Witam. Mam pytanko odnosnie w/w czujnika. Mianowicie czy przy jego wymiajie na zimnym silniku po wykreceni go z pompy wody plyn chlodzacy bedzie uciekal?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Witam. Mam pytanko odnosnie w/w czujnika. Mianowicie czy przy jego wymiajie na zimnym silniku po wykreceni go z pompy wody plyn chlodzacy bedzie uciekal?
Tak będzie.
Nie odkrecaj korka od zbiornika wyrownawczego to nie będzie tak szybko uciekał.
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
Czyli jest mozliwosc wymiany bez duzej utraty płynu?:)
pewnie. będzie Ci się co najwyżej delikatnie sączyć ale tak jak kolega wyżej napisał nie odkręcaj korka to podciśnienie zatrzyma płyn w środku
Dzięki wielkie zamowilem orginal i zastanawiam sie czy samemu pobawic sie w wymiane czy oddac do mechanika:) ale sam sie pobawie:) dzieki za pomoc
Na początku odkręć korek, żeby upuścić ciśnienie, które się już zbudowało, a potem zakręć tak jak normalnie.
Jeśli nie upuścisz ciśnienia, to nawet na zimnym masz gejzer.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Po spuszczeniu cisnienia i wykreceniu czujnika ani kropelka sie nie ulala:) czujnik wymieniony i jak reka odjal :)