będzie na prawdę tanio a benzyna nagrzewa się niemal natychmiast do pionu, co do osiągów jechałem kiedyś trochę rozklekotanym 2.8 w automacie, longu i przerobionym na gaz, nie było źle ,jechalo sie calkiem przyjemnie a przyspieszenie nie jest wcale takie słabe

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta

Natomiast w tamtym roku dwa razy e39 plus jedno e38 udało się z Niemiec sprowadzić z przbiegami około 100kkm na gotowo poniżej 25tyś PLN, więc potencjał jest. Wszystkie te auto chodzą jak żyleta do dzisiaj.
    Jak możesz to podziel się informacjami kto sprowadzi takie auto w tej cenie, bo 25 tys na gotowo rozumiem po opłatach to bardzo kusząca propozycja za 728i z przebiegiem poniżej 200 tys. Sam bym takie coś przygarnął z miłą chcęcią, choć nie ukrywam, że bardziej zależy mi na wersji iL.

Made in Tapatalk Galaxy Note 4 ByCygano

Vip Vip Awatar marcin8181
    BMW
    E65 750i (Shirley), 2005` N62B48B , e46 coupe 2.5 lift m3 (Buba)
    zgadza sie, ja pierwsze auto swoje mialem e36 coupe 2.0. z 150KM silnikiem i tez pipierniczalo... ale wyobraznie jak sie ma to i 500KM da sie jeździć w głową ;)

Cytat Zamieszczone przez ksivvko Zobacz posta
    Marcin, oczywiście zgadzam się z tym, że wszystko zależy od wyobraźni (wiadomo, opel kalajabra z każdą ćwiartką z innego auta też 220 poleci), ale e38 to ma być w zasadzie pierwsze auto, nawet 728 ze swoimi 193 koniami i tylnym napędem to niecodzienny wybór i wielu w tym momencie puka się w czoło

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW

Cytat Zamieszczone przez ByCygano Zobacz posta
    Jak możesz to podziel się informacjami kto sprowadzi takie auto w tej cenie, bo 25 tys na gotowo rozumiem po opłatach to bardzo kusząca propozycja za 728i z przebiegiem poniżej 200 tys. Sam bym takie coś przygarnął z miłą chcęcią, choć nie ukrywam, że bardziej zależy mi na wersji iL.

Made in Tapatalk Galaxy Note 4 ByCygano
    sam znalazłem I pojechałem ze znajomym lawetą

to był 98 rok jak pamiętam, 130tyś przebiegu, kosztował niecałe 5tyś euro. Takie auta się trafiają, ale trzeba szukać. No i nie marudzić nic o wyposażeniu, tylko brać co jest.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 29-08-2016 o 13:21
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar sebastian735
    BMW
    e38 735il
    Tak jak kolega mówi trzeba brac to co jest bo okazje się trafiaja i szybko znikaja

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    No niestety 728 to często bedaki a 528 często mają niezle wyposażenie. No i w manualu jak się trafi to już nie jest taki muł.

Wysłane z 1+2

Początkujący Użytkownik
    BMW
    W planach- e38
    A tu się pozwolę niezgodzić- jakoś od kwietnia obserwuję ogłoszenia 728i, przeglądam prawie wszystkie do 5 tysięcy euro, tak sobie ustawiłem mobile i autoscout, że dostaję powiadomienie o nowym ogłoszeniu i szczerze mówiąc większość aut jest wyposażona bardziej niż zadowalająco- rzadko kiedy auta po lifcie mają braki typu manualne siedzenia czy radio zamiast navi, zwykle jest skóra, xenony, szyberdach, navi 4:3 itp. Wiadomo, ciężko trafić max wypas z lodówką z tylu, monitorkiem czy 3 strefą klimy, ale absolutnie mi to nie przeszkadza. Jeszcze jedno pytanie do osób, które sprowadzały auta z Niemiec- jak tam wygląda negocjacja ceny? W internecie ciężko znaleźć wiarygodne źródło- jedni mówią, że Niemiec tankuje do pełna samochód i do widzenia a inni, że spokojnie można zbić 1/3 ceny. Pewnie (jak zwykle) prawda leży gdzieś po środku :D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Zazwyczaj stare zadbane auta kupuje się od właściciela pierwszego, drugiego. Bardzo miłe transakcje, ale raczej negocjacji ceny tu nie ma. Wiedzą co sprzedają, a dla nich 500 euro w prawo czy lewo to nie pieniądz, więc nie lubią się targować.

Pewnie w komisie jest inaczej, nie wiem, bo omijam komisy szerokim łukiem. Kupowałem jeszcze auta w ASO, też stare I tutaj można coś urwać, bo zazwyczaj ceny są zawyżone.
    pozdrawiam Bartek