Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 42

W±tek: PROBLEM Z OGRZEWANIEM

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Sk±d
    Warszawa

PROBLEM Z OGRZEWANIEM

Koledzy,

otó¿ od kilku miesiêcy mam problem z niedzia³aj±cym ogrzewaniem, ale jako ¿e by³o ciep³o i od pewnego momentu je¿d¿ê te¿ E65 nie zwraca³em uwagi na problem. Jednak zima nadchodzi wielkimi krokami, a b±d¼ co b±d¼ E38 te¿ bêdzie s³u¿yæ, zatem nale¿a³o by problem rozwi±zaæ.

Byæ mo¿e kto¶ orientuje siê co mo¿e byæ nie tak, jak samodzielnie zdiagnozowaæ problem, ewentualnie usun±æ usterkê...

Opis awarii:
    Ca³kowity brak ciep³ego nawiewu. Ustawiam pokrêt³o w czerwone pole, a dmucha ca³y czas zimnym/ch³odnym powietrzem. Klima pracuje bez zarzutu. Wê¿e ciep³e, brak innych objawów. Od czasu, do czasu ma kaprys i wieje lekko cieplejszym, ale tylko z lewej strony i nie da siê tego nazwaæ grzaniem, po prostu powietrze jest lekko cieplejsze.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    Ja bym zacz±³ od pokrête³, skoro wê¿e s± ciep³e to znaczy, ¿e nie przestawiaj± nawiewów na grzanie.
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Warszawa
    Ale o jakich ty pokrêt³ach mówisz? U mnie nie ma ¿adnych pokrête³. Klimatronik, panel do ustawienia (przyciskami) mocy i temperatury nawiewu i przy kratce centralnej ustawienie na ciep³y/zimny nawiew. Mam wersje z navi, je¶li to robi jak±¶ ró¿nicê, w budowie panela kontrolnego.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    730D
    Sk±d
    RADOM
    ja mam pokrêt³o na niebieskim a na klimie temp.22 to i tak przy takiej temp. na zewn±trz leci ciep³e .
    730

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Warszawa
    ja mam pokrêt³o na niebieskim a na klimie temp.22 to i tak przy takiej temp. na zewn±trz leci ciep³e .
    no a u mnie od pewnego czasu w ogóle nie leci ciep³e powietrze...

Czy naprawdê nie ma nikogo, kto móg³by mi pomóc? By³em ju¿ z tym tematem w dwóch warsztatach i te¿ nie wiedzieli o co chodzi z tym ogrzewaniem, liczy³em ¿e kto¶ z forum bêdzie mia³ jaki¶ pomys³.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Ustawiam pokrêt³o w czerwone pole
    Sam tak napisa³e¶????
    Wiêc tym siê sugerowa³em ale tu nie chodzi o to czy pokrêt³o czy przycisk po prostu trzeba zajrzeæ w sterowanie ciep³o-zimno w przyciskach klimatroniku. Mo¿e pod³±czyæ pod kompa mo¿e jakie¶ b³êdy a mo¿e zaprogramowaæ? Od czego¶ musisz zacz±æ.
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E38 740i (man)
    Sk±d
    WGM
    A je¶li ju¿ mowa o pokrêt³ach, to sprawd¼ magiczne pokrête³ko przy nawiewie (g³ownym, ¶rodkowym, pokrêt³o ciep³o-zimno). Mo¿e z nim jest co¶ nie tak i nie zmienia ustawienia.
    ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA GALERII MOJEJ E38

Pierwszego dnia stworzy³ BMW. I widzia³ Bóg, ¿e by³y dobre...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Leszek
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    e-38 740d
    Sk±d
    Borne Sulinowo
    Witam.Kolego napisz precyzyjniej o tych wê¿ach,bo pisa³e¶ ¿e s± ciep³e ale gdzie je sprawdza³e¶,je¶li przy ch³odnicy to jeszcze nic nie znaczy.Czy sprawdza³e¶ wê¿e które id± ju¿ do nagrzewnicy?Bo ja bym stawia³ na zawory od przep³ywu ciep³ego p³ynu na nagrzewnice albo co¶ z pr±dem które je steruj±.Ale to tylko taka moja sugestia.
    A jeszcze by³o by najlepiej podpi±æ kompa jak wcze¶niej kolega pisa³ mo¿e pokarze jakie¶ b³êdy.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Dziewon
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    sprzedane
    Sk±d
    O¶wiêcim
    Ja mam podobny problem i tak¿e nie wiedz± co jest.Jedynie rozbieranie deski.W zimie grzeje za s³abo,w leci ch³odzi za s³abo i w dodatku leci gor±ce powietrze na nogi moje i pasa¿era z ty³u jak dam na auto ,a np na zewn±trz jest +30st!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Leszek
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    e-38 740d
    Sk±d
    Borne Sulinowo
    Dziewon to u ciebie jest ewidentna przyczyna raczej tych przycisków od sterowania na panelu.Jeszcze nie wiem jak jest w 7 bo nie mia³em okazji wyci±gaæ tego panela i mam cicha nadzieje ¿e nie bêdê musia³ w najbli¿szym czasie tego robiæ :D
    Ale w E-39 to nie jest problem go wyci±gn±æ delikatnie czym¶ cienkim podwa¿yæ z lewej strony pó¼niej z prawej strony np.cienkim ¶rubokrêtem lub no¿ykiem i ca³y panel nam wychodzi.W 7 jest podobnie tak te¿ my¶lê ¿e ten sam zabieg trza wykonaæ.A pó¼niej to ju¿ tylko kwestia naprawy,byæ mo¿e co¶ ze stykami albo daæ go do sprawdzenia.Nie bêdê pisa³ jaka mo¿e byæ przyczyna g³ówna bo nie spotka³em siê z takim przypadkiem osobi¶cie tak wiêc nie chcê tu kolegi wprowadzaæ w b³±d.
    Mo¿e by który¶ z kolegów dalej pomóg³.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •