Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Wątek: M62B44 Problem z silnikiem podczas przyspieszania(film)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez Mansonfan Zobacz posta
    W najblizszym czasie sprawdze bez przepływki, ale najlpierw najnowsze obserwacje :D

Po uruchomieniu zimnego silnika dzieje sie tak jak pisalem pare postow wyzej: kontorlka check engine na stale lub mruga ale nie gasnie, totalny brak mocy. Lecz jesli chwile tak pojezdzic aby sie rozgrzal po czym zgasic silnik i od razu go odpalic na nowo, jest moc, kontorlki albo nie ma albo mruga tylko podczas postoju(zbyt niskie obroty b. jałowego).
    W zwiazku z zaistniala sytuacja, jak bedzie zimny silnik odepne przepywke i sprawdze co i jak.

PS: Ta co kupilem juz nie bede mogl oddac wiec i tak bede w plecy za nia jesli okaze sie, ze to jej wina.
    Dlaczego nie możesz oddać ? Jak nawet kupiłeś w sklepie to oddaj ją na reklamację a nastepną jak dostaniesz to znów. Za trzecim razem oddają kasę.
    Daj znać jak na zimnym z odpiętą . Coś mi się wydaje ,ze ta delphi to dopiero zamęt robi.
    Zrobiłeś największy błąd nie kupując Boscha. Mercedes np na innej niż bosch za żadne chiny nie będzie poprawnie pracował.
    Podałbyś jeszcze z ciekawości nr wkładu tej ori co wyciągłeś i tego Delphi co kupiłeś ?
    Ostatnio edytowane przez miro ; 19-06-2016 o 10:36

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    Niestety nie wyglada to tak rozowo. Przeplywke kupilem u znajomego w sklepie i wyraznie mnie ostrzegal, ze po otwarciu opakowania z nia(plomba) nie mozna juz zwracac i takaż sama informacja byla na samym opakowaniu wiec niestety tu nic juz nie zrobie, w najgorszym razie kupie sprawna uzywke boscha...
    Numer ori brzmi nastepujaco: F00C 262 008, a nizej 867 12 2 B
    Numeru Delphi nie podam w tym momencie gdyz jest w samochodzie a ja w domu, ale jeszcze dzis bede jechac kawalek, wiec korzystajac z okazji ze silnik zimny i bedzie wariowac, odepne przeplywke i zobacze jak bedzie.
    PS: jako dodatek dolaczam zdjecie opakowania(w ktore wlozylem stara ori) jak widac, jest taki napis o ktorym mowilem.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20160619_154043.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	41.0 KB
ID:	8677

BMW
    BRAK

Niestety nie wyglada to tak rozowo. Przeplywke kupilem u znajomego w sklepie i wyraznie mnie ostrzegal, ze po otwarciu opakowania z nia(plomba) nie mozna juz zwracac i takaż sama informacja byla na samym opakowaniu wiec niestety tu nic juz nie zrobie, w najgorszym razie kupie sprawna uzywke boscha...
    Numer ori brzmi nastepujaco: F00C 262 008, a nizej 867 12 2 B
    Numeru Delphi nie podam w tym momencie gdyz jest w samochodzie a ja w domu, ale jeszcze dzis bede jechac kawalek, wiec korzystajac z okazji ze silnik zimny i bedzie wariowac, odepne przeplywke i zobacze jak bedzie.
    PS: jako dodatek dolaczam zdjecie opakowania(w ktore wlozylem stara ori) jak widac, jest taki napis o ktorym mowilem.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20160619_154043.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	41.0 KB
ID:	8677
    Na reklamacje oddaj. Powiedz ,że nie działa.
    Kup wkład z nr F00C2G2008 a jeszcze lepiej F00C2G2029 lub F00C2G2032 To jest wszystko na tych samych parametrach. Te trzy nr się zastępują.
    Kilka postów wcześniej dałem Ci całą tabelę w jakich samochodach występują. Może ktoś z Twoich znajomych ma jedno z takich aut to podmień i będziesz miał pewność.
    Łatwiej też będzie Ci kupić.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    Odlaczylem przeplywke i jak przewidywalem - magicznie odzyskal caly wigor i moc kosztem spalania czyli jestesmy w punkcie wyjscia.
    Nie przejdzie taka reklamacja, tak jak ci mowilem to sklep znajomego i wyraznie mowil ze po otwarciu klamka zapada i czy dziala czy nie, czy pasuje czy nie - nie ma zwrotu
    Tutaj widze oryginal boscha uzywka za raptem 150 zlotych, powinien byc idealny do mnie, w dodatku jest caly razem z obudowa.
    http://allegro.pl/bmw-e39-e39-e53-m6...2.html#thumb/2
    Niestety nie znam nikogo z zadnym z aut z listy, jedynie na szrocie moglbym zobaczyc czy akurat nie stoi i MOZE sie zgodza wyjac dla mnie wklad.

BMW
    BRAK

Odlaczylem przeplywke i jak przewidywalem - magicznie odzyskal caly wigor i moc kosztem spalania czyli jestesmy w punkcie wyjscia.
    Nie przejdzie taka reklamacja, tak jak ci mowilem to sklep znajomego i wyraznie mowil ze po otwarciu klamka zapada i czy dziala czy nie, czy pasuje czy nie - nie ma zwrotu
    Tutaj widze oryginal boscha uzywka za raptem 150 zlotych, powinien byc idealny do mnie, w dodatku jest caly razem z obudowa.
    http://allegro.pl/bmw-e39-e39-e53-m6...2.html#thumb/2
    Niestety nie znam nikogo z zadnym z aut z listy, jedynie na szrocie moglbym zobaczyc czy akurat nie stoi i MOZE sie zgodza wyjac dla mnie wklad.
    Kupuj i po sprawie. Masz 14 dni gwarancji. Jak nie będzie dobrze działał to odsyłasz listem poleconym za 9 pln i kupujesz inny.
    Nie rozumiem dlaczego ten nowy nie ma gwarancji. Ja wiem ,że elektronicznych częsci nie można zwracać ale na gwarancji można reklamować jako produkt wadliwy.
    Daj nr tego delphi. Coś mi się wydaje ,ze nawet nie jest dedykowany do Twojego autka. Powiem więcej ,że nigdy jeszcze nie spotkałem się z przepływomierzem z tej firmy.
    Ja bym kupił tu http://allegro.pl/przeplywomierz-bmw...189366363.html
    Dlatego ,że mają dużo sztuk i w razie czego bez problemu wymienią. Mają jedynie 10 dni gwarancji
    Ostatnio edytowane przez miro ; 19-06-2016 o 19:17

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    kupiłeś cos za 400zł i nie masz gwarancji ?
    co to za sklep, paranoja
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    @miro
    Cos smiesznie tani ten wklad ori bosch kosztowal jedno zero wiecej ponad :D, a uzwka z mojego linku 150. Wobec tego zamowie, tylko nie wiem czy zdarzy przyjsc zanim wyjade w trase..pewnie nie, to wowczas bede musial zamontowac po powrocie(4tyg) wiec te 14 dni gwarancji bede mogl sobie wsadzic...Numeru Delphi niestety nie mam jak podac jest zamontowany w aucie a na kartonie nie ma podanego. Przejade sie do sklepu do znajomego jutro i popytam moze cos sie uda zalatwic jako "wadliwy" ale bardzo malo jest to prawdopogobne.

@Kazikm3
    Gdyby to byl sklep jakis tam obcy to pewnie bym sie wykłócał, ale ze to znajomy stary ojca jest, to wiesz niebardzo zwlaszcza ze mnie ostrzegal 50 razy, ze jak otworzy to juz nie ma zwrotu zadnego. Wyglada na to, ze bede stratny te 400 zlotych + te 80 za tą z linku gdy tez okaze sie, ze nie bedzie taka jak trzeba i bedzie samochod w dalszym ciagu zachowywac sie nagannie.

mmm...gdy ostatni raz nie posluchalem do konca waszej rady ...no nie oplacilo mi sie to -.-, wiec tym razem zrobie jak polecacie i zakupie ta podana mi wyzej. Przy dobrych wiatrach zdarze ja dostac zanim wyjade w trase a tym samym przetestowac od razu. Jak nie to tak jak mowilem po 4 tygodniach dopiero a tym samym po czasie na zwrot i wowczas bede w plecy :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Ale z jakiej okazji masz nie mieć możliwości zwrotu czegoś, co kupiłeś za 4 paki, legalnie, w sklepie i JEST ZEPSUTE (no bo auto nie jeździ jak powinno)? To brzmi tak jakby sprzedający wiedział że to Delphi to syf i że nie pojeździ, więc uprzedził Cię w ten sposób, żeby wiedział ze zarobek ma pewny :D
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

BMW
    BRAK
    @Mansonfan to w sumie jest normalna cena za sam wkład używki. Chcą sprzedać a nie sprzedawać. Zadzwon tam jutro i powiedz ,że na tirach jezdzisz i ze sprawdzisz za 4 tygodnie dopiero więc jak by się okazało ,ze jest walnięta to odsyłasz.
    A znajomy ze sklepu to po prostu wypełnia formularz reklamacyjny i odsyła do hurtowni. Normalna procedura. Przychodzi następna i sprawdzasz. Działa to gut a nie działa to zas reklamacja i tak az do czasu az albo dają kasę albo będzie autko na tym chodziło. Ciekaw jestem czy ona jest w ogóle katalogowo przeznaczona do tego auta???
    Daj nr z niej to się sprawdzi.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    @miro
    Tak wlasnie zrobie jutro.
    Moj blad nie zauwazylem, ze to sa uzywki...ale to nic, wazne by bylo sprawne. Chce tylko by samochod jezdzil jak nalezy, a z odlaczaona przeplywka chodzi jak marzenie :D

Co do sklepu znajomego to oczywiscie zapytam, ale na 90% nic nie ugram bo mi powie: a mowilem ci, ze jak otworzysz to juz nie mozna zwrocic. I nie ma znaczenia czy dziala czy nie. On go zamawial spisujac numer z ori wiec to musi byc - w teroii - zamiennik, z reszta wyglada identycznie jedyna widoczna roznica to kolor tej gumki jest czarna a nie zielona :D