Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: [E65] Zawiesza siê idrive, nie gra radio

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38
    Sk±d
    ³asin

Post [E65] Zawiesza siê idrive, nie gra radio

Witam.

Panowie, mam problem z moim e65. Po uruchomieniu czêsto zawiesza mi siê idrive oraz radio. Nie reaguje w ogóle pokrêt³o od idrive oraz pokrêt³o od radia. Po parunastu minutach wraca do normy i po jakim¶ czasie znowu jest to samo. Szuka³em w sieci, jedyne co znalaz³em to uszkodzony modu³ mulf, ale z tego co siê orientowa³em, w mojej e65 tego modu³u nie ma. Czy spotka³ siê kto¶ z tym problemem? Bêdê wdziêczny za jakie¶ podpowiedzi, co to mo¿e byæ i jak siê za to zabraæ, z góry dziêki za pomoc :)

Pozdrawiam!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38
    Sk±d
    ³asin
    Witam.

Nikt nie pomo¿e mi z tym tematem?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2016
    BMW
    [ e65 745d, e61 525d ] ex: e46 320Ad, e39 523i, e36 325i coupe
    Sk±d
    White-stok
    Witam, nie wiem czy u Ciebie to bêdzie to samo, ale w e61 mia³em podobny problem, czyli zawiesza³ siê idrive, radio i nic nie pomaga³o. Dopiero jak od³±czy³em modu³ od bluetooth wszystko siê uspokoi³o.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38
    Sk±d
    ³asin
    Tak, czyta³em, ¿e w e60 oraz e61 ten problem wystêpuje i broi modu³ od bluetooth, jednak w e65 tego modu³u nie ma. Jakie¶ inne pomys³y? Obecnie wszystko dzia³a d³u¿ej ni¿ wcze¶niej, radio i idrive np. dzia³a 30min, potem zawiecha i 10-15min ciszy, potem wszystko znowu dzia³a jak nale¿y. Co mo¿e byæ problemem?

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Modu³u bluetooth mo¿e nie masz, ale masz zapewne modu³ BIT2, które tez potrafi fiksowaæ.

Problem zapewne jest z jakim¶ elementem na ¶wiat³owodzie. Mo¿e to byæ wszystko.

Je¶li masz klapê hydrauliczn±, to czêsto cieknie z si³ownika w³asnie na elektronikê po lewej stronie baga¿nika
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    phaeton
    Sk±d
    ³ódzkie
    Kolego, doszed³e¶ do tego co jest nie tak? Dzisiaj wyj±³em wzmacniacz dovwymiany koñcówek i radio i idrive przesta³y dzia³aæ. Ma kto¶ pomys³ co mog³o siê stac? Dodam, ¿e mam modu³ bluetooth o którym wy¿ej by³a mowa.
    Edit.
    Problem sie rozwi±za³. W swiat³owodach po odpiêciu jednej rzeczy po³owa mo¿e nie nie dzia³aæ.
    Ostatnio edytowane przez ziemba12345 ; 01-06-2016 o 14:23

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    750Li E66
    Sk±d
    G-dz
    Cytat Zamieszczone przez ziemba12345 Zobacz posta
    Kolego, doszed³e¶ do tego co jest nie tak? Dzisiaj wyj±³em wzmacniacz dovwymiany koñcówek i radio i idrive przesta³y dzia³aæ. Ma kto¶ pomys³ co mog³o siê stac? Dodam, ¿e mam modu³ bluetooth o którym wy¿ej by³a mowa.
    Edit.
    Problem sie rozwi±za³. W swiat³owodach po odpiêciu jednej rzeczy po³owa mo¿e nie nie dzia³aæ.
    W schowku pasa¿era, na klapce bezpieczników (o ile nikt z poprzedników nie ukrad³) - powiniene¶ mieæ fabryczn± pêtlê na ¶wiat³owód - dziêki której w takim przypadku - ca³a reszta o¿ywa.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    phaeton
    Sk±d
    ³ódzkie
    No ale co mam zrobic z t± pêtl±?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2015
    BMW
    E65 745i 05r.
    Sk±d
    Kalisz
    @Rapik, ta petla w schwoeku mus byc na stale nawet jak wszystkie urzadzenia sa sprawne. A kolega ziemba12345 nir ma sie o co martwic. W E65 jak wyjmiesz jedno z urzadzen przerywasz petle swiatlowodu i stad wszystko przestaje grac. To tak jak lampki na choinke. Jak wlozysz wzmacniacz znowu zacznie grac.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2016
    BMW
    phaeton
    Sk±d
    ³ódzkie
    Znajomy elektronik te¿ to w³a¶nie do lampek choinkowych porówna³😊

Podobne w±tki

1. Nie gra radio, nie dzia³a navi E65
    Przez Aldik w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 46
    Ostatni post / autor: 03-03-2024, 06:21
  2. [audio/video] Monitor idrive wy³±cza siê po chwili - radio nawiewy dzia³aja.
    Przez omatek w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-05-2015, 18:24
  3. [audio/video] radio + wzmak 4 kana³owy - nie gra jeden kana³
    Przez Volv w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-07-2014, 22:05
  4. [audio/video] Radio, navi, tel, komputer NIE DZIA£A PROBLEM Z IDRIVE
    Przez lysyadam27 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 23-02-2012, 08:58

Uprawnienia umieszczania postów