Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [E65] 745d Nysa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Zbichu
    BMW
    Tymczasowo Audi
    Teorię wysnułem gdy zobaczyłem to w telefonie. Zweryfikowałem sytuację po informacji od autora posta, przyjrzałem się dokładniej i zmieniłem zdanie, więc lockbud sam weź prysznic.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d wcześniej e39 3.0benzynka
    Cytat Zamieszczone przez Zbichu Zobacz posta
    Teorię wysnułem gdy zobaczyłem to w telefonie. Zweryfikowałem sytuację po informacji od autora posta, przyjrzałem się dokładniej i zmieniłem zdanie, więc lockbud sam weź prysznic.
    To następnym razem weź wcześniej zweryfikuj informacje a później coś doradzaj bo takich psełdo znawców z zawodu wróżek jest tu stanowczo za dużo. Pozdro:)

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

BMW
    Tymczasowo Audi

Cytat Zamieszczone przez radek79 Zobacz posta
    To następnym razem weź wcześniej zweryfikuj informacje ....
    A co? ktoś się spóźnił przeze mnie? Radziu, napisałeś coś na temat? Natrzyj się śniegiem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E61
    Panowie bez spiny. Jutro jadę zobaczyc z magikiem od diesela BMW z Nysy (Roger-Nysa). Napisze co i jak, jak wroce.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d wcześniej e39 3.0benzynka
    Nie byłem nie widziałem to sie.nie wypowiadam, drażnià mnie tylko takie posty jak twoje bo coraz ich wiecej na tym forum

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

BMW
    Tymczasowo Audi
    Pytanie autora nie brzmiało: czy ktoś był i widział? Autor zamieścił link i zapytał o opinię.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Zbichu Zobacz posta
    Pytanie autora nie brzmiało: czy ktoś był i widział? Autor zamieścił link i zapytał o opinię.
    @Zbichu tu tak jest na forum,że jak nie napiszesz od razu OCH, ACH, PIĘKNA jedź kupuj to być pewny ,że Cię zaraz z błotem zmieszają.
    Czasami się zastanawiam po co w ogóle te tematy są zakładane ? Niech sobie każdy jedzie i kupi co chce, a nie potem stęka jak ktoś ma inne zdanie.

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Zbichu już dawno powinieneś zauważyć że nikt już nie chce twojej opini w tym temacie, ale ty dalej siejesz zamęt. Są wakacje weź wolne i wyjedź gdzieś, odpocznij i wróć jak człowiek.

BMW
    Tymczasowo Audi
    lockbud, nie mogę wyjechać, bo użeram się z budowlańcami. Nie dość, że przy budowie trzeba się użerać z partaczami, to jeszcze tu się jeden trafił.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E61
    Byłem, widziałem, wróciłem... Niestety, albo stety, bez auta.

Zacznę od początku. Siódma rano wyjeżdżamy z teściem do Nysy, po niespełna 2h jesteśmy na miejscu. Pod umówionym adresem zastajemy śliczną F01 na 21" felgach i zaczynamy oglądać, jednak to nie nasze progi i budżet. W tym samym czasie z garażu wyjeżdza, miły, starszy Pan, naszą 7er. Witamy się i zaczynamy oglądać. Na 1 rzut oka jest śliczna, jednak im dłużej oglądam, tym więcej zauważam szczegółow, świadczących o zużyciu. Już na wstępie dostałem cios w głowe, serio! El. klapa po otwarciu "nie zaskakuje" i od razu leci w dół. Za 1. razem w moją potylicę, heh. Auto miała być lala, wszystko miało działać. Jednak szybko weryfikujemy, że tak nie jest. PDC z tyłu widzi przeszkode, mimo że jej tam nie ma. Spoko, Pan dorzuca 3 szt. El. regulowana kierownica nie "idzie" ani w dół, ani górę. Troche problematyczne, bo nie idzie się usadowić po swojemu. Nie działały również ringi z jednej strony, ale Pan dokłada nowe markery. Autem faktycznie jezdził Pan prezes przez 10 lat, jednak przez te lata trochę zapuścił środek. Myślę że kilka stówek i dało by się żyć. Auto nie picowane na sprzedaż, jednak widać sporo rys, zadrapań w środku, które wynikają z intensywnej eksploatacji. Z opowieści właściciela, malowane drzwi tył lewe i maska. Moim zdaniem sporo więcej. Niestety, nie wziąłem miernika. Kupiłem mieszkanie i przy przeprowadzce się zawieruszył. Znajdzie sie pewnie jak nie będzie potrzeby.

Dobra, bez smęcenia. Jedziemy! Silnik chodzi jak majstersztyk, co V8 to V8. Mocy pod dostatkiem i nawet taki ciężki Enterprise idzie jak przecinak. Skrzynia zmienia biegi gładko, bez szarpnięć.

I już byłem prawie zdecydowany, jednak podjechałem do magika od BMW (Roger-Nysa). Po podpięciu pod ISTĘ wyszła masakra! Krzysiek chwycił się za głowę - 96 zapisanych błędów! Jedne z przed kilku tysięcy km, inne aktualne z przed kilku km. Począwszy od wyposażenia, jednak to pikuś, a skączywszy na błędach z czujnikami doładowania, egr, pływakiem w zbiorniku, zawieszaniem pneumatycznym, słabym napięciem na aku i kluczyku, coś chyba z edc, strownik świec umarł (żaden cylinder nie podgrzewany). Błędów była naprawdę cała masa i w związku z tym zrezygnowałem. Nie skreślalbym tego auta, jednak ja odpuściłem.

PLUSY:

- ori Styling 128 (ranty poobijane)
    - nowe opony 21"
    - nowe hamulce tył/przód
    - zimówki na osobnych kołach
    - przebieg po bmw-decoder sprawdziwy
    - jest MOC
    - zawieszenie ok

MINUSY:

- mase błędów
    - niesprawna el. klapa
    - niesprawna el. kolumna