Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Padające klamki z comfort access

  1. #1
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2016
    Posty
    84
    BMW
    F01 740i
    Skąd
    Kraków

    Post Padające klamki z comfort access

    Czy padnieta klamka ktora np. reaguje na otwieranie i pociagniecie ale na zamykanie juz nie jest po prostu do wymiany czy mozna wymienic sam czujnik?
    Dodatkowe pytanie, bo wywalilem sobie blad niestety a byl tam opis mniej wiecej w stylu ze jak wykryje blad 2x chyba to wylacza CA na tej klamce - moze da sie to jakos odblokowac / zresetowac?
    jak zrobie reset CAS to nie wyleci w kosmos np. parowanie kluczy i nie zrobi sie ogolna kicha? mozna sprobowac?

  2. #2
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,556
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    Robiąc reset za pomocą inpy nie powinno nic się stać

    Niestety, klamka jest zalana i nic nie da się z nią zrobić( co najwyżej diody da się wymienić)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

  3. #3
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2016
    Posty
    84
    BMW
    F01 740i
    Skąd
    Kraków
    rheingoldem chce reset zrobic :) to to samo chyba?
    ale i tak pewnie nic to nie da...

  4. #4
    BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Dołączył
    Nov 2008
    Posty
    5,028
    BMW
    BMW F01 730d , BMW e46 325CI Cabrio
    Skąd
    Wrocek City
    Ja mam od kierowcy wyłączony CA. Zamykam pasażerem i otwieram też. Juz sie przyzwyczaiłem.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

  5. #5
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2016
    Posty
    84
    BMW
    F01 740i
    Skąd
    Kraków
    no ja sie nie przyzwyczaje bo to jedna z bardziej uzytecznych funkcji jak dla mnie :)
    najgorsze ze nie chce sie ta klamka dac wykrecic - rozwalilem juz jednego torxa na tym...

  6. #6
    BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Dołączył
    Nov 2008
    Posty
    5,028
    BMW
    BMW F01 730d , BMW e46 325CI Cabrio
    Skąd
    Wrocek City
    Dla mnie też.
    Ale podchodząc do auta prawą ręką dotykam tylnych drzwi a lewą juz otwieram od kierowcy. Juz opanowałem.

    Klamka mi strasznie błędami siała po aucie. Odłączyłem i juz spokój.
    Może przy jakiś większych naprawach wymienie na nową.
    Żona więcej jeździ autem a ona i tak z kluczyka otwiera z przyzwyczajenia :D
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

  7. #7
    Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    Dołączył
    Jun 2011
    Posty
    2,468
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Skąd
    radom
    U mnie zmieniali w servisie jakis czas temu klamke.Widocznie coś z nimi nie tak.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

  8. #8
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2016
    Posty
    84
    BMW
    F01 740i
    Skąd
    Kraków
    w ogole to mam aku do wymiany chyba... rheingold pokazuje ze ostatni przebieg przy ktoym byl wymieniany to 0km :)
    i czasem przy dluzszym postoju (noc w garazu) wywala blad skrzyni i zablokowana 3ka jest. jak sie przejedzie pareset metrow i zgasi/zapali to wszystko OK. a aku po 30 min diagnostyki wywala niski poziom i prostownik go ladowac nie chce (0A).

  9. #9
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2016
    Posty
    84
    BMW
    F01 740i
    Skąd
    Kraków
    kontynuujac temat, aku wymieniony (patrz inny watek) natomiast pojawil mi sie blad przekaznikow zamykania i otwierania auta. efekt jest teraz taki ze przyciskiem na srodku deski nie da sie otworzyc drzwi a jak sie nacisnie drugi raz to zamykaja sie tylko drzwi kierowcy.
    wyczytalem ze Junction box nazywany rowniez modulem komfortu ma przekazniki wlutowane. poniewaz malo co chce dzialac w aucie jak sie to odepnie to pasuje albo uziemic auto i wymienic przekazniki albo (co bym bardziej preferowal) trzeba kupic taki modul i podmienic.
    i teraz pytanie moje jest takie - na module jest taki duzy symbol, ja mam V5. widze na allegro duzo roznych ale maja V7, V12 itd. jest na nich rowniez data produkcji. wyczytalem na jednym z for ze wazne zeby ten modul byl produkcji pozniejszej niz to co mam w aucie i wtedy bedzie OK. wiecie cos na ten temat? dodatkowo, czy trzeba ten nowy modul jakos zakodowac? e-sys wystarczy?

    EDIT: tutaj jest to pokazane w e46 chyba: https://www.youtube.com/watch?v=b0zT2UtEU88
    Ostatnio edytowane przez zen ; 09-07-2016 o 22:16

  10. #10
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,556
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    Na początek sprawdź bezpieczniki. Obstawiam, że dwa będą spalone
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Podobne wątki

  1. [elektronika] comfort access (key less go)
    Przez andyp w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 22-01-2019, 13:05
  2. [wnętrze] Fotele comfort przed liftowe do poliftowego sporta. Problem
    Przez lukassolski w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 30-10-2014, 14:57
  3. [elektronika] problem z comfort accessem
    Przez czarny745d w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 55
    Ostatni post / autor: 03-07-2014, 13:45
  4. [elektryka] COMFORT ACCESS - doposażenie/ dołożenie - jak??
    Przez lysy106 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 16-06-2014, 21:43
  5. [elektronika] comfort access
    Przez paulo79 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 18-08-2011, 21:02

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •