czasem mam chec podjechac do BMW autoryzowanego i dac zeby np jak w tym wypadku sprawili to.. ale troche koszta diagbozy mnie odstraszaja...
czasem mam chec podjechac do BMW autoryzowanego i dac zeby np jak w tym wypadku sprawili to.. ale troche koszta diagbozy mnie odstraszaja...
Aktualnie mam trzy różne samochody z klimatronikiem. W każdym z nich podczas pracy silnika kompresor się włącza lub wyłącza w zależności od potrzeb schłodzenia wnętrza auta.
Słychać to wyraźnie na zewnątrz charakterystycznym kliknięciem sprzęgła elektromagnetycznego sprężarki.
dokładnie u mnie jak wyjde z auta a silnik chodzi to słychać jak co chwile kompresor sie odłącza i załącza pownownie
i tak ma być, wyłacza sie na 4-5 sekund i włacza ponownie, i o to mi chodziło , a nie ze jak ustawimy 22 stopnie a na zewnatrz jest 15 to i tak kompresore bedzie się załaczał, moze nie caly czas ale bedzie tak "strzelał" co kilkanascie sekund
myslałem ze chodzi o to ze jak jest na zewnątrz zimniej od zadanej tem. to kompresor nie chodzi,
kompresor zalaczas sie co jakis czas.. nie dziala nonstop....
tyle ze w 2,5 e46 z automatem nie ma tego efektu wogole jest normalna praca. natomiast w 7ce .. 3.0 w manualu juz to sie da odczuc dosc mocno kiedy sie kompreosr zalacza... i wym jest ciekawostka...
Stary kompresor po regeneracji.. dzialajacy jak dziala.. czy ten typ tak ma....