Cytat Zamieszczone przez osaka
Cytat Zamieszczone przez coboss
S± jego zwolennicy i przeciwnicy. W moich prywatnych oczach ujmuje. Je¿eli za³o¿ysz LPG do E38 spoko lus ale jak wci¶niesz to do 2-3 letniej E65 to...

Jestem wrogiem LPG nie uznaje tego jak i producenci aut. W moich oczach to taka sama bzdura jak przerabianie Diesla pod olej z frytkownicy.

Najbardziej nie rozumiem gdy kto¶ kupuje jakie¶ sportowe auto i ³aduje w nie gaz. Albo kto¶ chce mieæ wyj±tkowy samochód albo niech sobie daruje na wstêpie.

Sorki jak kogo¶ ura¿am ale to jest moje prywatne zdanie i nie zmieniê go. Nie ura¿ajcie siê ch³opaki ;p :)
co do olejów ro¶linnych to podszed³bym do tematu inaczej... swego czasu bardzo du¿o czyta³em o tego typu paliwie i interesowa³em siê zagadnieniem i mam du¿e pojêcie na ten temat, samochody przerobione na rzepak osi±gaj± lepsze wyniki KW na chamowni od zwyk³ej ropy... dotyczy to starych aut jak i nowych, jeden cz³owiek powa¿nie podszed³ do tematu przerobi³ cytrynê berlingo hdi na rzepak i wzros³a moc wiêcej ni¿ b³ad pomiaru chamowni zatem... pozatym przypominam ¿e Rudolf Diesel opracowa³ motor o zap³onie samoczynnym aby napêdzaæ go w³a¶nie olejami ro¶linnymi, w niemcowni jest full takich autek a firmy przerabiaj±ce autka na rzepak kosz± sianko jak u nas instalatorzy lpg :) A na koniec najlepsze: u nas na paliwo ro¶linne 100% jest akcyza wy¿sza ni¿ na lotnicze... maj± jednak te rafinerie wtyki u ustawodawców !! taka rzeczywisto¶æ, ale rzepak ma przysz³o¶æ. No to tyle mojego wywodu mam nadziejê ¿e mi³o siê czyta³o :P
Heh kolego u nas takie rzeczy (Bioester) s³u¿± do napêdu ciê¿arówek itd tam gdzie id± tego tony dziennie. Mi chodzi³o o je³opów co zamiast na stacjê jechali do biedronki ;D reszty nie muszê dodawaæ ;)