Ja mam e65 i stać mnie na F i cholernie mi się podoba. Ale wątpię ze to będzie zmiana na lepsze. Niestety kiedyś pewnie będę chciał G a podejrzewam ze tak jest tyle wad ukrytych ze niejedna noc będę miał nie przespaną.
Ja mam e65 i stać mnie na F i cholernie mi się podoba. Ale wątpię ze to będzie zmiana na lepsze. Niestety kiedyś pewnie będę chciał G a podejrzewam ze tak jest tyle wad ukrytych ze niejedna noc będę miał nie przespaną.
Aldik, tak jak teraz uważa się że e38 jest ostatnim niezawodnym BMW, tak "Twoje pokolenie e65/66" uważa ten model za bardzo dobry, a seria F już awaryjną, i tak będzie zawsze w postępie geometrycznym potem za parę lat, tą niezawodną będzie F i G i tak do przodu. :)
No niekoniecznie, ja przerabiałem już i e32 i e38. Wiem jakie są te modele. Po prostu trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Producenci (nie tylko aut) robią coraż gorsze badziewia aby trzepać jak najwiekszą kase. E32 i e38 psują się jak każde inne auta, nawet dość często i zbyt, ale może dlatego że nie są proste w budowie jak inne. ALe nagminne padanie silników w F nie powinno mieć miejsca. Jeżeli kiedyś ktoś powie że F było ostatnim dobrym bmw to tylk o dlatego że nowsze modele będę coraz gorsze.
Myśle że bmw mogło juz dawno robic super niezawodne wozy - ale to by im się nie opłacało. Chociaż kto wie, może kiedyś tak zaczną robić, ale patrząc na olbrzymią sprzedać i jej wzrost samochodów bmw, nie ma co się spodziewać aby to szybko nastąpiło.
Ale Panowie, ta rozmowa nie ma sensu i do niczego nie prowadzi. To czy E65 jest ładne, czy nie... przecież to kwestia gustu, a gust jak dupa - każdy ma swój. Czy lepsze? Wg mnie zdecydowanie, ale to jest kwestia tego kto czego oczekuje od auta. Dla mnie E65 z DD prowadzi się o niebo przyjemniej i stabilniej od E38, nie czuć krowy i można latać po zakrętach. A to czy kolege stać czy nie - to nie jest nasz problem. Nie każdy ładuje wszelkie pieniądze w auto, są tacy co wolą wyremontować dom albo pojechać na wakacje ;)
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Przebrnąłem przez cały temat i moje spostrzeżenie jest takie, że najwięcej do powiedzenia o E65 mają te osoby, które nigdy E65 nie miały, ale naczytały się "internetów" i posiadają na temat E65 wiedzę absolutną. Kolega nie zadał pytania: "Co wam się bardziej podoba E38 czy E65?" więc dlaczego z uporem maniaka (żeby nie mówić osła) cały czas trąbicie jakie to E65 jest brzydkie?
Proponuję ustalić raz na zawsze (dla świętego spokoju), żebyście nie musieli się już tak w każdym temacie produkować: E65 JEST BRZYDKIE. Dzięki temu od teraz możemy się skupić na merytorycznej dyskusji.
Kolego @niestete jeżeli czujesz, że to już czas, kupuj śmiało E65. Ja warunek miałbym jeden: musi być wyraźnie młodsze od Twojego obecnego auta. Nie ma np sensu zamieniać E38 z 2001 na E65 z 2002-2003 i nawet 2004 ;)
E38 jest moim ulubionym BMW szczególnie z silnikiem m60b40, skóra w tym aucie jest bardzo ale to bardzo trwała z kolei e65 jest całkiem odmiennym stylistycznie wersją 7, nie ma super wyglądu ale wnętrze bardziej mi się podoba w e65 niż w e38 (jedyny minus to taki że im nowszy model tym skóra jest bardziej delikatna i podatna na uszkodzenia, dotyczy to wszystkich serii 5 e60, przy przebiegu powyżej 200km już się ściera farba z fotela a jak ktoś nie dba to wnętrze wygląda za chwilkę jak kibel w pociągu serii EN dla przykładu zobaczcie jaki syf
http://www.olx.pl/oferta/bmw-7-indiw...054ef;promoted
Podsufitka w modelach e65/e60 jest bardzo ładna ale również bardzo delikatna, bardzo łatwo pobrudzić a bardzo ale to bardzo ciężko doprać i łatwo można rozwarstwić materiał (w e38 podsufitka przypomina mi materiał na podłogę)
Przesiadłem się niedawno z e38 750 na e65 760. Co tu powiedzieć...wszystko jest lepsze.
A ja miałem okazję pojezdzić E65 745 i jakoś nie przypadło mi do gustu w porównaniu z E38. Niby wszystko ok ale jakoś nie czuję się w tym aucie tak jak w E38. Niestety przyjemnośc z jazdy danym autem i satysfakcja z jego posiadania nie zawsze równa się parametrom technicznym na papierze. Parametrami E65 z pewnością bije E38 i nie ma co gadać. Ale to w E38 czuję się lepiej ;) Może dlatego, że po prostu nie lubię nowych samochodów, a lubię stare ;) Mam jeszcze stare Audi A6 C4 w Quattro i też je uwielbiam :D
Jaro,piszesz, że E38 to stary kapeć? Wiesz ilu moich klientów, ludzi z kasą pytało się już czy nie chcę sprzedać swojej bo chętnie postawili by sobie taką w garażu? W Warszawie więcej osób obejrzy się za ładną E38 niż za F-ką, bo nowych modeli BMW jezdzi tu jak psów a E38 nie ;)
@Niestepne, jak kusi cię E65 to na twoim miejscu bym kupował. Przecież nie kupujesz auta na całe życie. Zawsze możesz sprzedać. Jak nie kupisz to się nie przekonasz ;)
Ostatnio edytowane przez Słowik ; 18-09-2016 o 00:50
potwierdzam, ladne e38 zwraca bardzo uwage
w duzych miastach zawsze ludzie mnie obtrabia,pokazuja kciuki do gory albo komentuja na swiatlach
A czy ktoś żałuję przesiadki z e38 na e65? Ostanio sporo jeździłem e65 i muszę przyznać ze e65 ma sporo plusów i całkiem fajnie się nim jeździ . A jak ma sie fajny lakier i koło to naprawdę auto może sie podobać.. Nigdy nie posiadalem e65 na własność ale miałem e60 4 lata i wkurzala mnie awaryjność ta mniejsza i wieksza .. Dlatego chyba jeżdżę tym "starym kapciem" e38 . Chodź napewno są osoby które niemaja problemów .mnie nigdy e38 nie zawiodło w tamtym roku wróciłem ponad 1000 km na szarpiacym silniku ale wróciłem wina paliwa
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka