Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Proszę o rzut fachowego oka na 745d i opinie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Zbichu Zobacz posta
    Nie, noo... wtedy biegnę i oglądam. Jak będę sprzedającym bez problemu podam potencjalnemu kupującemu te parametry. Nie wiem skąd w was ten opór? Jeśli sprzedaję samochód i dzwoni do mnie gość, który słyszę, że jest szczerze zainteresowany moim autem i pyta o stan blacharki ponieważ ma kilkaset kilometrów do mnie, to mu odpowiadam jak jest. Dlaczego mam ukrywać, że np. grubość powłoki lakierniczej na wszystkich elementach waha się w przedziale 100-130 mikronów? Nie muszę nigdzie wychodzić i nic mierzyć. Przecież wykonałem tą ciężką "pracę" podczas zakupu. Wy nie?
    Ale po co ? Żeby na dzień dobry odrzucić 99% aut i zrobić tysiące km szukając tej jedynej Starej Nowej beemki, którą i tak prędzej czy później ktoś Ci obija na parkingu i trzeba będzie malować !?

BMW
    740xd f01

Nie, noo... wtedy biegnę i oglądam. Jak będę sprzedającym bez problemu podam potencjalnemu kupującemu te parametry. Nie wiem skąd w was ten opór? Jeśli sprzedaję samochód i dzwoni do mnie gość, który słyszę, że jest szczerze zainteresowany moim autem i pyta o stan blacharki ponieważ ma kilkaset kilometrów do mnie, to mu odpowiadam jak jest. Dlaczego mam ukrywać, że np. grubość powłoki lakierniczej na wszystkich elementach waha się w przedziale 100-130 mikronów? Nie muszę nigdzie wychodzić i nic mierzyć. Przecież wykonałem tą ciężką "pracę" podczas zakupu. Wy nie?
    Ale po co ? Żeby na dzień dobry odrzucić 99% aut i zrobić tysiące km szukając tej jedynej Starej Nowej beemki, którą i tak prędzej czy później ktoś Ci obija na parkingu i trzeba będzie malować !?

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Yaz
    Zgadzam sie z Toba. Tez bym nie mierzyl. To tak jak pytaja o spalanie...

Wypalcowane z LG G4
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

BMW
    740xd f01
    Jak komuś sie pali ze sprzedażą to pewnie dzwoni po auto-skupach, a jako komuś sienie pali to myśle że Panowie Sytuacji są z każdej strony :) "Nie chcesz niekupuj, weźmie następny" :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Zbichu
    BMW
    Tymczasowo Audi
    To gratuluję zakupu i błyskawicznej sprzedaży życzę.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    To gratuluję zakupu i błyskawicznej sprzedaży życzę.
    Żebyś, się nie zdziwił, jak się okaże, że twoje auto ze 130 mikronami na każdym elemencie przyjechało do PL w dwóch częściach. Myślisz, że mało jest aut które zostały naprawione na używkach trafionych w kolor z fabrycznym lakierem?
    Jak dla mnie to auto może być całe malowane, byleby było proste i nie pospawane z dwóch, nie kupuje auta do kolekcji tylko do jeżdzenia

BMW
    Tymczasowo Audi

Cytat Zamieszczone przez Truth Zobacz posta
    Żebyś, się nie zdziwił, jak się okaże, że twoje auto ze 130 mikronami na każdym elemencie przyjechało do PL w dwóch częściach. Myślisz, że mało jest aut które zostały naprawione na używkach trafionych w kolor z fabrycznym lakierem?
    Jak dla mnie to auto może być całe malowane, byleby było proste i nie pospawane z dwóch, nie kupuje auta do kolekcji tylko do jeżdzenia
    Tknęło mnie po tym poście. Pobiegłem do garażu, patrzę.... a ona spawana z trzech części! Jak ktoś zadzwoni gdy będę sprzedawał to będę milczał jak grób w tej sprawie.
    Tylko ironią można odpowiedzieć na taką hipokryzję.

BMW
    Tymczasowo Audi
    Rzeczywiście każdy ma różne kryteria dotyczące tych spraw. Wygląda na to, że mam odchyły w tym temacie, ale nie będę się leczył i następne auto też będę sprawdzał. Szukając obecnego auta nie musiałem odrzucać 99%. Po weryfikacji kilku, chyba trzech pojazdów z niższego zakresu cenowego podniosłem pułap i szybko znalazłem to czego szukam. Nie trwało to nawet miesiąc z tego co kojarzę. Nie muszę teraz sfrustrowany sączyć jadem na forum i twierdzić, że jak ktoś zapyta przez telefon o blacharkę to go zabiję. Odpowiem mu jak jest, bo to duża zaleta.

BMW
    740xd f01
    Rzeczywiście każdy ma różne kryteria dotyczące tych spraw. Wygląda na to, że mam odchyły w tym temacie, ale nie będę się leczył i następne auto też będę sprawdzał. Szukając obecnego auta nie musiałem odrzucać 99%. Po weryfikacji kilku, chyba trzech pojazdów z niższego zakresu cenowego podniosłem pułap i szybko znalazłem to czego szukam. Nie trwało to nawet miesiąc z tego co kojarzę. Nie muszę teraz sfrustrowany sączyć jadem na forum i twierdzić, że jak ktoś zapyta przez telefon o blacharkę to go zabiję. Odpowiem mu jak jest, bo to duża zaleta.
    A i tak będziesz miał mase oszołomów co znajdą mase wad :)

BMW
    Tymczasowo Audi
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    A i tak będziesz miał mase oszołomów co znajdą mase wad :)
    Ostatnio mi się nie zdarza, a co rok zmieniam auto. E65 miało być na dłużej, ale już mnie korci na zmianę. Taka przypadłość.