Panowie liczyli¶cie mo¿e po jakim przebiegu siê zwraca taka inwestycja?
Panowie liczyli¶cie mo¿e po jakim przebiegu siê zwraca taka inwestycja?
£atwo policzyæ, w ka¿dym razie b³yskawicznie. Im wiêkszy poch³aniacz benzyny tym szybciej.
To ile trzeba po³o¿yæ na tak± porz±dn± instalkê do V12?
W ka¿dym warsztacie zakladajacym lpg powiedz± Ci kwotê od której oczy wychodz±.
Mi zak³ada³ znajomy po kosztach, pomaga³em mu i wysz³o 40% tego co wo³ali gaziarze i w dodatku na podzespo³ach które sam wybra³em a
nie na czerwonych waldemarach itp.
Czyli temat jest ciê¿ki. Mo¿e rzeczywi¶cie nie komplikowaæ sobie ¿ycia.
Kupcie sobie 2 auto tanie zamiast gazu
a 750tka to relaksacyjnie a nie do pracy
Kwota typu 6-8 tys nie powninna zdziwiæ bo tam wszystko jest x2, 2 reduktory 2 kompy itp. Podziwiam kogo¶ kto wszadzi³ jednego golda to tego silnika gdzie nominalnie jest on do 300km a w rzeczywisto¶ci nie ma tyle. Ja mam jednego golda ale to jest M60B30 i to s± raczej jego górne mo¿liwo¶ci, a trzeba dodaæ ¿e nie szaleje autem i nie krece go niepotrzebnie na wysokie obroty
To zapraszam na te¶cik
PS
Mimo szczerych chêci nie zauwa¿y³em ¿adnej odczuwalnej ró¿nicy w przyspieszeniu na gazie vs na benzynie. Ale mo¿e trzeba by ze stoperem.
I tak w 750 gaz powy¿ej 50% wciska siê co 4 miesi±ce.
PS 2
Co do dyskusji o spalaniu, to tak jak Tuczi pisa³ na gazie zu¿ywa siê ok. 20-25% wiêcej litrów paliwa.
U mnie 50 litrów gazu starcza na 250-300 km w zale¿no¶ci od buta. Na trasie powolnej to i 350 mo¿na zrobiæ.
Ostatnio edytowane przez Velocityraptor ; 05-08-2016 o 09:07
-------------------------------------
Broñ Masowego Wyprzedzania.
Nie opowiadaj bzdur. Wcze¶niej zada³em pytanie, ¿artobliwie , który bank masz na gazie a który na benzynie.
Teraz zapytam powa¿nie. Ile cylindrów idzie na gazie jak mocniej depniesz? Nie wiesz, dlatego opowiadasz, ¿e na Goldzie Ci to dzia³a.
Dlaczego Ci przerywa i prze³±cza na benzynê? Spróbuj na szybszej drodze przycisn±æ chocia¿ do 180 i zobacz jak d³ugo uda Ci siê tak pojechaæ na gazie.
Tyle w temacie.
A do za³o¿yciela tematu: wejd¼ sobie na lpg-forum i w dziale optima zadaj pytanie. Tam na 100% uzyskasz konkretne podpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez xedossfm ; 07-08-2016 o 18:43 Powód: literówka
Osobi¶cie od 8 lat u¿ytkuje M60B40 na Goldzie i w codziennej eksploatacji nie mam z nim najmniejszych problemów. Je¿d¿±c do Holandii wielokrotnie podró¿owa³em z prêdko¶ci± 160 km/h ustawion± na tempomacie i nawet te 1.000 km nie robi³o na nim wra¿enia. W okolicach 200km/h rzeczywi¶cie po kilkunastu minutach reduktor zamarza, ale pytanie jak czêsto z takich prêdko¶ci siê korzysta? Ha³as + spalanie skutecznie mnie od tego odstraszaj± ;)
Zamiast dwóch reduktorów obecnie stosuje siê jeden podwójny KME R2 Twin. Mój szwagier ma taki w B44 i sobie chwali.
~¼ród³o: kme.eu