Cytat Zamieszczone przez Replay 1999 Zobacz posta
Mam w zadku udowadnianie czegokolwiek,więc i Ty też możesz zostać przy swoim -tak będzie lepiej.Każdy tylko mądry w gębie i za monitorem swojego komputerka..

Poniżej na temat wiązek przewodów foteli komfort tak opisuje to katalog ETK:

Fotel przedni prawy dla wersji angielskiej numer :................ 61 12 6 916 027
Fotel przedni prawy dla kierownicy po lewej stronie numer : 61 12 6 916 033

A teraz wypowiedz się sensownie dlaczego w/g ETK są dwa różne okablowania dla prawej strony foteli przednich .Inne dla UK a inne dla pozostałej części europy

Sprawa druga to coś co nazywasz " przekodowanie foteli do auta". Miejsce sterownika fotela (prawa lub lewa strona) określa się podczas programowania a nie kodowania. Takiego wyboru trzeba dokonać przed użyciem WinKfp lub Isty P przed rozpoczęciem programowania.
Ok to wytłumacz mi jedno kupiłem fotele europejskie a mam auto angielskie zamontowałem bez przekładania czegokolwiek i nie mam jakichkolwiek problemów z pamięcią foteli, lusterek, po wyciągnięciu kluczyka boczki w fotelu kierowcy sie składają. Wiec nie jestem tylko madry w gębie bo akurat przerabiałem zabieg i wiem co i jak.
Po zamontowaniu foteli działało wszystko oprócz składania boczków ponieważ po wyciągnięciu kluczyka składały sie pasażera( europejskie kierowcy). Zmieniłem klucze fa z foteli sportowych na komforty przekodowalem moduły foteli do wyposażenia auta i wszystko działa. Uzywałem tylko ncsa.
Nie jestem teoretykiem poprostu znam temat bo przerabiałem go.