Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: (E38 740i) Parê problemów i pytañ z tym zwi±zanych :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar dejwid333
    Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    740i m60b40 '95
    Sk±d
    LSW

Lightbulb (E38 740i) Parê problemów i pytañ z tym zwi±zanych :)

Witam, niedawno zakupi³em bmw 740i z 1995r z automatyczn± skrzyni± biegów bez tipa w kolorze petrol mica metallic.
    Zauwa¿y³em kilka problemów zwi±zanych z elektryk± i innymi drobnostkami.
    Na sporo pytañ odpowiedzi znalaz³em na niektóre nie jednoznacznie wiêc spytam tutaj czy dobrze wszystko rozumiem :) Jest to moje pierwsze BMW wiêc proszê o jak±¶ wyrozumia³o¶æ :)
    Szyberdach gdy z³o¿ê ca³kowicie jest ok 2 mo¿e 3mm za nisko - regulacja odbywa siê za pomoc± ¶rub czy da siê elektronicznie ?
    Zauwa¿y³em te¿ ¿e strza³ka od temperatury jest za nisko gdy auto siê ju¿ nagrzeje , ale problem rozwi±za³em bo okaza³o siê ¿e mam nie do koñca sprawne zegary , a OBD podczas jazdy pokazywa³o 80-90 stopni wiêc z tego co wyczyta³em to dla m60b40 to warto¶ci odpowiednie ?
    Kolejna sprawa : podczas jazdy raz na jaki¶ czas ga¶nie mi lewy ksenon , ale jak wy³±cze i w³±cze ¶wiat³a to zapala siê od nowa ? ( ¿arnik na wyczerpaniu ? starter ? przetwornica ? )
    Komputer pokazuje mi nastêpuj±ce b³êdy : bremlicht prufen , rucklicht prufen , nebellich hi prufen oraz eremsbelag prufen.
    I z tego co zrozumia³em to mam problem z koñcz±cymi siê klockami hamulcowymi ? ( b±d¼ z czujnikami )
    Oraz z tylnym o¶wietleniem ? I faktycznie nie mam tylko prawego stopu i o¶wietlenia baganika - za to odpowiedzialne s± te b³êdy ?
    Na dodatek jakby tego by³o ma³o to mam uwalon± ¶róbê na silniku od plusa (+) do której id± dwa kable .
    Auto pali od strza³a , zachowuje siê normalnie , biegi wchodz± idealnie g³adko , moc ma - gdyby nie komunikaty na komputerze nie wiedzia³bym ¿e jest co¶ nie tak.
    Proszê o jakie¶ nakierowanie mnie czy dobrze my¶lê i jak móg³bym zaradziæ na te problemy :)
    Z góry bardzo dziêkujê , forum czytam ca³y czas , ale tyle wiedzy nowej na raz to ju¿ trochê mi siê miesza w g³owie.
    Pozdrawiam
    Dawid

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar niestepne
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    e38 728i by³o jest e53 4.4 i e65 3.6
    Sk±d
    M³awa
    Komunikaty sa od stopu,przeciwmgielnych tyl,i chyba od tablicy rej w kazdym badz razie co¶ jeszcze z ty³u w swiat³ach.Xenon mrugajacy w moim przypadku raz okaza³ sie zarnik a raz przetwornica.Plus pod maska s³u¿y np.do podania pr±du kablami.

Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    740i m60b40 '95
    Sk±d
    LSW
    Rozumiem , dziêki za szybk± odpowied¼ ! :)
    Nic siê nie stanie jak bêdê tak je¼dziæ z tym xenonem ? tzn nie spali siê nic dalej oprócz ¿arnika jak bêdê go w³±cza³ i wy³±cza³ co jaki¶ czas ?
    No i ten szyberdach mnie interesuje bo aktualnie muszê go rêcznie regulowaæ ¿eby przylega³ do dachu .
    Skrêciæ ten plus pod mask± ? dodam ¿e id± tam 2 kable jeden gruby i jeden jaki¶ cieñszy - jutro dodam zdjêcie.
    A no i pytanie ostatnie , mogê je¼dziæ bez pokrywy silnika tej plastikowej co idzie na górê ? Bo po³amane ma 3 zatrzaski i na razie j± zdj±³em.

Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    740i m60b40 '95
    Sk±d
    LSW
    Wiem ¿e tworze nowy post ale chcia³em od¶wie¿yc temat.
    Otó¿ borykam siê z problemem tych ¶wiate³ stopu.
    ¯arówki i oprawki s± ok , bo przek³ada³em od kumpla z e38 i u niego ¶wiec± u mnie nie.
    Trzecie ¶wiat³o stopu siê normalnie ¶wieci.
    W czym jest problem ? Bezpieczniki ? Gdzie je znale¼æ ? I czy to mo¿e wina LCM-u ?
    Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar niestepne
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    e38 728i by³o jest e53 4.4 i e65 3.6
    Sk±d
    M³awa
    Mo¿e styki w lampie za¶niedzia³y.

Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    740i m60b40 '95
    Sk±d
    LSW
    Wydaje mi siê ze lampa jest ok, jakby pad³ modu³ lcm to by trzeci stop ¶wieci³?
    Tak samo wykluczy³em czujnik pod peda³em

Podobne w±tki

1. [elektryka] Dok³adka PDC - parê pytañ.
    Przez Sebek w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 23-06-2014, 12:07
  2. 1997 BMW E38 740 i parê problemów
    Przez luzynski w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24-02-2014, 16:01
  3. [pozostale] 730i Parê pytañ zwi±zanych z E38
    Przez Patrykus w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 24-12-2013, 11:01
  4. [silnik] Pare pytañ zwi±zanych z zakupem