Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Poka¿ wyniki od 21 do 24 z 24

W±tek: Poszukujê w³a¶cicieli E38 750i z instalacj± lpg

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar jaro5
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Sk±d
    radom
    Ja moj± e65 745 lata³em na 1 goldzie 5 lat i nie mia³em problemu.Nie prze³±cza³a siê na benzynê w extremalnych prêdko¶ciach,które mia³a czêsto.Fotki gdzie¶ s± na forum.Mocy mia³a ciut mniej ni¿ na bp,ale to by³a znikoma ró¿nica.Nigdy mi nie zamarza³ parownik.
    by³o E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Velocityraptor
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    by³o E38 750i, bêdzie E38 750i
    Sk±d
    OKR
    Cytat Zamieszczone przez xedossfm Zobacz posta
    Nie opowiadaj bzdur. Wcze¶niej zada³em pytanie, ¿artobliwie , który bank masz na gazie a który na benzynie.
    Tera zapytam powa¿nie. Ile cylindrów idzie na gazie jak mocniej depniesz? Nie wiesz, dlatego opowiadasz, ¿e na Goldzie Ci to dzia³a.
    Dlaczego Ci przerywa i prze³±cza na benzynê? Spróbuj na szybszej drodze przycisn±æ chocia¿ do 180 i zobacz jak d³ugo uda Ci siê tak pojechaæ na gazie.
    Tyle w temacie.
    Jecha³em tym autem do Almerii na gazie, w tym przez Niemcy noc± ciêgiem 180-200 km/h z ma³ymi przerwami. Tam i z powrotem. Có¿ wiêc mogê wiedzieæ w temacie?

Przerywa bo ma za ma³e ci¶nienie w zbiorniku. Zdarza siê to tylko czasami przy koñcówce gazu.

PS
    Fotka w Avatarze jest zrobiona na Cabo de Gata.
    Ostatnio edytowane przez Velocityraptor ; 05-08-2016 o 16:20
    -------------------------------------
    Broñ Masowego Wyprzedzania.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar bolomanolo
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    750 i 1997 r
    Sk±d
    Zawiercie
    Cytat Zamieszczone przez SkeYT Zobacz posta
    Kolego z miejsca reduktory do wywalenia bo s± za s³abe, za ma³o wydajne. Sterowniki te¿ niczego sobie. Na Twoim miejscu wymieni³ bym na TECH 326 x2 z ³±cznikiem MASTER/SLAVE. Wtryski ok. Jak to tak ogarniesz wszystko bêdzie dobrze. Ogólnie Twoja obecna instalacja jest po MEEEEEGA tanio¶ci za³o¿ona no i wychodz± kwiatki. Pozdrawiam
    Kolego drogi - red shark 1500 jest do 200 KM w realu zak³adany jest do 220-230 KM i sobie radzi, po za tym s± do ca³kiem dobre reduktory. po za tym co tu jest takie mega tanie?? wtryski? reduktory? optima która jest tañsza od staga 300 mo¿e o 100-150 z³? no prosze bez przesady- jeszcze chyba nie widzia³e¶ taniej instalacji.

Cytat Zamieszczone przez z_kotem Zobacz posta
    Jak wygl±daj± korekty na benzynie i na gazie? Byæ mo¿e to wtryskiwacze siê klej±.
    tzn co dok³adnie z korekt?? to co widzê jest ok.
    wtryskiwacze by³y sprawdzane u producenta, s± ok.

Cytat Zamieszczone przez Velocityraptor Zobacz posta
    KME Gold x 1 (nowy) + 2 sterowniki KME i dzia³a w miarê dobrze. Wtryski Magic bodaj¿e. 55000 na gazie zrobione. Poza upaleniem katów (350 000 przebiegu) wiêkszych problemów nie ma po wymianie parownika i regeneracji sterowników w KME.
    W nowej 750 byæ mo¿e zastanowi³ bym siê nad podwójnym KME Goldem (przy niskim poziomie gazu czasami d³awi siê i prze³±cza na benzynê gdy wcisn±æ gaz do deski), ale to mo¿e byæ problem z czym¶ innym.
    Jak chcesz sobie co¶ obczaiæ pod³±czyæ i masz kompa do gazu KME to zapraszam w okolice góry ¶w. Anny.
    Na jednym goldzie faktycznie jest to trochê s³abe do uwierzenia ¿e dobrze chodzi z racji choæby mocy 750, ale jak chodzi to ok- ja mam wiêksze problemy. Dziêki za zaproszenia ale raczej nic mi to nie da- wa¿niejsze jest dla mnie info ¿e na dwóch kme chodzi.

Cytat Zamieszczone przez xedossfm Zobacz posta
    Nie opowiadaj bzdur. Wcze¶niej zada³em pytanie, ¿artobliwie , który bank masz na gazie a który na benzynie.
    Tera zapytam powa¿nie. Ile cylindrów idzie na gazie jak mocniej depniesz? Nie wiesz, dlatego opowiadasz, ¿e na Goldzie Ci to dzia³a.
    Dlaczego Ci przerywa i prze³±cza na benzynê? Spróbuj na szybszej drodze przycisn±æ chocia¿ do 180 i zobacz jak d³ugo uda Ci siê tak pojechaæ na gazie.
    Tyle w temacie.
    A do za³o¿yciela tematu: wejd¼ sobie na lpg-forum i w dziale optima zadaj pytanie. Tam na 100% uzyskasz konkretne podpowiedzi.
    Faktycznie muszê pogadaæ z technikami z Optimy aby co¶ pomy¶leli.

Co do spalania to na autostradzie ostatnio Polska-Chorwacja 12,5 L ( 130-170 km/h) gazu ,wiêc chyba nie ma co narzekaæ ¿e jest paliwo¿erny, do d³ugich tras super samochód tylko te b³êdy muszê wyeliminowaæ, ogólnie temat za³o¿y³em poniewa¿ s³ysza³em teorie od gazowników ¿e dwa sterowniki s± od gazu i pewnie jakie¶ b³êdy bêd± i ju¿. Ale widzê ¿e jednak je¿dz± 750 na gazie i takich cudów nie ma jak u mnie, tak wiêc szukam problemu dalej.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 09-08-2016 o 21:32

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar xedossfm
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    ST220, by³o 735i m62b35 '98
    Sk±d
    Zamo¶æ
    Kolego, tak jak pisa³em wcze¶niej, udaj siê tutaj http://lpg-forum.pl/alex-optima.html
    Tam siedz± specjali¶ci od Optimy, w³±cznie z supportem producenta.
    Nie traæ czasu tutaj, bo skoñczy siê tym, ¿e nic nie poprawisz.
    P.S.
    Zbyt ma³ym spalaniem gazu nie ma co siê cieszyæ. Ma spalaæ wiêcej ni¿ benzyny.
    Nie dziwi± pó¼niej rozjazdy korekt.

Podobne w±tki

1. E38- Pytanie do w³a¶cicieli shadowline-ów.
    Przez JACEK R w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 19-03-2011, 07:23
  2. [e38] Witam w³a¶cicieli 7er
    Przez jasql w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 01-12-2010, 19:27
  3. [e38] Witam wszystkich w³a¶cicieli 7-ek
    Przez macias-1981 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 40
    Ostatni post / autor: 07-12-2008, 12:37

Tagi dla tego w±tku

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •