Tak, problem mam z pochyleniem, nie ze bieżnością. Amory były wystukane na bank, bo robiłem ten test z wciskaniem auta w ziemię i patrzeniem, jak odbija. Na starych była galareta, na nowych zwyczajnie unosi się do góry bez żadnych oscylacji.
Tak, problem mam z pochyleniem, nie ze bieżnością. Amory były wystukane na bank, bo robiłem ten test z wciskaniem auta w ziemię i patrzeniem, jak odbija. Na starych była galareta, na nowych zwyczajnie unosi się do góry bez żadnych oscylacji.
Sanki mają trzpienie prowadzące przy karoserii, nie ma szans ich wsadzić krzywo.
Sprawdź, czy czujniki przy kołach dobrze są przykręcone. Ja kiedyś jeden źle przykręciłem i auto z jednej strony stało bardzo wysoko. Przód też jest pompowany, przynajmniej u mnie - jak podniosę auto i zakręcę ręką kołem, to słychać, jak nabija ciśnienia w amor. Mylnie się to nazywa "czujnik regulacji zasięgu świateł". W rzeczywistości z nich jest brany też pomiar wysokości zawieszenia.
Kolejna sprawa - sprawdź, czy amor przedni odpowiednio głęboko wszedł w zwrotnicę. Z tył na amortyzatorze jest taka mała wypustka, która ma za zadanie odpowiednio zorientować amortyzator w relacji do zwrotnicy - powinna wejść w szczelinę zwrotnicy z tył, tam gdzie śruba. Trzeba dobrze popatrzyć, żeby amor wszedł do samego końca. Łatwo się tutaj machnąć i tego nie zauważyć, szczególnie jak ma się ładny nowy czysty amorek.
Masz EDC - czy nowy, czy stary amor, wysokość powinna być identyczna jak na starym. Regulują ją czujniki, a nie gaz w amorku.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 31-05-2017 o 19:15
Z przodu nie ma pompowania. To jestem przekonany. Wyciagalem kolumne i nie ma żadnych przewodów.
Mam EDC
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ja jakiś przewód mam od góry - pod maską. Też myślałem, że nie ma pompowania, ale ostatnio podniosłem auto na podnośniku i zakręciłem kołem, bo sprawdzałem łożyska i coś tam burczało w amortyzatorze. Z tym, że ja mam Adaptive Drive, nie tylko EDC.
![]()
Ostatnio edytowane przez HTN ; 31-05-2017 o 21:03
@HTN przyjacielu....Adaptive Drive to pakiet do którego się zaliczają amorki EDC i DD.
Z przodu się nic nie pompuje jedynie utwardza. Jak kręcisz kołem na podnośniku to odzywa się ABS. Od góry do amortyzatora wchodzą tylko przewody od utwardzania. Chyba nikt nie podejrzewa że przewodami elektrycznymi się coś pompuje?
@HTN: Jest jak chłopaki piszą. W E65 tylko tył może być pompowany i ja takie amory mam, ale nie mam EDC, czyli brak przewodów wchodzących od góry przez kielich do amora.
Masz może gdzieś fotkę takiej wypustki? Może to jest trop :) Jeżeli amor nie wszedł do końca, to to dałoby "plusy" w pochyleniu kół.