-
Doświadczony Użytkownik
Wielkie dzieki Rafał!
Pytanie co bedzie na tych koncowkach co podalem? Spala sie szybciej niz mysle? Dadzą bardzo kiepski dzwiek? Bedzie duzo ciszej? Czy moze to wszystko naraz?
-
Początkujący Użytkownik
Nie beda dzialac wcale. Na nodze diagnostycznej pokazuje caly czas blad i koncowka sie nie wlaczy na moment nawet. Te nogi wygladaja na zaokraglone sa wtedy miekke mialem 10 takich z chin. Zadna nie dzialala. Te ktore kupilem z polski maja plaskie nogi duzo twardsze, ciezko zgiac i sprezyste tamte sie gna jak drucik. Dodatkowo grubosc inna i waga, te z chin byly ciensze i lzejsze. Mam doczynienia z podzespolami na codzien i na pierwszy rzut oka widac ze te wyprowadzenia sa cos nie bardzo, jednak na foto ciezko okreslic.
Tu masz fotke tych moich:

Niestety chinszczyzne wywalilem bo zrobilbym foto jak leza obok soebie. Jakby co posiadam jeszcze 4 sztuki czyli do naprawy 2 sztuk logic 7. Jakby ktos naprawde potrzebowal moge odsprzedac bo pewnie nigdy ich nie uzyje. A sam szukalem ich z pol roku.
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez rafal198504 ; 30-05-2016 o 14:13
-
Doświadczony Użytkownik
Rozumiem.. czyli ich kupno moze sie minac z celem bo jak mam zamowic 10szt zeby trafic chociaz na te 2 dobre to juz mam cene remontu w tym Vgaraz.
Nie ma jakis zamiennikow bardziej dostepnych?
-
Początkujący Użytkownik
No ja tez wzialem 10 z nadzieja ze dwoe zagraja hehe, pozniej szukalem jiz tylko z polski ;-) zamienniki wlasnie o to chodzi ze nie ma. Tamte pracowaly calkiem inaczej niz te ktore bmw/merc i porsche aktualnie montuje.
Ostatnio edytowane przez rafal198504 ; 30-05-2016 o 15:29
-
Doświadczony Użytkownik
Czyli du..a blada :)
Ciekawe skad Vgaraz je ma..
Znalazlem jeszcze takie cos w PL ale z tego co widze to jest to samo co w Chinach plus dodatkowo 100zł drozsze..?
http://allegro.pl/tda1562q-uklad-sca...227895673.html
-
Początkujący Użytkownik
Tylko ze tu mozesz odeslac wrazie co i zadac zwrotu. Chyba ze do chin tez bedziesz odsylal bo gdzies tam napewno da sie je kupic sprawne. Zobacz tylko na ebay lub ali jaki jest rozrzut cen. Mysle ze te tanie to fake a te drozsze sa ok. A ta cena na allegro fakt spora, no ale niesty im czegos mniej tym cena wyzsza. Za 100 sprzedam dwie sztuki sprawdzonych plus koszt przesylki. Cena mysle w miare mala chociaz nie wiem czy wiesz ale w 2004 roku jak jeszcze byly dostepne byly po ok 15 zeta w kazdym sklepie z elektronika.
Co do Vgaraz moze faktycznie cos innego wstawiaja... otwieral ktos logic7 po naprawie u nich?
Ostatnio edytowane przez rafal198504 ; 30-05-2016 o 14:36
-
Vip
Vip
Te oryginalne układy są dawno nie produkowane I wszystko co jest dostępne na rynku do podróby. Nic nie warte, tak jak kolega wyżej zaznaczył.
W oficjalnej dystrybucji już nie występują, nie ma się co dziwić, świat odszedł od klasy H, bo grała porażająco słabo. Swoją drogą spodziewałbym się czegoś ciekawszego w serii 7.
W każdym razie nie za bardzo jest co tu wstawić, bo to klasa H zasilania pojedyńczym napięciem. W tej chwili nikt już nie produkuje takich scalaków, chyba, że 1, 2W do telefonów.
Można się pokusić I przerobić taki wzmacniacz na klasę D, z wcześniejszą przetwornicą z pojedyńczego na symetryczne zasilanie. Wtedy można by to zrobić porządnie I napewno grałoby dużo lepiej oraz dłużej. Dzisiaj klasa D gra już zupełnie przywoicie w kontekście sprzętu car audio. W klasie H wadliwy był moment przełączenia boosta zasilania wraz z polaryzacją stopnia końcowego, co w przypadku głośnego grania często kończyło się śmiercią układów. Dlatego jest to taki typowy problem w e65.
Jeżeli jednak to ma kosztować 300 PLN to szkoda sobie gitary zawracać.
Generalnie szukajcie tych układów, ale drożej niż kilka $, może ktoś jeszcze ma na świecie. Wszystko inne to gra nie warta świeczki, chińczycy podrabiają układy TDA tak masowo, że więcej na rynku jest podrobionych, niż prawdziwych, nawet takich, które będą jeszcze długo produkowane przez orginalych producentów.
NORTH to dobry importer elektroniki, napisz do nich, czy ma certyfikat śledzenia tych układów od producenta. Może im zostało troche tego na magazynie, ze względu na cenę.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 30-05-2016 o 15:05
pozdrawiam Bartek
-
Zaawansowany Użytkownik
No to mnie zasmuciliście.... ja właśnie czekam na zamówienie z Chin, dałem około 10$ za sztuke. Ale skoro piszecie, że to nic nie warte śmieci to chyba wiem jaki finał będzie tego lutowania. A czy myślał ktoś z Was, żeby sygnał który powinien być na wejściu ukłądu TDA 1562 poprowadzić wejściem high input do zewnętrznego wzmaniacza i od niego pociągnąć sygnał do np. subwooferów pod siedzeniami?
-
Początkujący Użytkownik
Hmm... masz moze gdzies jakas instrukcje jak przerobic to na klase D? Mam duzo nowsze tda skoro twierdzisz ze lepiej by zagraly to chetnie bym wstawil.
-
Początkujący Użytkownik
Hmm 10$ moze beda git. Ja zanim je lutowalem zrobilem micro wzmacniacz zeby zobaczyc czy graja taki bez lutowania

Tak tK wiem, czysty profesjonalizm ;-)
Ostatnio edytowane przez rafal198504 ; 30-05-2016 o 15:26
Uprawnienia umieszczania postów