Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Kobieta poszukuje E38

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Siemano
    Kupić zadbane e38 to już pomału graniczy z cudem. To są stare pozarzynane, obrośnięte rdzą i szpachlą strucle. Jedynie można coś w miarę ciekawego w Niemieckich ogloszeniach szukać ale też nie ma co na cuda liczyć. Nie wiem jakie masz aspiracje co do stanu auta ,ale jak to ma być perełka to będzie raz ,że ciężko a dwa jak już ktoś taką perełkę ma to sobie ceni. Ja od siebie mogę tylko dodać ,że jak jest powypadkowa albo szpachlowana to dla mnie nie przedstawia żadnej wartości. Wiem ,wiem E38 jak nie jest malowana to jest zardzewiała.
    Zobacz tą http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW...227903352.html
    Nie zapomnij doliczyć akcyzy :)
    Bedzie ciężko ze względu na manual Dziwię Ci się bo automat to najlepsza rzecz jaką ludzie wymyslili a w limuzynie wręcz nieodzowna.
    Ostatnio edytowane przez miro ; 28-06-2016 o 23:03

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Możesz zdradzić czemu nie automat? Do e38 naprawde manual srednio pasuje, ja mam 3.0 w automacie i jestem zadowolony dynamika naprawdę zadowalajaca do zwyczajnej jazdy bez szaleństw a pamiętaj ze to limuzyna a nie samochód do wariowania. Reasumujac szukaj silników 3.0 ,4.0 i 4.4 do '98 (maja wytrzymalszy rozrząd i brak vanosów). Po zakupie trzeba zrzucić miskę olejowa i sprawdzić czy pompa oleju sie nie odkręca

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Siemano
    Kupić zadbane e38 to już pomału graniczy z cudem. To są stare pozarzynane, obrośnięte rdzą i szpachlą strucle. Jedynie można coś w miarę ciekawego w Niemieckich ogloszeniach szukać ale też nie ma co na cuda liczyć. Nie wiem jakie masz aspiracje co do stanu auta ,ale jak to ma być perełka to będzie raz ,że ciężko a dwa jak już ktoś taką perełkę ma to sobie ceni. Ja od siebie mogę tylko dodać ,że jak jest powypadkowa albo szpachlowana to dla mnie nie przedstawia żadnej wartości. Wiem ,wiem E38 jak nie jest malowana to jest zardzewiała.
    Zobacz tą http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW...227903352.html
    Nie zapomnij doliczyć akcyzy :)
    Bedzie ciężko ze względu na manual Dziwię Ci się bo automat to najlepsza rzecz jaką ludzie wymyslili a w limuzynie wręcz nieodzowna.
    Dokladnie taka konfiguracja jest po 1 rzadka a po 2 ludzie sobie ja cenią i tanio nie sprzedaja. Co do skrzyni to x2

Edytuj posty!!!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 29-06-2016 o 15:22

Początkujący Użytkownik Awatar arturoM1
    BMW
    e38 730i
    Jako że posiadam e38 3.0 manual przedlift mogę Ci powiedzieć że nie widzę problemów ze zmianą biegów robi się to tak samo jak w każdym innym mniejszym aucie , spalanie po mieście między 13 a 15l a w trasie przy 150km wyszło 11,5l . Bez problemu się wyprzedza tak samo ze świateł można się przyzwoicie odepchnąć. Jeżeli chodzi o usterki to odkęcająca się pompa jak wspomniał kolega , wycieki z pod uszczelek i węży od wspomagania ale nie są to jakieś wielkie koszta.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Ja bym też zrezygnował z manuala. Jak ktoś raz wsiądzie w automat to na manuala nie będzie chciał patrzeć. Chyba, że się ma auto na KJSy albo inne zabawy to rozumiem.

Skoro szukasz i tak dużego silnika to celuj w 750. Mniej problemów niż z M62.

A tak na marginesie to przy steptronicu też masz możliwość manualnie zmieniać biegi :)
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    Automat to jest fajny jak nowy, nie ma co chwalić dziadostwa, automat to gówno jest i żal że nie ma 6 biegowych manuali w poliftach, daje sobie urąbać mały palec że 90% chłopców z forum by te zjebtroniki wymienili na poczciwe 6 pięter. Tylko przestańcie pitolić mi tu, że nie mam racji pokażcie mi M5 E39 z automatem :).
    Broń Masowego Wyprzedzania

Początkujący Użytkownik Awatar arturoM1
    BMW
    e38 730i
    Cytat Zamieszczone przez maxtoto Zobacz posta
    Automat to jest fajny jak nowy, nie ma co chwalić dziadostwa, automat to gówno jest i żal że nie ma 6 biegowych manuali w poliftach, daje sobie urąbać mały palec że 90% chłopców z forum by te zjebtroniki wymienili na poczciwe 6 pięter. Tylko przestańcie pitolić mi tu, że nie mam racji pokażcie mi M5 E39 z automatem :).
    I z tobą się zgodzę no chyba że e38 wychodziło z 15 biegowych manualem

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik Awatar niestepne
    BMW
    e38 728i było jest e53 4.4 i e65 3.6
    M5 tylko manual ale to sa skrajnie różne auta e38 limuzyna przecie...

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Nigdy nie zamieniłbym na manual, nie mam 18 lat żeby machać lewarkiem, tym bardziej w aucie klasy 7er. Nawet w sportowych wolę automat z łopatkami, manual to przeżytek dla mitomana który szumnie głosi ''automat się psuje'' nigdy nim nie jadąc :D

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez jokerow750 Zobacz posta
    Nigdy nie zamieniłbym na manual, nie mam 18 lat żeby machać lewarkiem, tym bardziej w aucie klasy 7er. Nawet w sportowych wolę automat z łopatkami, manual to przeżytek dla mitomana który szumnie głosi ''automat się psuje'' nigdy nim nie jadąc :D
    X2 .........

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez jokerow750 Zobacz posta
    Dokładnie, czym innym jest jazda np kompaktem z manualem i napędem na przód - tutaj jeszcze manual jako tako sprawdza się. Totalnie inaczej jeździ się dużym samochodem z dużym silnikiem - automat po prostu jest wygodniejszy i w 98% szybszy... ;) Na dzień dobry serwis olejowy.