Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: [audio] Tuba plus wzmacniacz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice

[audio] Tuba plus wzmacniacz

A wiec, po kilku poszukiwaniach uda³o mi siê wpi±æ wzmacniacz i tube pod ori uk³ad.. Pr±d wzi±³em z aku a d¼wiêku z wtyczki 26pinowej - piny 1i2 oraz 3i4 - która wchodzi do wzmacniacza w bagazniuku.... Mam tylko problem, bo zauwa¿y³em ¿e po 3-4 godzinach wzmacniacz byl straszliwie gor±cy, ale umiesci³em go zas³oniêtego gum± i to mo¿e byæ przyczyna, ale równie¿ ¿e g³o¶niki w aucie zaczynaj± dziwnie charczeæ jak dam troszkê g³o¶niej, i to na wysokich tonach, ale jak by³ zimny to tego nie widzia³em, wiêc mam nadzieje, ¿e to nie wina instalacji...

jeden brazowy kabel wypi±³em dla lepszego doj¶cia a ogólnie on i obok pozosta³e trzy to kable d¼wiêkowe - niskie tony g³o¶ników tylnych - do wzmacniacza, któe pos³u¿y³y za daw hmm cowe :D

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Problem zniwelowa³em po przez wsadzenie filtra (50z³) przed wzmacniaczem ...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    jakiej firmy masz wzmak? ze sie grzal po paru godzinach?

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez maniakowy
    jakiej firmy masz wzmak? ze sie grzal po paru godzinach?
    Signat hmm no grza³ sie bo go przykry³em, ale odkryty tez ciep³y hmm

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    nie znam firmy.. ale ogolnie to specem nie jestem.

powiem tak: kazdy wzmak sie grzeje:) przynajmniej wszystkie jakie widzialem. po to sa tak nie inaczej zbudowane zeby odprowadzac cieplo:)
    przykryty napewno byc nie moze, najlepiej to do blachy gdzies zeby wiecej ciepla oddawal.

a jak odkryles to dalej po paru godzinach tak sie zachowuje? czy juz lepiej jest?

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Signat to dobra firma :) przynajmniej je¶li chodzi o produkcjê wzmacniaczy samochodowych. Wszystkie wzmacniacze klasy A/B (wiêkszo¶æ) maj± nisk± efektywno¶æ (wydajno¶æ? ;) ) - wiêkszo¶æ mocy jest zamieniana na ciep³o. Dopiero wzmacniacze cyfrowe (klasa D) grzej± siê du¿o mniej.

Co to za filtr za³o¿y³e¶ i co on da³?
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    ja przyznam.. pierwszy wzmak jakiego mialem to ALPHARD (lekko pilem wiec wybaczcie za literowke :P ) i powiem ze nie jest to szczyt technologii. ale napewno sie az tak nie grzal zeby tracic wlasciwosci..

powiem szczerze.. wiekszosci nas pasowalby ten wzmak do skrzyni bassowej. aczkolwiek mialem i nie polecam:P kazdy inny dzwiek niz niskie tony straszne byly;]]]

wystarczy dodac pare zlotych i mamy naprawde o wiele lepsze wzmaki niz boshmann i alphard:)

ps. co do filtrow -> dla mnie one nie dzialaja.. mialem taki lepszy i przyznam ze nie zdjal tych zaklocen co chcialem. lepiej juz owinac sygnalowki folia aluminiowa;-0 efekt naprawde lepszy niz te wszystkie filtry :)

pozdrawiam:)

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Filtr jak sie nie myle ma niwelowac zak³ucenia masy hmm tak przynajmniej zrozumia³em to u go¶cia który mi go da³ ... po prostu czêsto pojawia³y siê jakby trzaski w g³o¶nikach jak da³em troszke g³o¶niej i to na wysokich tonach, teraz tego nie ma i ogólnie wszystko gra jakby lepiej... wzmacniacz nadal sie grzeje, ale na pewno mniej ni¿ wcze¶niej jakby³ przykryty, jest ciep³y ale nie parzy :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar bydle
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    750i sport
    Sk±d
    Soton
    jak poradziles sobie z wylaczaniem wzmacniacza zeby niechodzil caly czas
    najlepiej zeby zalanczal sie po przekreceniu stacyjki??

pzdr

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    bmw 730i
    Sk±d
    dublin
    a jaki efekt w srodku auta,dobrze s³ychac bass czy marnie????a jakiej firmy masz ten filtr??

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •