Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: M62B44 Problem z silnikiem podczas przyspieszania(film)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez Mansonfan Zobacz posta
    Bosch przyszedl. Z entuzjazmem zamontowalem i niespodzianka. Silnik jeszcze gorzej zdławiony niz na ori i na Delphi...Mialem problem rozpedzic sie do 40km/h - wytrąbili mnie bo ruszalem spod swiatel jak łajza, a to nie byla moja wina(:D), check engine mruga non stop. Malo tego: obroty jałowe powodowaly silne wyczuwalne w calym pojezdzie dragania karoserii(tak samo jak Delphi) plus jakis dziwaczny dzwiek spod oslony silnika. Szybko pojechalem do domu po ori celem zalozenia go z powrotem.
    Delphi oddalem do sklepu znajomy uruchomi procedure zwrotu zobaczymy co z tego wyjdzie dam znac jak bedzie wiadomo.
    W rezultacie wsadzilem z powrotem przeplywke ta pierwsza co byla. Tylko cos musze dodac: w serwisie(innym niz do tej pory, gdzie - jak widac - lepiej wiedza co robia) podlaczyli do komputera(innego gniazda niz wczesniej) wykazalo rozne bledy, zostaly skasowane i na nowo pojawily sie tylko 2. Z gory przepraszam za mozliwe pominiecie jakiegos slowa badz niedokladny zapis, ale nie mam tego nigdzie zanotowanego wiec z pamieci napisze jak one brzmialy, ale ogolny sens na pewno bedzie zachowany.
    1) Oxygen sensor before cat. converter bank 2
    2) map cooling

Jestem umowiony na jutro godzine 10 na wizyte, bo to byl taki maly komputerek poreczny, a na jutro gosc wezmie ze soba normalny komputer z INPA i podlaczymy jeszcze raz celem dokladniejszej analizy sytuacji.

Ciekawostka: bezposrednio zanim odjechalem stamtad wyjal moja przeplywke(ori) i powiedzial ze: "cos przeczysci bo jest taka jedna rzecz tam"...tylko ze jak zalozyl ja z powrotem...Auto jezdzi praktycznie normalnie, nie mialem okazji zrobic porzadnego testu bo wracalem na parking a to bylo moze 1,5km...ale raz depnalem to krecil normalnie do konca i moc byla - choc moze nie az tak jak z odlaczona przeplywka. A zanim dokonal ów magicznego czyszczenia to nawet na postoju krecil do ok 3,5tys... Niezla historia.
    Oczywiscie jutro napisze co i jak po dokladniejszych ogledzinach ;)
    Ciekawe czy dziurkę w niej nawiercił czy nie.
    Używka z Boscha na bank uszkodzona. Odsyłaj i kasa z powrotem albo inna niech wyśle. Przyznam Ci sie ,że kiedyś mi dopiero 9 sztuka działała jak należy. :)
    Map cooling to grzalka w termostacie więc nie ma związku i tym bym się wcale nie przejmował
    Oxygen sensor to bład ze sondy ale jest spowodowany uszkodzonym MAFem

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    9 sztuka?! Malo pocieszajace...zwlaszcza ze 14 dni jest normlanie na zwrot a jak w koncu wyjade w trase to nie bedzie mnie 3-4 tygodnie...
    Hmm...czyli nadal obstajesz przy tym ze to MAF? No coz, jak mowilem teraz nic wiecej nie potrafie powiedziec, jutro bede dalej dzialac z komputerem ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    nie zaczynałbym wymian bez podłączenia pod komputer :)
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600

powodzenia w sprawdzaniu N uzywanych przeplywomierzy
    i trzymam kciuki ze to jednak przeplywomierz a nie sonda! :)

ci co obstawiaja non stop przeplywke
    czy macie swiadomosc ze przez zwalona sonde auto nie ma mocy? zapala sie czek??
    nawet jak przeplywka jest dobra, a zwalona jest sonda, badz dobra ale olej pali i lapie zle spaliny
    to auto nie bedzie jechac dalej??? wlasnie tak jak u kolegi?
    i guzik ma to zwiazek z przeplywomierzem??

2 fakt:
    kolega zalozyl przeplywke nowke,
    OK, zrobil zle ze nie boscha ALE
    ONA BYLA DOBRA bo NOWA! musiala byc dobra, nie byla taka jak trzeba, ale taka nawet nie boshowska przeplywka NIGDY nie zapali czeka!!!
    po co taki producent (nie firma krzak) mialby cos takiego sprzedawac?? noiwa przeplywka, nawet zamiennik ktora daje check engine?? kurde troche logiki!

i to bylo ostateczne potwierdzenie ze to nie jest kwestia przeplywki

ja sie juz nie odzywam w tym watku
    bo sa tu wieksi spece od przplywomierzy
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 22-06-2016 o 03:17

BMW
    BRAK

Franco co się unosisz honorem ? Każdy chce na swój sposób pomóc koledze i to wszystko.
    Ja miałem złe doświadczenia z przepływomierzami i takie objawy mi pasują do tego opisu.
    Ty miałes poniekąd podobnie i okazała się sonda. Dobrze sobie zdajesz sprawe ,ze jakis problem w silniku to może być 100 innych rzeczy. Każdy pomaga jak umie. Można przecież oddać do serwisu ale chyba nie oto chodzi.
    Jedyny błąd w tym wszystkim jest taki ,że inpa powinna tu współpracować non-stop a tego w tym przypadku kompletnie brak. Wiec Ty swoje, ja swoje a powinny podane być wartości z INPY ale jest jak jest no i ...... :(

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 4.4
    Na poczatek pragne powiedziec, ze auto jest juz w pelni sprawne. Zero kontorlek, pelna moc, slowem - tak jak byc powinno.
    Koledzy nie usnoscie sie kazda opinia sie liczy i moze pomoc ;)
    Dobra teraz do rzeczy :D Dzis byla proba podlaczenia INPY niestety nie powiodla sie - pojazd nie chcial sie polaczyc z komputerem za pomoca tego programu trudno. Ale tak jak wczoraj pierwotka ori przeplywka zostala "wyczyszczona" tak dzis na zimnym silniku tez bylo ok. Zostaly skasowane bledy ktore zalegały tym malym komputerkiem i tak sobie auto dziala jak nalezy czyli wystarczylo tylko przeczyscic blaszke w srodku bo tyle gosc zrobil gdy go spytalem szczegolowo o co chodzilo, nic nie trzeba bylo wymieniac.
    Bylem w sklepie wiadomym - gosc uruchomi procedure reklamacyjna ale watpi ze hurtownia zwroci kase bo robia tak ze sprawdza ten przeplywomierz pewnie wyjdzie im ze jest sprawny i ja odesla z powrotem;/

Nie bede zakladac nowego tematu gdy ten juz ma uwage pytanie jest na inny temat: oryginalnie w tym pojezdzie był kaseciak z tym mniejszym okranem 4:3. Zostal wywalony na rzecz normalnego radia Kenwood. W kazdym razie chodzi o to ze w zwiazku z tym ze nie ma tego ekranu, nie mam mozliwosci zresetowac np spalania CONS1 i CONS2. Pytanie: czy jest na to jakis inny nieinwazyjny sposob? ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    czyli jednak

nie wiedzialem ze da sie cos tam wyczyscic z tym przeplywomierzu, on jest zalany i wystaje tylko drucik z wkladu z rezystorkiem zdaje sie

BMW
    BRAK
    manetką spróbuj przytrzymać.
    Dzięki Bogu ,ze Ci to auto już chodzi.
    Jak ja lubię mieć rację :):):)
    Ostatnio edytowane przez miro ; 22-06-2016 o 14:27

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    no tez miałem racje :)
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    ale powiedzcie mi, co mozna wyczyscic w takiej przpelywce?
    o jaka blaszke chodzi, jak tam jest zdaje sie tylko wystajacy z wkladu zalanego plastikiem druciuk z rezystrem czy cos