Ciekawe rzeczy tutaj czytam...

Sadze ze gaz w F01/02 to sprawa o ktorej mozna zapomniec. Juz sama nowa 7ka sprawia tak duzo problemow (i nieistotne czy ON czy PB) ze kolejna instalacja raczej nie wchodzi w rachube. A inna spraw gdzie to pomiescic?

Dzisiaj wymienialem pompe wodna w 740 i zeszlo sie grubo ponad 2 godziny - a nie obijalem sie. Ciekaw jestem n.p. kolejnej rzeczy - jak gaziarze poradza sobie z odpowietrzeniem ukladu chlodzenia (o ile bedzie parownik/reduktor - a nie faza ciekla), kiedy trzeba do tego sprzetu diagnostycznego ICOM ktory do ASO wszedl wraz z wejsciem F01?

Pomiam fakt, ze w nowych silnikach w F01/02 jest wtrysk bezposredni, a wtryski psuja sie nawet jak woz chodzi na PB. Pomijam to ze najstarsze maja dopiero pol roku....

Turbo w BMW jest nie dlatego ze jakos trzeba sobie radzic, a dlatego, ze normy emisji spalin sa wygorowane. Istnieje pojecie downsizing i wlasnie BMW idzie tym kierunkiem posilajac sie turbo.

Mam pytanie do DAN V8:
co to za skrzynia DKG w BMW? Jakos pracuje w ASO i ni cholery nie wiem o czym mowa.. Musze widocznie doczytac.

Bo przeciez nie chodzi o 2 tarczowa SMG z M5/M6