Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 150

Wątek: Bije sterem jak szalona ...

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Auto mam od 2,5 roku. Na dzień dobry po sprowadzeniu do wymiany był jeden banan. Niecały rok później do zmiany był drugi banan + po przekątnej dolny. Było krucho z kasą, więc robiłem budżetowo. Z tego powodu teraz wjechał cały komplet 4-ry sztuki. Ostatni ORI jaki mi się przed wymianą ostał, po zdjęciu z auta też już nienajlepiej wyglądał.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Auto mam od 2,5 roku. Na dzień dobry po sprowadzeniu do wymiany był jeden banan. Niecały rok później do zmiany był drugi banan + po przekątnej dolny. Było krucho z kasą, więc robiłem budżetowo. Z tego powodu teraz wjechał cały komplet 4-ry sztuki. Ostatni ORI jaki mi się przed wymianą ostał, po zdjęciu z auta też już nienajlepiej wyglądał.
    Możesz napisać ile dałeś za same wahacze???;> Z półtora tysia???;> Dopytuję, bo mnie na dniach też czeka taka wymiana, ale jednak byłbym skłonny pójść w stronę marki TRW. Czytałem opinię na różnych forach (również tych warsztatowych), że podobno TRW są sztywniejsze od Lemfordera, a że ja jeżdżę głównie po autostradach i eSkach to myślę, że to byłoby lepsze rozwiązanie dla mnie i mojej buni;)...

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    1650PLN za komplet wahaczy i komplet nowych śrub mocujących do wózka. 420PLN za wymianę z geometrią.

Zastanawiałem się nad TRW, ale mi właśnie zależało na bardziej miękkim zawiasie, bo we Wrocławiu miodu nie ma jeżeli chodzi o drogi, więc decyzja padła na Lema :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    No własnie też się waham między TRW a Lemforderem. Jakościowo podobno mniej więcej to samo, za to duża różnica w sztywności...Razem z wymianą wahaczy będę wymieniał amortyzatory edc i boję się, że po założeniu nowych amorów edc i wahaczy TRW będzie mi za sztywno. Z kolei uwielbiam jeździć po banach i eSkach w trybie sport, auto przyklejone do drogi na sztywno prowadzi się jak bajka. Kurde sam nie wiem co założyć...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tommo
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    Ja za oryginalne zapłaciłem na Litwie coś koło 1450 zł.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez BarteG Zobacz posta
    No własnie też się waham między TRW a Lemforderem. Jakościowo podobno mniej więcej to samo, za to duża różnica w sztywności...Razem z wymianą wahaczy będę wymieniał amortyzatory edc i boję się, że po założeniu nowych amorów edc i wahaczy TRW będzie mi za sztywno. Z kolei uwielbiam jeździć po banach i eSkach w trybie sport, auto przyklejone do drogi na sztywno prowadzi się jak bajka. Kurde sam nie wiem co założyć...
    Ja miałem łatwiejszy wybór, bo mam zwykłe amory z przodu a z tyłu pneumatykę, tak więc mogłem wybierać między miękkim i bardziej miękkim ;)

Cytat Zamieszczone przez Tommo Zobacz posta
    Ja za oryginalne zapłaciłem na Litwie coś koło 1450 zł.
    No to dobra cena jak za 4ry sztuki, bo tak jak widzę, na Litwie w tej cenie to masz tylko 2 wahacze.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tommo
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    Zapłaciłem za dwa wahacze, te skośne wygięte.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez Tommo Zobacz posta
    Zapłaciłem za dwa wahacze, te skośne wygięte.
    Czyli tzw. "banany" :) Ja wolałem wymienić już całą czwórkę, a efekt mi się tak spodobał, że na wiosnę będzie zrobiony cały tył. Tam niektóre tuleje też już są zmęczone życiem ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka

Ja założyłem 15.000km temu banany firmy Mapco. Od jakiś 4.000km stukają, choć na szarpakach nie znajdują nic. Niedawno zaczęły się wibracje i skrzypienie na "spiralach" (galerie, zjazdy z autostrad). Koła wyważone na glanc. Jest ciut lepiej, ale przypuszczam jednak, że muszę zainwestować w Lamfordera albo Meyle albo Febi albo TRW... Sam nie wiem co lepsze, jakby nie patrzyć na cenę, która jest zbliżona...

Co rozumiecie przez to, że TRW jest bardziej sztywny? Nie potrafię sobie wyobrazić czym cech-uje się jazda na "miękkim" wahaczu i na "twardym". Zawieszenie chyba powinno być po prostu maksymalnie sztywne, szczególnie w naszych autach, które bardzo są podatne na wibracje. Potrafi ktoś opisać jak to się przekłada na jazdę? Nie myślcie, że krytykuję, czy się nabijam. Szukam tylko informacji, bo pierwszy raz się z takim pojęciem spotykam.
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 28-09-2016 o 19:28

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    O Febi zapomnij. Jakość zeszła do półki z Chińskimi,zresztą tam też przenieśli produkcję
    Ja polecam MEYLE HD. Naprawdę robią robotę a cena też jest akceptowalna.