czemu nie kupi??? fabryka nie produkowała takich e38 z 4,4 i manualem???bo ja co jakiś czas na jakieś w ogłoszeniach trafiam jednak...... kwestia chęci i kasy
czemu nie kupi??? fabryka nie produkowała takich e38 z 4,4 i manualem???bo ja co jakiś czas na jakieś w ogłoszeniach trafiam jednak...... kwestia chęci i kasy
myślę, że koło 20-25 za przedlifta z takim zestaiweniem da się coś rozsądnego załapać zawsze też może kupić ode mnie e32 z manualem 4,0 316KM tylko cena troszkę nie teges ten hehehehe
Może koleżanka zdradzi jaki budżet? Będzie łatwiej doradzić.
za zadbane e38 trzeba swoje zaplacic a znalesc w dobrym stanie tez nie jest juz latwo, nawet powiedział bym ciezko . Są nieliczne sztuki w orginale z nieduzym przebiegiem ale koszt polifta okolo 40 tysi wiec malo kto za te pieniadze sie skusi na allegro polowa akucji e65 polifta cena oscyluje w podobnych pieniądzach tylko ich stan daleka odbiega od akceptowalnego :( . ogolnie ciezki temat wymagajacy czasu i cierpliowci moge cie podac namiar na goscia co ogarnia takie tematy
i masz calkowita racje :)
chlopak ktory pomagał mi sprowadzac samochod opowiadał ze na zamowinie klijenta szukal e38 prawie rok czasu a cena wyszla niecałe 40 tyciece
Ostatnio edytowane przez bobson740 ; 03-07-2016 o 21:56
Witka zależy co kto lubi automat jest fajny manual tez ale 7 to nie M5 czy inne wyścigowe auto ale z V12 skrzynia steptroinc tez daje dużo frajdy ze zmianą biegów oczywiscie ze to nie to samo co skrzynia manualna
730i(m60) z manualem spokojnie dawała radę. Jeździłem ponad 7 lat (ponad 110kkm) i na przyspieszenie nie narzekałem (8,3s do 100km/h). 740i z manualem ma 6s do 100km/h (zależy od kierownika).
Do tej chwili moja e38 jest w rodzinie i spisuje się świetnie. Przed zakupem wszyscy straszyli mnie usterkami silnika, zawieszenia itp. - jeśli ktoś jeździ bmw to raczej nie zabiją go koszty serwisu.
Miałem wtopę ze sprzęgłem - musiałem wymienić koło 2masowe razem z kompletnym sprzęgłem i poważny wyciek oleju z silnika - koszty były spore ale przy tyluletniej eksploatacji dobrze się rozłożyły. W zasadzie cieszyło mnie, bo to twarde auto i sporo przeżyło. Wyciągnęło mnie z wielu opresji na drodze i za to je bardzo cenię.
Wzmianka o skrzyniach manualnych też by się przydała w tym temacie - skrzynie 5b są wieczne a 6b potrafią się popsuć.