Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [ blacharka] Uszczelka przedniej szyby - fakty i mity?

7ka
    Gość
    tak to prawda...sparciala podszybie moze narobic klopotu...na wlasnej skorze mialem taki przypadek..radze rowniez zaopatrzyc sie w przekaznik do wycieraczek ktory moze!! ale nie musi sie zawiesic...

Początkujący Użytkownik

Uszczelka przedniej szyby.

Miałem teen sam problem z uszczelką, po prostu sparciała.Ale kupiłem czarny silikon do szkła,nałożyłem grubą warstwę zatykając wszystkie dziury,nadwyżkę silikonu na drugi dzień przyciołem ostrym nożykiem i spokój. :)Kosztowało mnie to 18 zł.

Sorki że odświeżam dość stary temat ale po co zakładać nowy:)
    Czy wymiana tej uszczelki we własnym zakresie jest bardzo kłopotliwa? Czy lepiej zlecić to ASO od razu przy jej zakupie? Tylko pewnie słono licza za taką robótke.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Hej ,wymienisz ją sam tylko zaopatrz sie w odpowiednie narzędzia ,mysle ,że to jakies 30 min roboty :) tez to wymieniałem

Jakieś tam zdolności manualne i mechaniczne mam :) więc myślę że sobie poradzę. Tylko czy dużo jest tam rozkręcania jakiś elementów pobocznych? Sama uszczelka jest chyba na jakieś wciski czy coś.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Łącznie trzeba odkręcic chyba trzy śruby od mocowania wycieraczek,potem są tylko plastikowe spinki do wyciągnięcia i trzeba odsunąc uszczelke która styka sie z klapą jak jest zamknieta i to chyba wszystko :) aa zapomniałbym trzeba jeszcze zdjąć listwy boczne na przedniej szybie ,ruchem do góry

Prawie wymieniłem uszczelkę ale zaskoczył mnie duży torx od wycieraczki od strony kierowcy. Nie przygotowałem się na to :) A że było już późno to temat wymiany musi zostać przesunięty na następny wolny termin :) Mam nadzieje że nie będzie już więcej niespodzianek :)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Hej ,po wymianie trzeba wyregulowac docisk lewej wycieraczki ,bo Ci nie bedzie dibrez dociskac ,a po podł do kompa pokaże bład

Pokarze błąd wycieraczki? Wyregulować docisk to znaczy tak żeby dobrze zbierała tak?
    Czy wystarczy zdjąć lewą wycieraczkę przykręconą na tego dużego torxa czy trzeba też demontować drugą wycieraczkę? Chyba tylko ta jedna wymaga demontarzu ale chciałbym sie upewnic?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Pokarze błąd wycieraczki? Wyregulować docisk to znaczy tak żeby dobrze zbierała tak?
    Czy wystarczy zdjąć lewą wycieraczkę przykręconą na tego dużego torxa czy trzeba też demontować drugą wycieraczkę? Chyba tylko ta jedna wymaga demontarzu ale chciałbym sie upewnic?
    > Witaj ,od spodu jest silnik który w miare szybkosci ja odpowiednio dociska poprzez taki bolec jaki bedzie widac po odkręceniu pierwszego torxa,a potem bedzie drugi torx z otworem i wtedy mozna wycieraczke zdjąc. Z tego co pamietam to chyba trzeba zdjąc tez prawą wycieraczke,ale tam jest chyba zwykła nakretka chyba 14" ,więc nie bedzie problemu. Jesli docisk lewej wycieraczki bedzie nieodpowiedni to błąd bedzie po podł do komputera,ale komp pokładowy tego nie bedzie pokazywał,pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów