Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 132

Wątek: e66 760li indyvidual

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Tommo Zobacz posta
    Oczywiscie że są, tylko nie będą to okazje cenowe.
    ADASIO ma rację, interesują mnie tylko względnie drogie oferty.
    Coś za dużo kombinujesz, dzwonię do mojego znajomego, który dla mnie sprowadza auta i w miesiąc masz samochód, że wypadniesz w butów.

E65/66 z przebiegiem poniżej 100kkm cenią się w tej chwili około 100 tyś. Poniżej 200kkm, cena na pół. Takie są realia oraz ceny za Odrą. Jak jesteś zainteresowany, kontakt na priva.

W tamtym roku było e39 520 za 50k, golas z przebiegiem nieco ponad 3kkm od 96 roku, wyrejestrowane po 3 miesiącach o kupna. Na forum złapali aukcję, marudzili, wymyślali jaki to bezsens, auto się sprzedało w dwa dni.

Podobnie dwie sztuki trafiły do moich kolegów z pracy, również nie marudzili, tylko grzecznie wyłożyli kasę na podobny egzemplarz.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 14-08-2016 o 17:23
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    @ttrol to ,że auto ma 100kkm nie znaczy ,że będzie perełką. Auta z przebiegiem 20kkm które są dziesięcio letnie lub wiecej mogą takich kłopotów przysporzyć ,że nikt nawet nie ma pojęcia. Auto ma jezdzić a jak stoi to powoli wszystko w nim ulega zniszczeniu. Uszczelki ,gumy kruszeją,tarczki w asb obeschną itd itd

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    @ttrol to ,że auto ma 100kkm nie znaczy ,że będzie perełką. Auta z przebiegiem 20kkm które są dziesięcio letnie lub wiecej mogą takich kłopotów przysporzyć ,że nikt nawet nie ma pojęcia. Auto ma jezdzić a jak stoi to powoli wszystko w nim ulega zniszczeniu. Uszczelki ,gumy kruszeją,tarczki w asb obeschną itd itd
    Czy ja gdzieś napisałem, że te auta są bez wkładu finansowego?

Plan jest prosty, kupujesz e39 bez przebiegu za 30-40kPLN, ładujesz 10-15kPLN i masz auto gotowe na wszystko, które wygląda na nowe. Druga opcja, idziesz do salonu i kupujesz nowe. Masz taki sam stan auta, tylko, że 20 lat nowsze. Rozumiem, że każdy kto się rozgląda za takimi autami liczy się z takim planem.

Te auta są perełkami z wyglądu, a mechanikę się wymienia lub naprawia, chyba, że dla kogoś wymiana zawieszenia albo rozbiórka silnika, w celu wymiany uszczelnień jest problemem. Wtedy jak napisałem musi kupować nowe auta, nie używane.

Jednak w tej chwili wśród znajomych jest 5 takim aut, wszystkie przeszły przez mojego znajomego i mnie i zero problemu poza pierdołami. Widocznie mamy dużo szczęścia.

Moje e32 przez ostatnie 10 lat zrobiło może 20kkm, ciągle zero problemu, wsiadam i jadę, zawsze :)

Chyba, że dla Ciebie perełka, to 20 letnie auto, które jest wywrócone na lewą stronę, wszystko wymienione i zrobione, a w cenie z allegro. Jest grupa ludzi, która uwielbia żerować na cudzej krzywdzie, żeby właśnie takie auta kupować i płacić jak najmniej. Moje e32 kosztowało mnie dobre pareset roboczogodzin mojej własnej pracy, więc jak miałbym je kiedyś oddać w cenie rynkowej, to wolę je oddać koledze za darmo, przynajmniej sobie nim czasem pojeżdżę.

I ostanie pytanie, jak masz kilka aut, to jakim cudem wszystkie mają jeździć, będziesz wynajmował kierowców, żeby nimi jeździli, kiedy ty jeździsz innym. Ja nie czuję się magnatem, a mam cztery auta, uszczelki wymieniam, a tarczki mi nie obeschły jeszcze...może mam szczęście. Ale zgadza się, kiedyś obeschły w fordzie f-350, jeszcze jak mieszkałem w USA. Auto stało bez oleju w skrzyni przez ponad rok. Dwie godziny zajęła reanimacja skrzyni :)
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 14-08-2016 o 18:29
    pozdrawiam Bartek

BMW
    BRAK
    @ttrol Sam napisałeś ,że przy samej e32 spędziłeś pareset godzin a kolega szuka auta a nie hobby :) Do tego chce E65/66 a nie brzydkie E39.
    Jeszcze napisz ,że te auta sa z Japonii i ja nie mam więcej pytań.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK

Do tego chce E65/66 a nie brzydkie E39
    Normalnie hasło roku , to e65 jest piękne ? (karlusiedupiszflekijakbyśsiebanistustymnażarbestr ichter)

miro , zrozum ,że nie ma aut bez wkładu finansowego , nawet na tym forum, znam przypadki ,że ktos chwalił swoje 7 ,a jak sprzedał to potem się przyznawał co było do naprawy. Katastrofa

Zaawansowany Użytkownik Awatar niestepne
    BMW
    e38 728i było jest e53 4.4 i e65 3.6
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Czy ja gdzieś napisałem, że te auta są bez wkładu finansowego?

Plan jest prosty, kupujesz e39 bez przebiegu za 30-40kPLN, ładujesz 10-15kPLN i masz auto gotowe na wszystko, które wygląda na nowe. Druga opcja, idziesz do salonu i kupujesz nowe. Masz taki sam stan auta, tylko, że 20 lat nowsze. Rozumiem, że każdy kto się rozgląda za takimi autami liczy się z takim planem.

Te auta są perełkami z wyglądu, a mechanikę się wymienia lub naprawia, chyba, że dla kogoś wymiana zawieszenia albo rozbiórka silnika, w celu wymiany uszczelnień jest problemem. Wtedy jak napisałem musi kupować nowe auta, nie używane.

Jednak w tej chwili wśród znajomych jest 5 takim aut, wszystkie przeszły przez mojego znajomego i mnie i zero problemu poza pierdołami. Widocznie mamy dużo szczęścia.

Moje e32 przez ostatnie 10 lat zrobiło może 20kkm, ciągle zero problemu, wsiadam i jadę, zawsze :)

Chyba, że dla Ciebie perełka, to 20 letnie auto, które jest wywrócone na lewą stronę, wszystko wymienione i zrobione, a w cenie z allegro. Jest grupa ludzi, która uwielbia żerować na cudzej krzywdzie, żeby właśnie takie auta kupować i płacić jak najmniej. Moje e32 kosztowało mnie dobre pareset roboczogodzin mojej własnej pracy, więc jak miałbym je kiedyś oddać w cenie rynkowej, to wolę je oddać koledze za darmo, przynajmniej sobie nim czasem pojeżdżę.

I ostanie pytanie, jak masz kilka aut, to jakim cudem wszystkie mają jeździć, będziesz wynajmował kierowców, żeby nimi jeździli, kiedy ty jeździsz innym. Ja nie czuję się magnatem, a mam cztery auta, uszczelki wymieniam, a tarczki mi nie obeschły jeszcze...może mam szczęście. Ale zgadza się, kiedyś obeschły w fordzie f-350, jeszcze jak mieszkałem w USA. Auto stało bez oleju w skrzyni przez ponad rok. Dwie godziny zajęła reanimacja skrzyni :)
    Święte słowa...

BMW
    BRAK
    @ELVIS w każdym używanym aucie jest pakiet startowy. Nigdzie nie napisałem ,że nie.
    Co do E65 to jest piękna.!
    https://www.youtube.com/watch?v=70770koQBME

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW

@ttrol Sam napisałeś ,że przy samej e32 spędziłeś pareset godzin a kolega szuka auta a nie hobby :) Do tego chce E65/66 a nie brzydkie E39.
    Jeszcze napisz ,że te auta sa z Japonii i ja nie mam więcej pytań.
    Wytoczyłeś ciekawy argument, moje e32 ma 30 lat, a e65 będzie miało co najwyżej 15. Moje e32 jest w mojej rodzinie od początku i w wieku 15 lat raczej nic się nie działo wielkiego. Ba, do dzisiaj się nie dzieje, tylko, że ja z tych co wywracają na lewą stronę :)

Jest ciekawe e65 na forum, kolega ostatnio kupił z przebiegiem ~ 50kkm, stało kilka lat. Poczekamy, co napisze o tym aucie. Obawiam się, że zrobi podstawowe rzeczy, a potem na 10 lat zapomni o mechaniku.

Auta, o których napisałem są z Niemiec, a pytać możesz o wszystko, nie mam tajemnic. Co złego w autach z Japonii, poza tym, że są droższe od tych z Niemiec z wiadomych względów. Przebieg można potwierdzić zawsze, obojętnie skąd jest auto, a jak się nie da to się auta nie kupuje.

A auta bez przebiegu kupuje się wszędzie, robiłem to w USA, robię to też tutaj, czasami, bo nie jestem handlarzem i w zasadzie nie mam na to czasu. Dlatego biorę telefon, dzwonię do znajomego i mam pachnące pod domem na lawecie.

Ponadto dobrym przykładem jest tutaj moja żona, kupiliśmy nową Lancię Ypsilon w 2003 roku, dziś auto ma 44 tyś przebiegu. Ale właśnie dlatego, że zawsze mieliśmy kilka aut na raz. Stąd się biorą niskie przebiegi właśnie. I żeby było jasne w Lancii raz wymieniłem świece dla kaprysu, raz pasek rozrządu dla kaprysu oraz raz klocki hamulcowe z przodu. Raz termostat dla kaprysu plus płyn chłodniczy. Poza tym oleje i filtry. Auto od nowości stoi pod chmurką, bo to za niska ranga na garaż. Poza gównianym już lakierem, bo kobieta ma w nosie, auto w środku jest jak nowe i jeździ jak nowe.

A sąsiad ma nowego i40 oraz Mondeo i z serwisów nie wyjeżdża :) Ot historia zatoczyła koło. I to jeszcze ja zajeżdżam po niego na te serwisy 124, to mechanicy wychodzą popatrzeć na to bezawaryjne auto :) Chociaż nim nie jest, no ale ma 25 lat :)
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 14-08-2016 o 19:31
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tommo
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Coś za dużo kombinujesz, dzwonię do mojego znajomego, który dla mnie sprowadza auta i w miesiąc masz samochód, że wypadniesz w butów.
    Czyli jak, znajduje auto na jakimś portalu, a on mi je przywozi pod dom tak?
    A co jak po drodze do domu rozjebie się skrzynia albo silnik z różnych powodów?
    Dla mnie to śliski tamat, raczej nie skorzystam.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Nie rozumiem zupełnie Twojego toku rozumowania, a jak Ty pojedziesz do Niemiec i Ci w drodze powrotnej padnie silnik to będziesz w lepszej sytuacji? Tutaj masz fakturę marżę i oddajesz auto bez mrugnięcia w świetle polskich przepisów, więc jesteś w lepszej sytuacji. Widać mało w życiu kupowałeś aut, w używanym aucie jak i nowym mogą zdarzyc się wszystkie sytuacje, mierzy się siły na zamiary i bierze się na klatę takie wydarzenia. Tylko klata musi być stosowna do ciężaru.
    Przypomina mi się sytuacja jak w jednym e39 kiedyś wyrwała się świeca z gwintu, bo ktoś kiedyś przeciągnął jak wymieniał. Zresztą w M52 to się zdarza. I co miałem lecieć z płaczem do sprzedającego Niemca, to było jakieś dwa miechy po zakupie. Umarłbym ze wstydu przed tym dziadkiem wciskając mu, że to jego wina, bo jego mechanik miał za ciężką rękę.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 14-08-2016 o 21:37