No ten przepis jest fenomenalny. Prawdopodobieñstwo rozszczelnienia lub wybuchu butli z gazem wynosi praktycznie zero. A ile aut ma ciekn±ce baki i przewody paliwowe...
No ten przepis jest fenomenalny. Prawdopodobieñstwo rozszczelnienia lub wybuchu butli z gazem wynosi praktycznie zero. A ile aut ma ciekn±ce baki i przewody paliwowe...
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
ciekawe czy swoim 530d wjedziesz za 2 lata do BerlinaZamieszczone przez Helberstam
chyba ka¿dy ju¿ powiedzia³ co wiedzia³
za dwa lata to bede mial nie wiadomo jakie auto Tristeza bo jestem na etapie sprzedazy mojej 530d i kieruje sie w strone 7er
Triesteza juz od prawie roku stare diesle nie maja wjazdu do Berlina :DZamieszczone przez tristeza
Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!
koledzy dajcie spokoj bo nie ma sensu kijem biegu rzeki zawracac :)
wiedzia³em, ¿e siê tak skoñczy :) dla tego ju¿ wcze¶niej odpu¶ci³em wyra¿aj±c tylko moje osobiste zdanie i jak ka¿dy ja te¿ mam do niego prawo ;)
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
co do olejów ro¶linnych to podszed³bym do tematu inaczej... swego czasu bardzo du¿o czyta³em o tego typu paliwie i interesowa³em siê zagadnieniem i mam du¿e pojêcie na ten temat, samochody przerobione na rzepak osi±gaj± lepsze wyniki KW na chamowni od zwyk³ej ropy... dotyczy to starych aut jak i nowych, jeden cz³owiek powa¿nie podszed³ do tematu przerobi³ cytrynê berlingo hdi na rzepak i wzros³a moc wiêcej ni¿ b³ad pomiaru chamowni zatem... pozatym przypominam ¿e Rudolf Diesel opracowa³ motor o zap³onie samoczynnym aby napêdzaæ go w³a¶nie olejami ro¶linnymi, w niemcowni jest full takich autek a firmy przerabiaj±ce autka na rzepak kosz± sianko jak u nas instalatorzy lpg :) A na koniec najlepsze: u nas na paliwo ro¶linne 100% jest akcyza wy¿sza ni¿ na lotnicze... maj± jednak te rafinerie wtyki u ustawodawców !!Zamieszczone przez coboss
taka rzeczywisto¶æ, ale rzepak ma przysz³o¶æ. No to tyle mojego wywodu mam nadziejê ¿e mi³o siê czyta³o :P
Pora na moje zdanie.
Co laæ? A co wejdzie? To siê leje! Mam domu 4 autka. Ka¿de z innej parafii. VAN (Chrysler Voyager 2,4 LPG) SUV SantaFe Diesel 2.0, Kamper 1,9 TD i moje E34 tylko PB.
Lejemy co mo¿na. Do VANA LPG bo oszczêdniej, a tym siê du¿o je¼dzi. SUV na co dzieñ. Diesel po mie¶cie to bajka. Kamper? Prz takiej masie diesel to jedyne wyj¶cie. Tym siê nie pêdzi.
Wnioski? Chcesz jechaæ powoli dystyngowanie, nie zale¿y Ci na 2 sek do 100ki? Chcesz przy tym oszczêdnie? Kup diesla.
Chcesz szaleæ? kup PB ale... tu jest ale. Du¿o je¼dzisz masz ciekawsze wydatki np dziecko, dom, rodzina i uwa¿asz ¿e wydawanie kasy na pró¿no jest g³upie zak³adasz LPG.
Je¶li jeste¶ kawalerem. ¦pisz na kasie, kasa nie liczy siê dla Ciebie bo po to jest aby wydawaæ nie wa¿ne ile jej siê ma to je¼dzisz na PB No chyba ¿e jeste¶ cz³owiekiem który nadal twierdzi ¿e LPG niszczy silniki i jest bee do bólu.
Ka¿dy ma swoje zdanie i trzeba je uszanowaæ. Wkrótce bêdê posiadaczem E38 i wiem ¿e je¶li siê uda i staæ mnie bêdzie na benzynkê to nie za³o¿ê gazu, ale nie dlatego ¿e nie lubiê. Wiem ¿e gaz nie jest tym co silnik lubi. Wi±¿e siê to z dodatkowym obowi±zkiem. Baczniejszym uwa¿aniem i wiêkszym dbaniem o silnik. Co¶ za co¶. Jednak nie twierdzê ¿e gazu nie bêdzie. Technologia jest obecnie taka ¿e gaz nie jest z³y.
Têpiæ trzeba tych co ¼le go zak³adaj±, tych co patrz± aby w³o¿yæ jak najtañszy gaz. Je¶li bêdê wk³ada³ do mojej kochanej w³o¿ê to co najdro¿sze i najlepsze! Po to ¿eby jej nie szkodziæ! I to jest wyznacznik! I nawet wiem kto mi za³o¿y ;) (Niko¶ jak co¶ moje auto bêdzie u Ciebie i masz mi w³o¿yæ najlepsze graty jakie s± ;) )
A tak przy okazji Turbo. Wiecie kto pierwszy za³o¿y³ turbo do auta? Jaka marka??
Heh kolego u nas takie rzeczy (Bioester) s³u¿± do napêdu ciê¿arówek itd tam gdzie id± tego tony dziennie. Mi chodzi³o o je³opów co zamiast na stacjê jechali do biedronki ;D reszty nie muszê dodawaæ ;)Zamieszczone przez osaka
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
@ Coboss- tak sie milo sklada te "jelopy" dalej zajada dieslem (uklad wtryskowy na pompie wtryskowej) jak ktokolwiek inny jezdzacy na naszym kochanym KATOLICKIM (czyt. chrzczonym) paliwie ze stacji :P
Takze na twoim miejscu "jelopami" bym ich nie nazwal, a jeszcze zastanowilbym sie, poczytal cos fachowego na temat, dlaczego rzepak z biedronki przedluza zycie osprzetu silnika ... ;)
Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!