jest taki preparat firmy molyq cos w podobie, też ma jakieś związki ceramiczne leje przy wymianie oleju co 10 tysi (olej mobil 1 o-50) bez tego preparatu pociły sie zimeringi na wale ,teraz sucho
jest taki preparat firmy molyq cos w podobie, też ma jakieś związki ceramiczne leje przy wymianie oleju co 10 tysi (olej mobil 1 o-50) bez tego preparatu pociły sie zimeringi na wale ,teraz sucho
Ja lałem do swojego V8 oryginalny Xeramic, tak jak i do 2 poprzednich samochodów i mogę powiedzieć, że za każdym razem po zalaniu owego specyfiku w krótkim czasie poprawiała się reakcja na gaz i dało się odczuć jakby silnik lżej pracował i lepiej wkręcał się na obroty ;)
Różnic w zużyciu paliwa nie stwierdziłem.Jestem zdania, że środek ten na pewno nie zaszkodzi, za to zwiększa szanse na to, że jak odpukać zgubilibyśmy nagle olej (np.odkręcona pompa oleju) to nie zatrzemy tak szybko silnika, a i ogólnie będzie się on mniej zużywał ;)
Ps. Nie można tego lać ani do automatu, ani do wspomagania, można za to do manualnej skrzyni, ale do tego jest osobny srodek.
Witam
Znajomy ma Mercedesa W124 którym jeździ na TAXI . Ostatnio stosował właśnie ceramizer który postanowił zastosować do : przekładni kierowniczej , skrzyni manualnej , silnika i do tylnego mostu , mówi że to naprawdę działa ponieważ silnik ciszej pracuje , mniejsze zużycie paliwa , silnik nie bierze oleju i wszystkie mechanizmy wyżej wymienione działają lepiej .
Także decyzja zależy wyłącznie od Ciebie .
Pozdrawiam :)
Ceramizery jak najbardziej pomagają- żadnych cudów to nie robi - zmniejsza tarcie przez utworzenie powłoki ceramicznej. "Motodoktory" co nawyżej zasyfią nam silnik
Ja do TDSa wrzuciłem to:
LIQUI MOLY CERATEK
Silnik miał przejechane ok 450 tys km dodatek dodałem do Mobile1 5W50 (pełen syntetyk) praca silnika była wspaniała mimo iż wciskałem go 3 razy silniczek jak by się nie starzał, traktowałem silnik surowo jak na 2,5 litra z manualem przystało ;)
Minusem jest to że po przejechaniu tych 50k km jak i przed pierwszym użyciem musimy "wykąpać" silnik także środkami tego producenta
W ogóle dla mnie producent LIQUI MOLY jest jednym z pionierskich w branży i warto dołożyć do ich produktów.
Reasumując trochę to kosztuje ale dla mnie działa to rewelacyjnie! Nie wiem jak się to ma do innych producentów ale CERATEC jest zajefajny.
Dowód??
Zanim wymieniłem słabą pompę wody udało mi się dwukrotnie zagrzać silnik (i to na maxa) każdy wie co to znaczy dla silnika w szczególności dla Diesla. A mimo wszystko u mnie nie stało się kompletnie nic!!! To nie jest ściema to moje doświadczenie. Połączenie znakomitego oleju który przeznaczony jest do pracy w najgorszych warunkach dla silnika i fenomenalnego uszlachetniacza który sprawia, że na elementach silnika tworzy się ceramiczna powłoka chroniąca przerosła moje oczekiwania i dała mi dowody na opłacalność tej inwestycji.
Wiem, że jeżeli kupię jeszcze kiedykolwiek trochę starsze autko to na bank zaleje go tym produktem (oczywiście mam nadzieję, że już będę jeździł coraz młodszymi autkami ;))
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
A czy ten preparat usunął by stuki zaworów? Czy zregeneruje samo-regulatory? Pytam z ciekawości.
Wstrzyknąłem kiedyś dawkę cerazmizera do 1.9TDI ponad 300tys przebiegu miał ten silnik. Przy rozruchu na zimno stukały szklanki przez kilka sekund po zastosowaniu ceramizera stuki znacznie krócej i ciszej dobiegały do ucha, następnie zauważyłem przyrost mocy. Ogólnie rzecz ujmując cudów to nie czyni ale gdy zaczynają dobiegać niepokojące stuki myślę że można spróbować ponieważ ryzyka pogorszenia sytuacji raczej nie ma a koszt jest niewielki. (istotne by postępować zgodnie z instrukcją) Znajomek zastosował owy specyfik w mesiu 124 ponieważ wył dyferencjał po zastrzyku wycie dobiegało tylko przy dużum obciążeniu i danej prędkości czyli znowu nie pomogło w 100% ale znacznie.
Spotykałem ten temat już wielokrotnie na forach i różne były opinie często narzucane przez wodzirejów którzy nawet nie próbowali i kategorycznie walczą z takimi specyfikami, ja jak najbardziej jestem na TAK!
Pozdrawiam
"Old School Style"
@ coboss możesz rozwinąć myśl? - chodzi mi o interpretację słowa "kąpać".Zamieszczone przez coboss
A tak z drugiej strony, to co piszecie dla porównania o środku motor doctor, to on jest do niby to uszczelniania silnika, a tak na prawdę to zagęszcza olej i robi syf - równie dobrze można sobie zalać silnik przeciętnym mineralem i ten sam efekt będzie.
A co do ceramizera to ja tego nie znam, jestem ostrożny w stosowaniu różnych preparatów do silnika.
Więc moje pytanie - stosujecie jakiegoś konkretnego producenta, jakiś wskazany typ ceramizera?
chodzi mi tu o zastosowanie do silnika M60.
jeśli to jak piszecie pomaga i daje dobre efekty, to warto zainwestować.
I jeszcze pytanie - to trzeba dodawać co zmiana oleju ?
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Z całym szacunkiem, ale to nie żaden dowód.Dowód??
Zanim wymieniłem słabą pompę wody udało mi się dwukrotnie zagrzać silnik (i to na maxa) każdy wie co to znaczy dla silnika w szczególności dla Diesla. A mimo wszystko u mnie nie stało się kompletnie nic!!! To nie jest ściema to moje doświadczenie.
Kolega zagrzał w ciagu kilku dni pare razy TDSa i tez mu sie nic nie stało a nie stosuje żadnych wynalazków.
Po za tym co miałby ceramizer niby zabezpieczyć w delikatnej na przegrzanie głowicy M51?
Nie mówię że to szkodzi. Ale w myśl powiedzenia (jak silnik działa poprawnie) :
" Nie ruszaj gówna póki nie śmierdzi ".
Jeżeli to takie super jest to serwis BMW powinien to wlewać na przeglądach :)