O przestawianiu na frezach kolega się zagalopował :) A jeśli nawet to co by to miało dać, wypracowuje się równo.
Najgorsze jest to, żę nic niestety z tym luzem w BMW nie można zrobić tak jak w mercu, gdzie jest zawsze śruba konktrująca na stożku, którą można ten luz skasować.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 17-08-2016 o 12:58
pozdrawiam Bartek
Jestem już po zrobieniu wału. Za metaliczny dźwięk i drgania w moim przypadku odpowiadał łącznik elastyczny. Wymieniony na nowy oryginalny i profilaktycznie podpora wału. Krzyżak w bardzo dobrym stanie bez żadnych luzów. W ostatniej chwili wpadła wymiana klocków na przodzie bo nowe z marca starczyły raptem na 15 tys km. Cóż takie uroki wieloryba. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
U mnie też był łącznik elastyczny zniszczony, a pomimo tego stukot pozostał. Wymieniłem cały wał - uszkodzony krzyżak.
ARIE(L),
czy to jest TAKI dźwięk?
Jeżeli tak to sprawdziłbym przegub przy dyfrze.
Możliwe, że trzeba wymienić w nim smar, bo stary się już wyprowadził.
Dźwięk jest taki jak na pierwszym filmiku z tego tematu http://7er.pl/showthread.php/41198-w...odporze-FILMIK
Oczywiście czuję też lekkie wibracje podczas jazdy także wymieniam wszystko co mogło się już skończyć czy też dostać luzu. Jak będzie trzeba to kupi się drugi wał ale tego wolałbym nie robić bo wolę naprawić swój. Mam nadzieję tylko, że mechanik ogarnie sprawę i tak naprawdę tylko w przypadku krzyżaka się obawiam czy da sobie radę. Auto idzie na warsztat 29 ego także na razie tylko zbieram informacje. Od roku przymierzałem się do tego ale trafiałem na leniwych mechaników :)
Ostatnio edytowane przez miro ; 17-08-2016 o 15:00
Doświadczenie robi swoje. Dzięki.