Brzmi podobnie , efekt podobny, kilka osób opisywało to tak samo. Kto wie. Daj Boże :D bo juz nie mam siły.
Brzmi podobnie , efekt podobny, kilka osób opisywało to tak samo. Kto wie. Daj Boże :D bo juz nie mam siły.
Mie tez cos brzęczy ale tylko przy ruszaniu tylko tak jakby w okolicach bagażnika walczyłem szukalem i klapa nie mam pojęcia co to jest.
Cześć!
Opisze mój problem i jego rozwiazanie - bo jest banalne a przez nie pół auta prawie rozebrałem.
Na dole pod samochodem w okolicy kola zapasowego/ worka na narty znajduje się uchwyt, ktory trzyma linkę od hamulca ręcznego.
Wstawiłem dwa posty wyżej schemat.
Drucik ten trzyma się na dwóch gumkach w karoserii które się wyrabiają.
Ich kod w BMW : 34411102688
Cena: 10.5 za jedna.
Czas wymiany - 10'minut jak macie kanał.
U mnie to trzeszczało coraz bardziej.
Póki co złapałem sobie to na silikon k2- płynna uszczelkę i przywiązałem też jeszcze drucikiem, żeby lepiej to usztywnić - jest cisza.
Nigdzie nie ma o tym na polskich forach - a szkoda bo to dość powszechny problem.
Słychać to trzeszczenie ewidentnie w kabinie najbardziej i w bagażniku w okolicy schowka na narty.
Polecam kupić nowe gumki w Aso albo silikon i do dzieła - silikon lepiej trzyma.
W 90% BMW w Polsce tego w ogole nie ma i pewnie dlatego nie ma problemu - przypuszczam ze ludzie pourywali albo powypadało.
Trzymajcie się !
Ale jaką radość daje znalezienie powodu :)
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
W e38 nie jest nacięta - trzeba ją docinać, tzn. w nie wszystkich, bo np. Mój kolega w e38 1994 miał nacięte, ja juz mam spaw.
Nie ma z tym dużo roboty - ale musisz wziąć pod uwagę, że z tylu masz jeszcze tapicerkę bagażnika i tam tez trzeba albo zakupić taką od worka na narty albo ciąć.
Mi to nie przeszkadza jedynie widziałem wideo że w e65 jest nacięte i lata, wiec ludzie to wywalali.
W przyszłości założę sobie tam worek na narty ;)