Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 83

Wątek: M62B44 Problem z silnikiem podczas przyspieszania(film)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    ale powiedzcie mi, co mozna wyczyscic w takiej przpelywce?
    o jaka blaszke chodzi, jak tam jest zdaje sie tylko wystajacy z wkladu zalanego plastikiem druciuk z rezystrem czy cos
    No nie do konca...jest tez otwor przez ktory faktycznie widac blaszke w srodku oprocz tego drucika z rezystorem :D

Panowie a ktos ma pomysl w sprawie tego resetu spalania?^^

Oczywiscie dzieki tez za cala dotychczaswa pomoc^^

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    ale powiedzcie mi, co mozna wyczyscic w takiej przpelywce?
    o jaka blaszke chodzi, jak tam jest zdaje sie tylko wystajacy z wkladu zalanego plastikiem druciuk z rezystrem czy cos

Poczytaj a potem sobie napisz o rezystorach i drucikach. Przepływka to bardzo czuły element w układzie dolotowym a przy tym mega delikatny. Mycie jest możliwe ale bardzo prawdopodobne również szybkie uszkodzenie, nie wolno tego układu niczym dotykać i dmuchać sprężonym powietrzem. Jak każda rurka z tworzywa sztucznego ulega utwardzeniu tak i ten układ staje się bardzo kruchy i podatny na uszkodzenia mechaniczne w związku z tym jego żywotność jest dość ograniczona.
    Uszkodzony Bosch w e38 wyświetla "check engine" okresowo i podaje błędy np. o opóźnieniu Vanosa a także o zawyżonej-zaniżonej dawce mixa, co akurat jest dosyć nakierowujące. Kolega na pewno miał ten problem bo u niego auto zmuliło co znaczy że było bardzo źle i jakimś cudem ten magik go umył. Polecam jednak zaopatrzyć się w oryginał i tylko nowy oryginał, kilka lat temu dałem 600 zł teraz pewnie można znaleźć troszkę taniej.

Dla Ciebie Franco specjalny wykład google :)
    http://autokult.pl/1180,jakie-sa-rod...ierzy-poradnik
    Broń Masowego Wyprzedzania

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    ale ja wiem jak dziala przeplywomierz

tylko ze dokladnie takie same objawy mogla dawac zwalona sonda lub jej zle odczyty

ja sam mam nte e38, i mialem zwalone przepywomierze i nigdy nie mialem czeck engine

co do czyszczenia to sie wlasnie dziwie jak to mozna wyczyscic, stad zapytalem czy aby na pewno to czyszczenie cos dalo a nie tylko uszkodzilo przeplywke ze dziala tak jakby jej nie bylo

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35
    z ciekawością obserwuję temat i tak się Franco upierasz nie pierwszy raz przy swoich opiniach i stwierdzeniach, że dziwi mnie robienie v12 u mechaniora. Bierz klucze do ręki i jazda. a z tymi sondami i checkiem od przepływki to mało widziałeś jeszcze. Tym bardziej, że każdy przypadek jest odosobniony...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    bez dokladnej diagnostyki moglo byc i tak i tak
    jak sam mowisz, kazdy przypadek jest inny

wiec upieranie sie nie robiac diagnostyki ze to na pewno przeplywomierz bylo tak samo uprawnione jak upieranie sie ze to pewnie sonda :)

tylko dociekam na czym polega naprawa takiego przepywomierza, czy to czasem nie jest to po prostu jego uszkodzenie i efekt bedzie taki jak odlaczenie wtyczki

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

wiec upieranie sie nie robiac diagnostyki ze to na pewno przeplywomierz bylo tak samo uprawnione jak upieranie sie ze to pewnie sonda :)

tylko dociekam na czym polega naprawa takiego przepywomierza, czy to czasem nie jest to po prostu jego uszkodzenie i efekt bedzie taki jak odlaczenie wtyczki

@Franco Przyjacielu,uwierz ,że takie mycie naprawdę działa i nawet nie masz pojęcia jaka na nim się robi powłoka brudu niewidocznego dla oka niemniej jednak bardzo utrudniająca poprawne pomiary.
    Kiedyś myłem benzyną ekstrakcyjną ale na dzień dzisiejszy można za 30 ziła kupić specialne spraye .
    Np taki http://autochemia.pl/product-pol-112...rza-200ml.html

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4

Na szczęście tak się nie stało! Spalanie w normie a moc zdlawiona do poziomu działającej przeplywki, nie zaś zawyzona jak w przypadku odłączenia urządzenia ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35
    na wyczyszczeniu drutu. syf izoluje więc przepływ powietrza, które powinno przy odpowiedniej masie jego przepływu powodować schłodzenie drutu, nie schładza go w takim stopniu jak powinno więc jest przekłamanie. tu jest trochę inna sytuacja bo to prąd jest mierzony jaki jest potrzebny do utrzymania drutu w danej temperaturze, także prąd zmierzony jest inny niż być powinien

Początkujący Użytkownik Awatar Lech1990
    BMW
    e38 740iA
    A jakbym przepływkę wykąpał w alkoholu izopropylowym, najczystszy stosowany do mycia elektroniki to też powinno być OK