Pokaż wyniki od 1 do 10 z 150

Wątek: Bije sterem jak szalona ...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Ja bym nie odpuscił. Nigdy starych nie wyrzucam bo reklamacja zawsze trwa a nie było by na czym jezdzić. Wystarczy ich postraszyć rzecznikiem praw konsumenta i przeważnie inna gadka się zaczyna. Jest rok czy dwa gwarancji i basta. Nie ma mechanicznych uszkodzeń więc nie ma dyskusji. Trzeba walczyć o swoje bo gruby hajs za byle gów.o to fajnie się bierze. Jak by kupił chinole po 80 zł sztuka to sam se by był winny bo to jest wiadome ,ale firmowe za konkretną kasę ?????? Trza walczyć i basta. Nie odpuszczać.

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Ja bym nie odpuscił. Nigdy starych nie wyrzucam bo reklamacja zawsze trwa a nie było by na czym jezdzić. Wystarczy ich postraszyć rzecznikiem praw konsumenta i przeważnie inna gadka się zaczyna. Jest rok czy dwa gwarancji i basta. Nie ma mechanicznych uszkodzeń więc nie ma dyskusji. Trzeba walczyć o swoje bo gruby hajs za byle gów.o to fajnie się bierze. Jak by kupił chinole po 80 zł sztuka to sam se by był winny bo to jest wiadome ,ale firmowe za konkretną kasę ?????? Trza walczyć i basta. Nie odpuszczać.
    miro ma absolutną rację. Bez wahania oddawać na reklamację. Niewłaściwy montaż? Co za bzdura... Że niby co - odwrotnie założyłeś? Przecież nie ma czegoś takiego jak błąd montażu przy tarczach. Tylko jak ktoś zaraz będzie negował, to podajcie mi konkretne argumenty jaki błąd można popełnić.
    Jedyną opcją jest jest, że można mieć piasty krzywe, ale takich rzeczy jeszcze w życiu nie spotkałem w aucie, poza wypadkowymi. To jednak prosto udowodnić. To samo z felgami. Koniec końców - walić z reklamacjami do sprzedawcy, a nie dumać "że może to, a może tamto".
    Poza tym, żeby producent odmówił reklamacji na podstawie błędu montażu musi włożyć do opakowania ulotkę, że jeśli reklamacja ma być ważna, ma być to montowane wg takiej i takiej instrukcji w takim i takim warsztacie. Bez tego sprawę w sądzie bez problemu się wygra. Ja w swoim opakowaniu tarcz nie znalazłem takiej ulotki ani zaleceń, więc jak przyjdzie do pokrzywienia, to zastosuję to, co miro napisał - nie odpuszczę.
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 31-07-2016 o 15:07