Też miałem urwane 2 szpilki w połowie długości ale tą promocję sam sobie załundowałem głowice były czyściutkie jeżdżone na Castrolu profesional 5w30 (na który wszyscy psioczą i po tym co widziałem nie chce niczego innego w silniku) od 6lat jedynie widać było zużyte uszczelniacze zaworowe bo po przeciwnych stronach zaworów były miejsca z nagarem mam zdjęcia którymi się wraz z opisem i fotorelacją podzielę .Ważniejsze jest jednak to że jeżeli były urwane szpilki co jak podpowiedział mi Bartek (Trol) jest częste w V12 BMW to pytanie czy nie doszło do pęknięcia głowicy w miejscy gdzie puściły szpilki jak w moim przypadku mnie szybciutko poratował Tiron i w 2dni po negatywnym teście szczelności głowicy miałem już 2 sprawną. Moje są już po pełnej regeneracji 1600z vat i czekają na palete części z Litwy powinna być w tym tygodniu .Wiec reasumując nagar i syf w głowicy usunie do zera myjka ultradzwiękowa w twoim przypadku gdybyś zdecydował się na reanimację swojego motoru test szczelności obowiązkowy .Ważne pytanie czy sprawdzałeś kompresje na cylindrach to ona określi kondycję twojego silnika i powinna być wyznacznikiem w zasadności wymiany silnika
![]()