Sedan czy Coupe ? Powinno być ok ze zdjęciami teraz http://www.fotosik.pl/u/Lord58/album/2394406
Sedan czy Coupe ? Powinno być ok ze zdjęciami teraz http://www.fotosik.pl/u/Lord58/album/2394406
Ja w sedanie.
Żeby było jak w oryginale to proponowałbym Ci to zafilerować , zmatować i dopiero pomalować. Struktura będzie łagodniejsza.
Co to znaczy zafilerować ? Chociaż jedna osoba powiedziała że ma sentyment do E36 bo często można spotkać się z osobami które powiedzą że to okropny samochód brzydki panie multipla ładniejsza i to tylko dlatego że miało opinie jakie miało i nie odpowiednich często właścicieli .
Zafilerować to podkładować np. tym http://farby.hfcd.pl/23562,-Maxi-Fil...-0-16-l--szary
Co do E36 : Mam kolegę który ma taką trójeczkę w super stanie i nie chce mi jej sprzedać :)
Fajne autko. Pamiętam jak się fajnie bokiem w zakręty wchodziło. Miałem trzy lata temu E90 ale to już nie to samo.
Sentyment do 3ER mam dlatego ,ponieważ moją przygodę z BMW zacząłem od E21. Potem była właśnie E36 a dalej kilka E34 i E32 To były autka. Ehh Wspomnienia :)
No patrz, a mi się wydawało, że filerować, to szpachlować (body filler). A podkładować, to prime coat.
Co do serii 3... no cóż - masówka.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Miro miał chyba na myśli znaczenie Niemieckie.U mnie w okolicy starsi lakiernicy też tak mówili/mówią.
Zobaczę z tym co mówisz na razie jeszcze przecieram podkład i matuje ją , jeśli wszystko fajnie wyjdzie z kolorem i nic się nie z chrzani to zrobię z progami tak jak mówisz .Ja osobiście bym zaczął przygodę od E30 na wąskie lampie w 1.6.l na gaźniku i czarnych tablicach facet u nas ją naprawiał i miał sprzedawać z powodu problemów zdrowotnych ale wjechał w niego jakiś smarkacz ,ale wyszło E36 od kolegi na które żeby nie ja to pewnie drzewo by czekało na nią .Ogólnie w rodzinie zawsze były Ople ale BMW się przewijało przez warsztat jak byłe młodszy szczerze mówiąc oprócz siudemy to marzyło mi się zawsze Senator B lub Omega A ale to trudne było do wykonania bo największy przeciwnik Opla to rdza no i omega a to chyba Mazda 6 tam tych czasów .A masz jakiekolwiek zdjęcie poprzednich swoich bmw chętnie bym zobaczył .
Ostatnio edytowane przez Lord58 ; 21-12-2016 o 21:55
Mam jeszcze jedno pytanie miro jakie firmy polecasz lakier bo już zmatowałem E36 tylko w dwóch miejscach wyszły placki z konturami gdzie przebija się lakier więc dla wszelkiego to wolałem od dzielić podkładem i się nie zastanawiać i będę zaraz się wybierał po bazę i lakier do Suwałk .A moja wiadomość doszła do ciebie oczywiście nic nie mówię może nie masz na razie czasu z tymi zdjęciami się tylko pytam bo się zastawiam czy twojej wiadomości nie usunąłem przez przypadek na poczcie bo ciągle zawalona jest spamami .
:) Kurcze..... zapomniałem Coś wyślę
Wszystko zależy gdzie to będzie lakierowane ...W kabinie czy niestety w garażu ?
Jeżeli w kabinie to lakier HS a w garażu tylko MS . Baza najlepiej konwencjonalna. Wodna to ekologiczna a co ekologiczne to sam wiesz :)
Chodzi Ci też o firmę ? A co tam macie w sklepie ?