Brzmi podobnie , efekt podobny, kilka osób opisywa³o to tak samo. Kto wie. Daj Bo¿e :D bo juz nie mam si³y.
Brzmi podobnie , efekt podobny, kilka osób opisywa³o to tak samo. Kto wie. Daj Bo¿e :D bo juz nie mam si³y.
Mie tez cos brzêczy ale tylko przy ruszaniu tylko tak jakby w okolicach baga¿nika walczy³em szukalem i klapa nie mam pojêcia co to jest.
Cze¶æ!
Opisze mój problem i jego rozwiazanie - bo jest banalne a przez nie pó³ auta prawie rozebra³em.
Na dole pod samochodem w okolicy kola zapasowego/ worka na narty znajduje siê uchwyt, ktory trzyma linkê od hamulca rêcznego.
Wstawi³em dwa posty wy¿ej schemat.
Drucik ten trzyma siê na dwóch gumkach w karoserii które siê wyrabiaj±.
Ich kod w BMW : 34411102688
Cena: 10.5 za jedna.
Czas wymiany - 10'minut jak macie kana³.
U mnie to trzeszcza³o coraz bardziej.
Póki co z³apa³em sobie to na silikon k2- p³ynna uszczelkê i przywi±za³em te¿ jeszcze drucikiem, ¿eby lepiej to usztywniæ - jest cisza.
Nigdzie nie ma o tym na polskich forach - a szkoda bo to do¶æ powszechny problem.
S³ychaæ to trzeszczenie ewidentnie w kabinie najbardziej i w baga¿niku w okolicy schowka na narty.
Polecam kupiæ nowe gumki w Aso albo silikon i do dzie³a - silikon lepiej trzyma.
W 90% BMW w Polsce tego w ogole nie ma i pewnie dlatego nie ma problemu - przypuszczam ze ludzie pourywali albo powypada³o.
Trzymajcie siê !
Ale jak± rado¶æ daje znalezienie powodu :)
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
W e38 nie jest naciêta - trzeba j± docinaæ, tzn. w nie wszystkich, bo np. Mój kolega w e38 1994 mia³ naciête, ja juz mam spaw.
Nie ma z tym du¿o roboty - ale musisz wzi±æ pod uwagê, ¿e z tylu masz jeszcze tapicerkê baga¿nika i tam tez trzeba albo zakupiæ tak± od worka na narty albo ci±æ.
Mi to nie przeszkadza jedynie widzia³em wideo ¿e w e65 jest naciête i lata, wiec ludzie to wywalali.
W przysz³o¶ci za³o¿ê sobie tam worek na narty ;)