Fotele e38 ktore wybrac

Wątek: Fotele e38 ktore wybrac

1. Awatar Kamiloo_

Kamiloo_ powiedział/a:

Fotele e38 ktore wybrac

Witam jakis czas temu zmienilem sobie fotele z " manualnych dziadow"
    Na fotele komfortsitze

Pompowane i łamane

A teraz mam rozterke pojawiły sie w moim zasięgu rąk fotele

Kontursitze troche biedne bez pompowania i łamania w sporej kasie ponad 1.5 ... i moje podejrzenie iz pochodzą z 5er

I tu moje pytanie gra warta świecki zakupu? Kiedyś siedziałem w tych i tych fotelach ale jakoś mocno nie zwróciłem uwagi na komfort siedzenia i różnice w odczuciu . Co zrobić z tym fantem trochę mnie kuszą te fotele

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

2. Bartos powiedział/a:

masz chyba na myśli sporty one dołem są jak kontury a oparcie zwykłe nie łamane, kontury są łamane pompowane i mają wysuwane podparcie pod uda. Wg mnie nie warto brać nie łamanych foteli.

kontury

sporty

zdjęcia zaczerpnięte z wyszukiwarki google

3. macix powiedział/a:
    szukaj konturów, co prawda nie siedziałem w niełamanych fotelach w e38, ale jeśli są takie jak w e60 to tragedia, dlatego jeśli zależy Ci na wysuwanym podparciu ud to tylko i wyłącznie kontury, łamanie musi być moim zdaniem.

4. Awatar Kamiloo_

Kamiloo_ powiedział/a:
    Bartos masz racje to sa sporty . Takie same .. to chyba zostane przy komfortach . Kontury ciezko dostac a jak sie pojawiaja to angliki lub gruzy . To ogolnie sporty raczej pochodza z e39 ?

5. Bartos powiedział/a:
    fotele są chyba wymienne e38<>e39, tylko patrzeć żeby nie były z anglika i przedliftowe. W sumie to parę lat temu jeździłem e38 na konturach i fajnie trzymają na boki, to jest ta zaleta w porównaniu z komfortami, no i podparcie ud jak ktoś ma długie nogi. Ich wadą jest to że są profilowane z trzymaniem i jak ktoś nie umiał wsiadać do auta to skóra na bokach będzie przytarta i profile wgniecione.

6. Awatar Kamiloo_

Kamiloo_ powiedział/a:
    To chyba zostane przy komfortach... bo kontur nie idzie dostac , bardzo podobaja mi sie właśnie takie fotele

7. Awatar Pawliko

Pawliko powiedział/a:
    Zostawiłbym komforty. Jak latasz w długie trasy to sporty są mniej wygodne moim zdaniem.
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

8. Awatar Dzuda

Dzuda powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez Kamiloo_ Zobacz posta
    To chyba zostane przy komfortach... bo kontur nie idzie dostac , bardzo podobaja mi sie właśnie takie fotele

Mogę dać Ci namiar na gościa który ma kilka kompletow kontur w różnych kolorach w idealnym stanie. Cena za dwa przednie siedzenia ok 1500-1700zl

9. Awatar Supermen

Supermen powiedział/a:
    Dodam od siebie, że komforty są bez porównania wygodniejsze niż kontury. Mam porównanie bo w jednej E38 mam kontury a w pozostałych komforty. Krótka trasa kontury ok. Ale długa to już się jakoś tak źle na nich siedzi.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

10. Awatar yaz

yaz powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Mogę dać Ci namiar na gościa który ma kilka kompletow kontur w różnych kolorach w idealnym stanie. Cena za dwa przednie siedzenia ok 1500-1700zl
    Kolega z forum też ma zdaje się do sprzedania kontury. Ogłasza się w odpowiednim dziale.