Sprawdz cisnienie pompy paliwowej i czy sie uklad nie zapowietrza.
Sprawdz jak szybko rosnie Ci cisnienie na listwie od momentu pierwszego krecenia.
Sprawdz cisnienie pompy paliwowej i czy sie uklad nie zapowietrza.
Sprawdz jak szybko rosnie Ci cisnienie na listwie od momentu pierwszego krecenia.
Mam nieszczelnosc w baku. Nie mialem sie tym kiedy zajac, a nie przeszkadzalo mi to bo jest dosc wysoko i ponad polowe moge miec w baku paliwa bez wycieku. Czy to moze powodowac zapowietrzenie? Nieszczelnosc nie jest duza paliwo nie cieknie ciurkiem tylko sie saczy. Nie mam mozliwosc grzebac nic przy gazie. Wyryski Hana.Przelaczanie jest ustawione chyba na 30C.
By³o BMW e32 750 V12
Chodzi mi bardziej o to ze:
- pompa paliwa moze juz nie domagac ze wzgledu na swój wiek, przez co po d³u¿szym postoju zanim dobije cisnienia do 3.5 bara uplywa zbyt wiele czasu.
- jesli gdzie¶ masz jakis sparcia³y przewod paliwowy albo oring na regulatorze cisnienia to gdy auto stoi mo¿e w miejsce paliwka wchodzic powietrze a co za tym idzie kazde odpalanie auta przestanego dlu¿szy czas powoduje dlugie krecenie i niedomaganie do momentu az pompa pozbedzie sie ca³kowicie powietrza z uk³adu paliwowego.
Ps. jesli objaw sie nasila w miare spadku temp. to znaczy ¿e wszystkie przewody paliwowe (gumowe) trzeba wymieniæ.
Do sprawdzenia cisnienia na listwie proponuje zakupiæ dowolny manometr do ci¶nienia oleju - ja testowa³em swój uk³ad paliwowy na czujniku z T25 (ciagnik made in ZSRR)
Ok dziêki za rady. Sprawdzê ci¶nienie na listwie. I wymieniê przewody profilaktycznie mo¿e pomorze:) Jak nie bêdê dalej szukaæ.
By³o BMW e32 750 V12
Mozesz tez dolac denaturatu do paliwa - raz juz pomoglo moze i tym razem wina wody w ukladzie paliwowym.