Ostatnio edytowane przez Omsej ; 18-08-2016 o 20:24
Pierwszy błąd dotyczy czujnika ciśnienia paliwa na "niskiej" stronie
Drugi błąd dotyczy samego sterownika silnika.
Na początek spróbowałbym za pomocą DIS lub ISTA wywołać funkcję serwisową "Program All Adjustment"
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Dzięki za podpowiedź. Pierwszy błąd wynika z tego że odpięty został przewód od czujnika na filtrze paliwa zaś drugi się powiela po wykasowaniu .Z tym drugim to muszę do kogoś podjechać co ma taki program aby wywołać tą funkcję serisową bo niestety mam tylko inpe. Rozumiem że jeżeli to nie zda rezultatu to pozostaje wymian sterownika silnika wraz z kodowaniem nowego ???
Koledzy, podłącze się pod temat.
Wkoncu dzisiaj odpaliłem Inpe.
Mam wielką prośbę, porobiło fotki z pracy silnika itp.
Proszę luknijcie na fotki fachowym okiem jak te moje serduszko pracuje.
Odczyt robiłem na zimnym silniku. Jeśli coś nie tak zrobiłem to proszę o info jak to powinno być zrobione.
Proszę jeszcze zobaczcie co to za błąd w komputerze silnika.
Dziękuję!
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
Błędy dotyczące eeprom, to ta sama sytuacja o której pisałem wcześniej
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Dziękuję za odpowiedź. Co dokładnie oznacza ten błąd z eeprom? Jutro będę walczył z DIS. A co do wykresów to jest wszystko ok czy coś niedomaga?
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka