Wkoncu jakis wykresik mimo ze seria to i tak bylem ciekaw jak trzymaja moc.
Wkoncu jakis wykresik mimo ze seria to i tak bylem ciekaw jak trzymaja moc.
Zamieszczone przez ROBERTO
A rozwijając temat dla znawców... co można włożyć zamiast 5hp30?? jest jakiś zamiennik skrzyni która pasuje do silników bmw i wytrzymuje np. 900Nm?
Ktoś wie jak to wygląda? 750 kompresor... oglądałem kiedyś takie auto i na pewno miało automata.. 600KM i coś ok. 900Nm.. auto przygotowane do driftu..
Koszta olbrzymie ale moze by z E65 skrzynke z silnika 4.5biTD która ma coś 300KM !?Zamieszczone przez Kronos
Pewnie prosciej by bylo wsadzic tez od 4.0d z e65 6 biegowa i ona by na program wystarczyla. Dziwne jest to ze w 3.0 automat spokojnie daje rade podciagniety na prawie 600Nm i to ze niemcy oferuja programy na 330KM i grubo ponad 700Nm i to w e38 z 5hp30 a wiec biora za to pelna odpowiedzialnosc. Ale widze ze jak sam nie zaryzykuje to chyba sie nie dowiem. Sprobuje zadzwonic do tej z allegro trzystu konnej i wypytac ile juz smiga na programie. Bo jednak takie auto powinno lepiej jechac bo czasami jest wstyd jak sie mecze z golfami (choc sam mam golfa V po programie i jest zwawszy i zwinniejszy). I kurcze jezdzilem 740i i subiektywne wrazenia byly takie ze jest sporo bardziej mulasta od diesla a jednak w praktyce jest odwrotnie. Wiem ze narzekam bo nie powinienem sie spodziewac auta sportowego kupujac limuzyne. Ale zawsze mi sie podobalo jak mnie takie duze rozpedzone landary wyprzedzaly- piekny widok pedzacego kolosa ;) Pozdrawiam
Ja przesiadłem sie z 740i do 740d i wrażenia z jady mam takie jakbym wsiadł do auta mocniejszego o 50KM a nie słabszego ale to dzięki momentowi obrotowemu.......Zamieszczone przez blitz
Ja też Ciebie kolego nie rozumiem?! Jak diesel jest bardziej mulasty? Nie może być bo ma ciąg w jak że szerokim wachlarzu obrotów. A golfy akie czy owakie to ja kopie swoją 730d może zamiast chipa poszukaj usterki przy swoim aucie bo 740d powinno już mocno wciskać w fotel...
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Po pierwsze naucz sie czytac ("jezdzilem 740i i subiektywne wrazenia byly takie ze jest sporo bardziej mulasta od diesla") a po drugie objade cie golfem na kazdy mozliwy sposob procz autostrady ale niejeden Cie i tam objedzie wiec troche pokory bo widac masz nikle pojecie o autach i skoro nie wnosisz nic do tematu to prosze o nie zabieranie glosu.
Ja mam VW Caddy z 89r (golf 1 pickup) i wiem ze 750i nie da mu rady wiec nie obrazaj mi tu Golfow :P 730d to niestety tramwaj i nie powalczysz za duzo/Zamieszczone przez coboss
pozdrawiam
mavic
Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !
nie komentuje a ty też sobie daruj... hahaha jak masz tam silnik 2,4 V6 biturbo :D
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
No weź czytać potrafię zrozumiałem że twoje 740d jakimś dziwnym sposobem ma sporo gorszy ciąg od 740i... Sory, że tak to zrozumiałem ale to jedyna myśl jaka mi się cisneła. Zrozumiałem że 740d powinna być mniej mulasta ale w stwoim przypadku tak nie jest.Zamieszczone przez blitz
PS. Spytaj albo wytłumacz a nie gnoj mnie od razu bo tego nie lubię ok