Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 61 do 70 z 82

W±tek: uszkodzone f01

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    nie rozmawiam z Tob± ;D nie walcz ze mn± w paliwach siedzê od 10 lat wiêc na prawdê nie ma to sensu. Dla mnie ka¿dy rolnik jad±cy golfem do biedronki zamiast na stacje jest kretynem i zdaje sobie z tego sprawê jak ju¿ jest za pó¼no mimo, ¿e w cale za du¿o nie polata :D

Gdyby mo¿na by³o to co niektórzy najssali by do baku po sobotniej imprezie
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    Ja jezdze dieslem, ale tylko i wylacznie przez malzonke ktora nasluchala sie bajek o spalaniu 540 :razz: i zawsze bede mowil ze nawet v12 biturbo o mocy 2000 koni w dieslu to nie jest to co tygryski lubia najbardziej. Benzynka ma calkiem inna charakterystyke jak dla mnie duzo korzystniejsza. Co do lpg to czytalem kiedys artykul z porownaniem paliw i testami po przerobieniu silnika na lpg (na benzynie mozna bylo max 30km przejechac pozniej cos tam sie wypalalo), dostosowaniu do tego paliwa parametry przy niezmienionej pojemnosci polecialy bardzo wyraznie w gore. LPG jest znacznie lepszym paliwem do samochodu, jesli tylko samochod ten bedzie mial silnik zaprojektowany przez fabryke do zasilania tylko nim a nie PB. A z drugiej strony jesli bede kupowac to wole zagazowane 740 lub 750 niz 725tds tylko dlatego ze ktos mi bedzie od biedakow wyklinal. A niech dalej na bogato smiga sobie Golfikiem 3 tdi i narzeka ze nigdy by do e38 gazu nie zalozyl... :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740d
    Sk±d
    ddz
    Lpg to takie dziadowanie jak pojscie do mariota na szklanke wody, zeby jak najtaniej posiedziec w luksusie. Mowicie ze diesle juz nie sa oszczedne. Mi spalanie nie przekracza 10, jezeli uzyskacie to w benzynce to gratuluje. A na oleju z biedrony nie da rady jezdzic jak ma sie turbo bo tluszcz odklada sie na lopatkach. Co do gazu to nawet dobre zapalniczki sa na beznyne.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    Lpg paliwo jak paliwo. Moim zdaniem np diesle w duzych limuzynach to porazka, jeszcze kilkanascie lat temu zaden producent by sie na to nie odwazyl, a dzis nawet Porsche ma w palecie diesla :razz: Nie twierdze ze to zle silniki, bo fakt technika poszla do przodu i maja naprawde super parametry no ale duza benzyna to duza benzyna. W koncu to segment aut luksusowych i nie przystoi im "puszczanie dymka" przy redukcji ;) To takie moje zdanie ale ogolnie kazdy jezdzi tym czym lubi lpg, pb czy on niewazne, wazne ze na masce widnieje smigielko :]

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    luss ja ostatnio musia³em dojechaæ do mechanika i jecha³em 15km w tym 4 przez miasto jak dziadzia!!! typowo tak bezczelnie na ¿ó³wia, max 80-100km/h mój 3.0d spali³ mi 5,3 litra (¶rednia) ¶lepi± nie wierzy³em. Jak by mi kto¶ powiedzia³ ¿e taki silnik przy 2 tonowym aucie mo¿e spaliæ 5,3 litra ON to bym go wy¶mia³, a jednak!

Wiadomym, ¿e tak nie da rady je¼dziæ normalnie :D noga mnie bola³a od trzymania w powietrzu ;D ;D
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    max 80-100km/h mój 3.0d spali³ mi 5,3 litra (¶rednia) ¶lepi± nie wierzy³em. Jak by mi kto¶ powiedzia³ ¿e taki silnik przy 2 tonowym aucie mo¿e spaliæ 5,3 litra ON to bym go wy¶mia³, a jednak!

Wiadomym, ¿e tak nie da rady je¼dziæ normalnie :D noga mnie bola³a od trzymania w powietrzu ;D ;D
    Moj rekord jak wracalem z zakopanego w sniezycy max 6o po dwupasmowce reszte zakopianki 40-50 srednia wyszla 4,7. Z tym ze to byl pierwszy i ostatni raz ponizej 5 ;) Normalnie w dlugiej trasie udaje mi sie zejsc do 5,7-6,2 ale mialem tez szybka jazde krk-katowice-krk i wyjezdzajac z krakowa 80ltr w baku a wracajac na bramkach w krk juz tylko 40 ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    730i bieda wersja
    Sk±d
    zielona góra
    A TAM JEDNEMU UJMUJE DRUGIEMU NIE ZALEZY KTO DO CZEGO JEST PRZYZWYCZJONY JA MIA£EM KLIKA AUT NA LPG W TYM 3 BEMKI NO WIADOMO PAMPA PALIWA CZASEM PADNIE KABLE TRZEBA CZESCIEJ WYMIENIAC NORAMLANE.... GDYM MIA£ WYBIERAC E65 Z GAZEM I BEZ TO WYBRA£ BYM TA Z LPG, JAK TANKUJE MOJA E32 JESTEM USMIECHNIETY BO P£ACE 1.7 I TO CHYBA TYLE NA TEN TEMAT
    radzik

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez radzik
    A TAM JEDNEMU UJMUJE DRUGIEMU NIE ZALEZY KTO DO CZEGO JEST PRZYZWYCZJONY JA MIA£EM KLIKA AUT NA LPG W TYM 3 BEMKI NO WIADOMO PAMPA PALIWA CZASEM PADNIE KABLE TRZEBA CZESCIEJ WYMIENIAC NORAMLANE.... GDYM MIA£ WYBIERAC E65 Z GAZEM I BEZ TO WYBRA£ BYM TA Z LPG, JAK TANKUJE MOJA E32 JESTEM USMIECHNIETY BO P£ACE 1.7 I TO CHYBA TYLE NA TEN TEMAT
    Bez Caps Lock-a czyta siê przyjemniej ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    accord :)
    Sk±d
    warszawa
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    Lpg to takie dziadowanie jak pojscie do mariota na szklanke wody, zeby jak najtaniej posiedziec w luksusie. Co do gazu to nawet dobre zapalniczki sa na beznyne.
    Domniemam ze jestes kabotynem :)
    W rozwinietych krajach LPG jest uwazane jako paliwo przyjazne dla srodowiska, a nie paliwo dla biedaków. Ka¿dy jezdzi na tym na czym lubi i na co go staæ - powinene¶ to uszanowaæ. Póki co wybieram LPG, bo wolê kupiæ co¶ mojej zone lub dziecku, ni¿ zas³aniac siê ambicjami i jezdzic na PB i to od ¶wieta. A czy mnie staæ czy nie, to juz moja brocha, niczyja inna. Jezdze na LPG, ale .. no wlasnie.. jezdze kiedy chcê, a nie patrze na samochod.
    Na PB zdecydowa³bym siê wtedy, gdyby nie bylo dla mnie roznicy czy auto pali 9 czy 30 l/100km. Niektórzy z Nas s± w takiej sytuacji, ale nie uwa¿aj± sie za lepszych.
    Proste

Ps. nie czuje sie ura¿ony Twoj± wypowiedzi±, raczej wywo³a³a u mnie spory niesmak
    per aspera ad astra

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    oglada³em dzisiaj na discovery prograqm green wheels, gdzie przerabiali na lpg lincolna continentala karawan stary, który kto¶ odda³ na szrot, i przerabiali bo nie truje, a nie bo to "paliwo biedaków". gdyby nie korporacje naftowe i ilo¶æ kasy jaka na tym sie produkuje to juz dawno by¶ fabrycznie na lpg je¼dzi³..

gaz to paliwo: czystsze, lepiej sie spalaj±ce, posiadaj±ce wy¿sz± warto¶æ oktanow±.

no tak, biedacy wiedza co najlepsze :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •