Cytat Zamieszczone przez Kuba_93
Cytat Zamieszczone przez tristeza
Cytat Zamieszczone przez FuBu
Cytat Zamieszczone przez DAN V8
A swoja droga czy orietuje sie ktos czy mozna wsadzic lpg do nowej 7?? czy zbyt nowoczesny silnik?

dla mnie to poracha, kupiæ F01 i wsadziæ do niej LPG ... no ale POLAK POTRAFI

Pojed¼ kiedy¶ np do Berlina i zobacz jakie samochody podje¿d¿aj± tankowaæ LPG ;)

Na zachodzie gaz z tego co zaobserwowa³em jest postrzegany jako ekologiczne i modne paliwo.

Jeszcze ma³a opowiastka ;)

Tankowa³em zawsze gaz na pewnej stacji Orlenu we wrocku. Zawsze tankowa³ mi ten sam typ, i zawsze zamienili¶my parê s³ów. Zawsze mówi³ ¿e on gazu w swoim aucie nie za³o¿y - spoko jego sprawa. Pewnego dnia tankuje mi gaz i znowu zaczyna swoj± gadkê. Tym razem lekko przegi±³ - "Ja gazu nigdy nie za³o¿ê, bo nie jestem biedakiem" :razz:

Ledwo siê powstrzyma³em ¿eby mu nie wyjeb..æ w ryj, ale nic nie powiedzia³em, zap³aci³em i do widzenia. I zmieni³em stacjê, nawet jak mam rezerwê to jadê kilka km dalej.

Ja od dzisiaj wynajmujê szofera za po³owê swojej pensji i sam nie prowadzê, bo nie jestem biedakiem ;D
Po pierwsze to w±tpiê w to ¿e kole¶ który pracuje na stacji benzynowej i tankuje gaz jest wielce bogaty , no ale to ju¿ nie moja sprawa i byæ mo¿e siê mylê. A po drugie to ¿e kto¶ ma instalacje gazow± nie oznacza od razu ¿e jest biedny. Przecie¿ same kupno i za³o¿enie instalacji gazowej jest kosztowne(mam na my¶li sekwencje gazu np BRC). A instalacja gazowa jest po prostu tañsza w utrzymaniu ni¿ benzyna. Mnie osobi¶cie nie przeszkadza to ¿e kto¶ ma w paro letnim aucie instalacje gazow±. No ale niestety wszyscy tak nie my¶l±.

Pozdrawiam Kuba!
bogaty moze nie ale mozna zarobic pracujac na stacji lpg pracowalem to wiem mialem e 34 535 w gazie i zawsze mialem zatankowana butle 80 litrow dodatkowo jak konczyla mi sie butla z gazem w kuchni to wymiane mialem za darmo zarabialem 800 zl odwalalem 240 godzin i to co bylo najlepsze mialem od 4000zl do 5000zl bokow sprzedajac gaz ktory nie krecil licznika w dystrybutorze. zauwazylem ze jak ktos chce obrazic kogos na forum to cisnie mu ze dowcipy o kierowcach bmw i stereotyp dresiarza to jest wlasnie przez niego (to jest w stylu oddaj mi kredki ide do domu bo juz nie bede sie z toba bawil) mam czarna 7 jestem obciety na lyso i czesto chodze w dresach (bardzo przepraszam tych ktorzy wybierajac sie w podroz bmw zakladaja smoking) jezeli chodzi o gaz w bmw i wogole w jakims innym samochodzie to moje zdanie jest takie NIE STAC MNIE I NIE MAM CZASU NA TO ZEBY JEZDZIC SAMOCHODEM NA GAZ. pracowalem na stacji lpg i wiem jaki syf (dla innych gaz) jest w polsce. wiele razy bylo tak ze cysterna tankujac zbiorniki zapychala sie syfem. wiec bardzo was prosze gdzie tu sa oszczednosci w instalacji lpg skoro za waszym zdaniem dobra instalacje trzeba wylozyc grube kilka tysi plus czestsza wymiana podzespolow zeby to wogole chcialo dzialac i wizyty u gazownika policzcie to sobie i wyjdzi na to samo. to tak jak z hazardzistami licza ile wygrali a nie ile przegrali. ale jak ktos ma czas i pieniadze to ok niech sie bawi w gaz ja musze miec sprawny samochod.