Robiłem. Pomógł i się poprawiło tak, że skrzyni nie było prawie wogóle czuć. Ale następnego dnia po odpaleniu wszystko wróciło tak jak przed trikiem.
Robiłem. Pomógł i się poprawiło tak, że skrzyni nie było prawie wogóle czuć. Ale następnego dnia po odpaleniu wszystko wróciło tak jak przed trikiem.
To by trzeba soft na najnowszy wgrać i jazdę adaptacyjną zrobić.
Kiedy olej był zmieniany i czy w ogóle był.?? Ile km ma przelotu. ???
Ostatnio edytowane przez miro ; 19-06-2016 o 22:38
Niecwiem czy olej był zmieniany. Przebiegu ma 250tys.
Liczysz się z tym,że jak nie był nigdy zmieniany a teraz skrzynia dostanie nowy to może ją ładnie wypłukać i będzie game over. Kłopoty praktycznie murowane.
Próbowałbym najpierw soft zmienić i adaptację zrobić.
No właśnie,"zaryzykować" . Jezdziłem 6hp26 co miały prawie po 400 tys km na ori oleju i nie wykazywały jakiś oznak negatywnych. Wszystko zależy jak były używane,z jakimi prędkościami latało autko itd. Jak ktoś jest kilerem dla auta to i w 50 tys km skrzynię załatwi.
Wymiana oleju może rozwalić skrzynie? To po co go wymieniać?. Lepiej jezdzić i poczekać aż się sama rozsypie i wtedy naprawić. Troche mi sie nie chce w to wierzyć.
Miro, gdzie w okolicy Łodzi/Warszawy ktoś może mi wgrać nowego softa z adaptacją? Zrobią to na miejscu czy trzeba samochód zostawić? Koszt tego zabiegu mnie nie zabije? Jak to jest z tym olejem wkońcu, mogę dolać?
To raczej nie w temacie
@Ziemba12345 ja nie wiem kto takie rzeczy w okolicach Łodzi ogarnia. Ja jestem ze Śląska. Serwis BMW na pewno sobie z tym poradzi tylko ,że oni tam mają jakiś nieludzki cennik :)
Nie twierdzę ,że nowy olej rozwali skrzynię ale może ją za mocno popłukać i problem który i tak by się kiedyś pojawił pojawi się szybciej niż myslisz. Wszystko zależy w jakiej kondycji i w jakim stanie wszystko w niej jest. Jak mocno jest zabrudzona itd.
Napisz na PW do kolegi CURSORA to on Ci może naświetlić jakie są koszta za zmianę softu itp
Nie masz żadnych błedów na silniku ? Wszystkie parametry ma w normie? Problem z silnikiem bardzo wpływa na złą pracę skrzyni.
Sądzę ,że to nie jest problem samej skrzyni tylko programu lub właśnie pracy silnika.
Napisałeś cyt. " Pomógł i się poprawiło tak, że skrzyni nie było prawie wogóle czuć. Ale następnego dnia po odpaleniu wszystko wróciło tak jak przed trikiem"
Jak by coś bylo nie tak z hydrauliką to nie sądzę ,żeby ten trik pomógł nawet na jeden dzień ,tym bardziej że sam trik ma niewiele wspólnego ze skrzynią a bardziej z przepustnicą czy położeniem przepustnicy której poprawna praca własnie wpływa bezpośrednio na pracę ASB
Ostatnio edytowane przez miro ; 20-06-2016 o 23:07