kurcze no właśnie...
Dodam ze mialem juz regenerwoaną "podobno" pope....
Tez mnie to dziwi bo mam 1.6 octavie MPI i tam wogole nie czyc klimy obciazenia a tytaj taki motor a jakby sie doczepial jakis ciagnik za mna i hamowal mnie...
WTF !!!!
kurcze no właśnie...
Dodam ze mialem juz regenerwoaną "podobno" pope....
Tez mnie to dziwi bo mam 1.6 octavie MPI i tam wogole nie czyc klimy obciazenia a tytaj taki motor a jakby sie doczepial jakis ciagnik za mna i hamowal mnie...
WTF !!!!
nie czujesz, bo masz sprężarkę ze zmienną pojemnością skokową, tylko takie teraz wkładają z oszczędności paliwa. Jak będzie bardzo gorąco i będziesz chciał mieć w środku 18 stopni to zapewniam Cię, że poczujesz.
Ja czuję różnicę nawet w V12, ale znam to auto od zawsze, więc wiem jak powinno jechać.
Generalnie dla laika nie powinno być różnicy w Twoim e38, a zupełnie już nie tak, że pali Ci ekstra 1.5 litra paliwa.
Jakby było za dużo czynnika, wyrzuca go zaworem bezpieczeństwa, widziałem to już parę razy. Wygląda na zacierający się cylinder w sprężarce, bo łożyska masz nowe po regeneracji. Może oleju nabili za mało...albo była już zatarta i z tym nic nie zrobili.
pozdrawiam Bartek
Zapewne masz racje, bo szczerze powiem ze nie zagłebiałem sie w zasade działania tak bardzo klimy do tej pory.
Ona po regeneracji właśnie tak mniej wiecej chodziła na trasie jak leciałem to czułem kiedy się załącza a kiedy nie powiedzmy jadac ok 120km/h , odrazu tez mnie to zdziwilo ...
Natomiast teraz jest jakby gorzej ciezej (moze to tylko moje zboczenie na punkcie tego auta i szukania ideału, nie wiem ).... ale około 1l na chwilowym spalania po trasie jak jechalem to widziałem ze wskazówka wzrasta i spada jak kompresor przestaje dzialac.
Co do samej regeneracji to cholera wie jak oni to zrobili sam tego nie robilem.... a moze juz troche byly zatarte a teraz bardziej poszly... W zeszlym roku wymienialem chlodnice klimy i osuszacz. Wiec teoretycznie powinni byli oleju dodac tyle co trzeba ale cholera wie....
Jakos bede musial moze to sprawdzic w warsztacie klimy...
Lub masz jakis inny pomysl... ??
Spoko dodam jakos na dniach to porowna sie prace...
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 25-05-2016 o 13:00