Witam.
Grzebanie DISem jest konieczne, żeby sterownik działał?
Witam.
Grzebanie DISem jest konieczne, żeby sterownik działał?
Pewnie jakbym dorwał sterownik z takiego samego modelu to nie. Ale to okazało się bardzo trudne. Nawet sam sterownik było ciężko znaleźć. Wszystko o innych numerach.
Nie próbowałem po prostu zamontować odpalić i jechać. Więc jednoznacznie też nie powiem, czy DIS jest konieczny.
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Dokładnie tak. Mając sterownik z E38 730d(nawet o innych numerach części) to nic praktycznie nie musiałbyś robić i działałoby to, aczkolwiek chyba były różnice zależnie od rocznika(inny numer softu)
Generalnie skrzynia na sterowniku z innego modelu(np. 535i, która też ma 5HP24) będzie jakoś działać. Problemem będzie zmiana biegów, ponieważ soft będzie czekać na wyższe obroty(z racji benzyny). Więc awaryjnie da się taki sterownik włożyć i dotoczyć się do kogoś, kto ogarnie właściwy soft
Akurat trafiłeś jak byłem na urlopie, a później tematu nie zauważyłem :PJestem w szoku, że na takim dużym forum nikt nie znał odpowiedzi na moje pytanie...
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms