Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 41 do 50 z 82

W±tek: uszkodzone f01

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Dla nie gaz jest be i go nie lubie ale przera¿a mnie jak czytam i widze, ze niektórzy porównuj± osobowo¶ci ludzi do tego na co jego auto je¼dzi. Lekka przesada, kazdy moze robiæ co tam chce, jego kasa jego auto, sam nie mia³em grosza przy duszy a kupilem kiedy¶ E32 które mi lyka³o po 20l i wsadzilem gaz oby wogóle je¼dzic, fakt ze mia³em przy tym du¿o k³opotów i auto przestawa³o je¼dziæ jak powinno i st±d miêdzy innymi nie lubie gazu, ale spe³nilem marzenie i wozi³em sie wygodn± limuzyn± a nie jakimi¶ Tico czy matizami ... u mnie jest taki problem ze uzalezni³em sie od wygody jak± daje 7er i trudno mi je¼dziæ innymi autami i to jedyna kwestia dla której wola³bym takie auto z gazem niz inne bez.....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E46 328Ci
    Sk±d
    Wroc³aw
    Wojny o LPG tocz± siê od staro¿ytno¶ci, ale jednego nie jestem w stanie dalej zrozumieæ w¶ród przeciwników. Dlaczego tak g³o¶no krzyczycie, ¿e karaæ za posiadanie lpg (buhehe) ¿e to junkers, ¿e wiocha itd... Wytoczcie RACJONALNE argumenty - w czym szkodzi nowoczesny, dobrze za³o¿ony LPG Prins czy Stag? Na razie us³yszeli¶my tylko z waszych ust, ¿e:

- to poracha, kupiæ F01 i wsadziæ do niej LPG
    - za sam pomys³ dilerzy BMW powinni przy sprzeda¿y zabieraæ kluczyki
    - jestem zdania ¿e pchanie gazu do takiej fury to zbrodnia za któr± powinno siê karaæ.
    - ja bym nigdy nie za³o¿y³ gazu do BMW, za bardzo mi siê to kojarzy z popisywaniem siê super wozem przez ma³olactwo
    - nie stac cie nie pchaj sie w 750i kup sobie golfa 1.9TDI
    - nie chce ¿eby BMW dosta³o kolejny przydomek, tym razem zwi±zany z LPG

I to s± Wasze argumenty...

Dalej kolega Helberstam atakuje BOSSa jako posiadacza LPG

"nie wiem co ci powiedziec. widocznie jestes type czlowieka ktory caly czas cos musi komus pokazac. widocznie cie boli cos i masz problemy."

A teraz przeczytaj jeszcze raz min Twoje argumenty i przemy¶l kto jest typem cz³owieka który musi co¶ przed innymi pokazaæ...

Hipokryzja pe³n± gêb±, przykre to ale prawdziwe...

Tak jak Kronos napisa³ - lepiej kupiæ dziecku co¶ fajnego...

¯eby by³o jasne - nie mam nic przeciwko PB ani ludziom je¿dz±cym na PB czy ON czy na czym tam tylko chc±.

Jestem przeciwny temu w jak buracki i prosty sposób pozbawiony racjonalnych argumetów niektórzy potrafi± okazywaæ wrogo¶æ do posiadaczy LPG.
    Zapewne samemu nigdy go nie posiadaj±c, albo posiadaj±c kiedy¶ tam w polonezie.

Pozdro

Cytat Zamieszczone przez czoobek
    ... czyli majac f01 to zostaje tylko ASO w kazdej kwestii ??
    Poki co tak.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Wojny o LPG tocz± siê od staro¿ytno¶ci, ale jednego nie jestem w stanie dalej zrozumieæ w¶ród przeciwników. Dlaczego tak g³o¶no krzyczycie, ¿e karaæ za posiadanie lpg (buhehe) ¿e to junkers, ¿e wiocha itd... Wytoczcie RACJONALNE argumenty - w czym szkodzi nowoczesny, dobrze za³o¿ony LPG Prins czy Stag? Na razie us³yszeli¶my tylko z waszych ust, ¿e:

- to poracha, kupiæ F01 i wsadziæ do niej LPG
    - za sam pomys³ dilerzy BMW powinni przy sprzeda¿y zabieraæ kluczyki
    - jestem zdania ¿e pchanie gazu do takiej fury to zbrodnia za któr± powinno siê karaæ.
    - ja bym nigdy nie za³o¿y³ gazu do BMW, za bardzo mi siê to kojarzy z popisywaniem siê super wozem przez ma³olactwo
    - nie stac cie nie pchaj sie w 750i kup sobie golfa 1.9TDI
    - nie chce ¿eby BMW dosta³o kolejny przydomek, tym razem zwi±zany z LPG

I to s± Wasze argumenty...

Dalej kolega Helberstam atakuje BOSSa jako posiadacza LPG

"nie wiem co ci powiedziec. widocznie jestes type czlowieka ktory caly czas cos musi komus pokazac. widocznie cie boli cos i masz problemy."

A teraz przeczytaj jeszcze raz min Twoje argumenty i przemy¶l kto jest typem cz³owieka który musi co¶ przed innymi pokazaæ...

Hipokryzja pe³n± gêb±, przykre to ale prawdziwe...

Tak jak Kronos napisa³ - lepiej kupiæ dziecku co¶ fajnego...

¯eby by³o jasne - nie mam nic przeciwko PB ani ludziom je¿dz±cym na PB czy ON czy na czym tam tylko chc±.

Jestem przeciwny temu w jak buracki i prosty sposób pozbawiony racjonalnych argumetów niektórzy potrafi± okazywaæ wrogo¶æ do posiadaczy LPG.
    Zapewne samemu nigdy go nie posiadaj±c, albo posiadaj±c kiedy¶ tam w polonezie.

Pozdro
    tej ty tam stronniczy kolego, nie zaatakowalem jako pierwszy boss'a tylko on mi cos tu udowadnial ze ma po to LPG w swoim aucie by pokzac dieslowi gdzie jego miejsce i cos powiedzial ze ON to paliwo drugiej kategorii ... biorac pod uwage historie pierwszy diesel pojawil sie w 1892 takze idac tym typem rozumowania to LPG jest paliwem dla biedy

nie podam argumentow technicznych za LPG jedynie co to odczucie niesmaku bo kupowac wypasiona fure i wstawiac gaz

to jak wybudowac sobie palac z marmuru i wstawic meble z IKEA ( w sumie tez spelniaja funkcje swoja ale jest to nieco passe i budzi niesmak )

Jestem przeciwny temu w jak buracki i prosty sposób pozbawiony racjonalnych argumetów niektórzy potrafi± okazywaæ wrogo¶æ do posiadaczy DIESLA.
    Zapewne samemu nigdy go nie posiadaj±c, albo posiadaj±c kiedy¶ tam w VW

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    e36 320i Cabrio
    Sk±d
    Bydgoszcz
    Panowie skoñczmy rozmawiaæ w temacie F01 o LPG poniewa¿ trochê to odbieg³o od tematu. Zapraszam wiêc do wypowiedzenia siê na temat instalacji gazowej w dziale Ankiety ;D

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E36 325, ex 2xE30, E32
    Sk±d
    ¯ory
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus

tak dorzucaj±c 3 grosze i broni±c diesla jak ju¿ mamy ot ;p
    chcia³bym zobaczyæ jak 99,9% forumowiczów pokazuje "wy¿szo¶æ benzyny nad dieslem" startuj±c "spod ¶wiate³" ko³o nowej serii 3 - 335d :P
    6,1-6,3s do setki w zale¿no¶ci od wersji nadwoziowej ;p

pozdr.
    Hehehe panie kolego jak porównywac to porównywaæ porównywalne, wiêc jak ma siê 335d do 335i? . Dziekujê :D

biorac pod uwage historie pierwszy diesel pojawil sie w 1892 takze idac tym typem rozumowania to LPG jest paliwem dla biedy
    hehehe czyli paliwo wodorowe i inne atomowe "wodotryski" to dopiero dla biedaków pe³n± geb± sa :)

Ludzie, niech ka¿dy jexdzi czym uwa¿a, nowoczesne diesle zyskuj±c na dynamice straci³y na ekonomii i chyba nikt tego nie podwa¿y. Paradoksalnie diesle zbli¿y³y siê jak nigdy do benzyniaków, ale jak w dieslach równi± pochy³± jest coraz wiêksze spalanie, tak benzyna ktora w swoim odpowiedniku jest szybsza, zu¿ywa paliwa coraz mniej, i tego tez nikt nie podwa¿y. A gaz? Jak mozna mieæ jazdê za cene : (tak dla przypomnienia)

1,65 litr LPG na SHELL w ¯orach
    3,85 litr PB na Shell w ¯orach
    3,45 litr ON na shell w ¿orach

Moce aut niech bêda porównywalne (740i z lpg/740d w E38) jazda niech bêdzie porównywalna, to chyba lepiej jest pos³uchaæ V8 benzyny ni¿ dieselka jakkolwiek miekko pracuj±cego. A wszystko za porównywalne pieni±dze przeliczaj±c spalanie do ceny paliwa.

Porownywanie turbodiesla do wolnossacej benzyny jest co najmiej glupie. I uwazam, ze jak ktos porownuje dzisiejsze diesle do wolnossacej benzyny i wytyka ze ON jest sporo lepszy - ten jest po prostu XXXX. Nic wiecej.

Post wyzej padlo bardzo sluszne porownanie bi-turbo diesel i bi-turbo benzyna - a takie porownanie ma 100% sens, a tu mina troche rzednie kierowcom klekotow

Spalanie ON oczywiscie wysokie w dzisiejszych BMW, a koszty naprawy spore. Oszczedne to sa silniki z grupy VW.

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez Jeztom
    1,65 litr LPG na SHELL w ¯orach
    3,85 litr PB na Shell w ¯orach
    3,45 litr ON na shell w ¿orach

Moce aut niech bêda porównywalne (740i z lpg/740d w E38) jazda niech bêdzie porównywalna, to chyba lepiej jest pos³uchaæ V8 benzyny ni¿ dieselka jakkolwiek miekko pracuj±cego. A wszystko za porównywalne pieni±dze przeliczaj±c spalanie do ceny paliwa.
    Problem w tym, ¿e tylko moce s± porównywalne, osi±gi i jazda to zupe³nie inna sprawa...

W osi±gach oczywi¶cie zgazowana 740 mia¿d¿y dieselka:

740iA: 0-100 7sekund, Vmax: 250
    740dA: 0-100 8,4 sekundy Vmax 242

Natomiast jazda... dieslem jak to dieslem je¼dzi siê przyjemnie bo ma spory moment 560Nm dostêpny ju¿ przy 1750 obr/min ale jest on po prostu wolny. Kto¶ mo¿e powiedzieæ, ¿e nie trzeba pod górke redukowaæ itd... Ale mówimy tu o autach wyposa¿onych w automatyczn± skrzynie biegów gdzie nie ma znaczenia kiedy na jakim biegu jedziemy - wa¿ne, ¿e benzyna jest szybsza i to wszystko :P

W przypadku e38 diesla po prostu trzeba lubiæ... Jak dla mnie nie przemawiaj± za nim ¿adne inne argumenty... Jedni lubi± diesle, drudzy lubi± tradycyjny nie sprofanowany orangutanem ma³y silniczek na beznynê, jeszcze inni lubi± du¿y silnik benzynowy i ich na to staæ... A ja np. lubiê szybka i tani± jazdê dlatego mam 750 na gaz :P
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar hrabia81
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    Chwilowo brak
    Sk±d
    Polska

Re: uszkodzone f01

Cytat Zamieszczone przez Kuba_93
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Cytat Zamieszczone przez FuBu
    Cytat Zamieszczone przez DAN V8
    A swoja droga czy orietuje sie ktos czy mozna wsadzic lpg do nowej 7?? czy zbyt nowoczesny silnik?

dla mnie to poracha, kupiæ F01 i wsadziæ do niej LPG ... no ale POLAK POTRAFI

Pojed¼ kiedy¶ np do Berlina i zobacz jakie samochody podje¿d¿aj± tankowaæ LPG ;)

Na zachodzie gaz z tego co zaobserwowa³em jest postrzegany jako ekologiczne i modne paliwo.

Jeszcze ma³a opowiastka ;)

Tankowa³em zawsze gaz na pewnej stacji Orlenu we wrocku. Zawsze tankowa³ mi ten sam typ, i zawsze zamienili¶my parê s³ów. Zawsze mówi³ ¿e on gazu w swoim aucie nie za³o¿y - spoko jego sprawa. Pewnego dnia tankuje mi gaz i znowu zaczyna swoj± gadkê. Tym razem lekko przegi±³ - "Ja gazu nigdy nie za³o¿ê, bo nie jestem biedakiem" :razz:

Ledwo siê powstrzyma³em ¿eby mu nie wyjeb..æ w ryj, ale nic nie powiedzia³em, zap³aci³em i do widzenia. I zmieni³em stacjê, nawet jak mam rezerwê to jadê kilka km dalej.

Ja od dzisiaj wynajmujê szofera za po³owê swojej pensji i sam nie prowadzê, bo nie jestem biedakiem ;D
    Po pierwsze to w±tpiê w to ¿e kole¶ który pracuje na stacji benzynowej i tankuje gaz jest wielce bogaty , no ale to ju¿ nie moja sprawa i byæ mo¿e siê mylê. A po drugie to ¿e kto¶ ma instalacje gazow± nie oznacza od razu ¿e jest biedny. Przecie¿ same kupno i za³o¿enie instalacji gazowej jest kosztowne(mam na my¶li sekwencje gazu np BRC). A instalacja gazowa jest po prostu tañsza w utrzymaniu ni¿ benzyna. Mnie osobi¶cie nie przeszkadza to ¿e kto¶ ma w paro letnim aucie instalacje gazow±. No ale niestety wszyscy tak nie my¶l±.

Pozdrawiam Kuba!
    bogaty moze nie ale mozna zarobic pracujac na stacji lpg pracowalem to wiem mialem e 34 535 w gazie i zawsze mialem zatankowana butle 80 litrow dodatkowo jak konczyla mi sie butla z gazem w kuchni to wymiane mialem za darmo zarabialem 800 zl odwalalem 240 godzin i to co bylo najlepsze mialem od 4000zl do 5000zl bokow sprzedajac gaz ktory nie krecil licznika w dystrybutorze. zauwazylem ze jak ktos chce obrazic kogos na forum to cisnie mu ze dowcipy o kierowcach bmw i stereotyp dresiarza to jest wlasnie przez niego (to jest w stylu oddaj mi kredki ide do domu bo juz nie bede sie z toba bawil) mam czarna 7 jestem obciety na lyso i czesto chodze w dresach (bardzo przepraszam tych ktorzy wybierajac sie w podroz bmw zakladaja smoking) jezeli chodzi o gaz w bmw i wogole w jakims innym samochodzie to moje zdanie jest takie NIE STAC MNIE I NIE MAM CZASU NA TO ZEBY JEZDZIC SAMOCHODEM NA GAZ. pracowalem na stacji lpg i wiem jaki syf (dla innych gaz) jest w polsce. wiele razy bylo tak ze cysterna tankujac zbiorniki zapychala sie syfem. wiec bardzo was prosze gdzie tu sa oszczednosci w instalacji lpg skoro za waszym zdaniem dobra instalacje trzeba wylozyc grube kilka tysi plus czestsza wymiana podzespolow zeby to wogole chcialo dzialac i wizyty u gazownika policzcie to sobie i wyjdzi na to samo. to tak jak z hazardzistami licza ile wygrali a nie ile przegrali. ale jak ktos ma czas i pieniadze to ok niech sie bawi w gaz ja musze miec sprawny samochod.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    i kolejny argument przeciwko LPG, jestescie niebezpieczni i lamiecie prawo

http://www.rmf.fm/fakty/?id=152892

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •