W tym akurat przypadku wydane 129 PLN nie posz³o na marne bo dosta³e¶ bardzo du¿o informacji o aucie.
W tym akurat przypadku wydane 129 PLN nie posz³o na marne bo dosta³e¶ bardzo du¿o informacji o aucie.
U mnie nie znalaz³o histori samochodu :) w tym za 3 euro
No ja nie chcê nic mówiæ, ale w tym za 3 euro jest trochê wiêcej wpisów 2004 i 2005 roku w tym najciekawsze to:
2005-03-08 00:00:00 114,012 km
a dzieñ pó¼niej
2005-03-09 00:00:00 119,536 km
5,5 tys km w jeden dzieñ, nie¼le, nie¼le ;) Do tego jest te¿ pokrêcony trochê przebieg w okolicach kwiecieñ-maj 2014 i brak szczegó³owego dla jednej z d³u¿szych napraw:
2014-04-30 00:00:00 247,060 km Repair Jobs (10.33 hours)
Nie twierdzê, ¿e historia za 129 pln jest z³a, ale ch³opaki ewidentnie siê nie przyk³adaj± i robi± j± na odwal. U mnie by³o podobnie.
No ale to ¿e przebieg dziwny to przecie¿ nie wina sprawdzaj±cego tylko tego który ten przebieg odczyta³ z licznika i wpisa³ do bazy :)
Skorzyta³em ze stronki bmwdecoder oferuj±cej raport napraw wraz z przebiegiem za 4,99 euro.Niby przebieg siê zgadza z tym co w ksi±¿ce jednak daty troszkê inne.Taka strona mo¿e nie mieæ 100% pewnego raportu czy z moj± ksi±¿ka jest co¶ nie tak?Poza tym BMW nie prowadzi³o baz danych przed 2004r?
![]()
Cytat ze strony:
Jak kto¶ nie wpisa³ wizyty do bazy, to wpisy w ksi±¿ce mog± siê nie zgadzaæ. Ja my¶lê, ¿e ten raport dobrze dzia³a pocz±wszy od E60, E65 itp. Starsze modele mog³y byæ traktowane po macoszemu w tamtych latach.Terms and conditions
* The service is available for BMW / Mini brand cars manufactured after 2000 only
* We are not responsible for the accuracy and amount of information
* A refund is possible only in cases where there were no data available
No przebieg z jednej wizyty siê zgadza jednak data siê ciut ró¿ni..
Pewnie w ksi±¿ce jest data przyjêcia, a w raporcie wydania auta z serwisu. Poza tym w ksi±¿ce masz serwisy, a w raporcie ponadprogramowe naprawy. Nie ma co panikowaæ :)
w e38 czasem sa bledy w tych raportach, bo czesto lubia tam padac pixele :)
ja np mam pare wpisow z dupy, z przebiegiem 999tysiecy :)
poza tym wszystko na bierzaco do 205tys km rok temu z jednego serwisu aso od nowosci
wiec widac ze te 999 to moze dlatego ze nie mogli odczytac przebiegu albo im sie nie chcialo dodatkowo tego szukac
(mam zwalone pixele)
U mnie tylko jeden wpis siê nie zgadza³ pomiêdzy tym za 129z³ a t± stron±. Jednak wpis by³ istotny (ponad 7h naprawy) i nie by³o go w ofercie za 129z³.