Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: 730 Szydłowiec

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730i
    a więc, pierwszy update, sztuka okazała się naprawdę zacna za te pieniądze: nadwozie jak pisałem bez rdzy, co prawda do poprawek, ale zostawiam to na koniec, zawieszenie ogarnięte, wahacze przód, tuleje, końcówki, sworznie wymienione, geometria ustawiona, auto jedzie jak po sznurku, środek wyprany, zabieram się za słupki, tylną półkę i fotel kierowcy, znacie może jakiegoś dobrego tapicera w okolicach wawy? silnik po przeglądzie : olej, filtry, zlikwidowane wycieki spod dekli, mechanik stwierdził że jest ok, pracuje równo i ładnie, do zrobienia pozostała podpora wału
    z kosmetyki radio jest do naprawy, co pewien czas blokuje się. nie można go wtedy ściszyć ani nic zmienić, nie pomaga wyłączenie zapłonu, dodatkowo podświetlenie wyświetlacza do uzupełnienia, chociaż same pixele są ok,
    kontrolka od poduszek się co jakiś czas zapala i gaśnie, chyba któraś z kostek,
    no i oczywiście tylne lampy do zmiany, ale to też zostawiam na poźniej

przebieg jest raczej oryginalny, 238 tysi, TUV ostatni jak pisałem powyżej, w ASO był ostatni raz w grudniu 2013 z liczbą 171.297, postaram się wrzucić jakieś fotki, może pstryknę coś w ten weekend,
    ogólnie auto zarejestrowane, jeździ się miło i przyjemnie, trochę kucy brakuje, za to dźwięk silnika niezastąpiony :)

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez airjordan Zobacz posta

przebieg jest raczej oryginalny, 238 tysi, TUV ostatni jak pisałem powyżej, w ASO był ostatni raz w grudniu 2013 z liczbą 171.297
    Szybka matematyka, cena za egzemplarz i ogólna statystyka przebiegów raczej nie podziela Twojego optymizmu ;) i jeszcze piszesz, że fotel do tapicera ;) Moje auto o 10 lat młodsze dokręca do 300tys w podstawowej skórze i jeszcze daaaleko mu do jej regeneracji.

Poza tym gratuluję zakupu i najważniejsze, że auto się podoba :0

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730i
    fotel kierowcy wygląda wręcz jak nie od tego auta :) jakby ktoś jeździł w spodniach z papieru ściernego :) reszta jest w super stanie, dodatkowo deska i przełączniki też, oprócz tego oryginalne dywaniki w kolorze, niepodziurawione itp.....nie jestem hurra optymistą, ale niemiec musiałby jeździć co dwa lata i cofać licznik przed przeglądami TUV, napisałem też że wiele rzeczy było w tym aucie do zrobienia, nie był to nawet dobry stan w chwili zakupu....

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Bo bardzo możliwe, że w aucie rzadko jeździł komplet pasażerów :) Jeżeli w Niemczech był tylko jeden właściciel, to jest faktycznie cień szansy, że w 19 lat nakręcił jedynie 171tys km :) tak jak mówiłem, jak się podoba, to jeździć i cieszyć się jazdą :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    No tak, jak kupiłeś za 9.5 to teraz musisz włożyć 25 żeby jeździło hahaha. Takie jest rozumowanie niektórych z tego forum. Jak kupisz za 25kafli to już nic nie wkładasz tylko jeździsz po niemcu dziadku lekarzu ta? Wyobraźcie sobie, że można kupić auto nawet i za 7 kafli, włożyć w nie MAX 5 i jeździć zajebistą furą na widok której i tak 97% januszy przewróci oczami, a te 3% pozostałe powie, że coś było robione albo że haka brakuje haha;) Dla właściciela życzę powodzenia w restaurowaniu i oby chodziła bez problemów. W ogóle się nie przejmuj fanatykami którzy piszą, że gaz to do opla albo że musisz wpakować 15kawąłków :D Pozdro

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li

Cytat Zamieszczone przez Aban Zobacz posta
    Wyobraźcie sobie, że można kupić auto nawet i za 7 kafli, włożyć w nie MAX 5 i jeździć zajebistą furą na widok której i tak 97% januszy przewróci oczami, a te 3% pozostałe powie, że coś było robione albo że haka brakuje haha;)
    Nie ma to jak posłuchać dobrych żartów Przecież można kupić za tyle i nic nie wkładać, dołożyć lpg, ringi, chińskie lampy z allegro i czuć się jak pan życia, i jeździć aż padnie, tylko co z tego jak się będzie jeździć smutną pozostałością po E38, w większości przypadku nie dającą nawet cienia dawnej E38, ale wybór każdy ma i zrobi jak chce.

A za 7 tys zł to można co najwyżej dobrego poloneza kupić po dziadku i to jedyne auto co w Pl można po dziadku kupić, ale i z tym coraz ciężej.

Apropo E38 za 7 tys, nie tak dawno wstawiałem tu na forum link do ogłoszenia z normalnie wyglądającym e38 (przynajmniej na zdjęciach), z raczej normalnym przebiegiem w takim aucie, patrze dziś, nadal stoi, więc jakoś nie ma popytu na tanie E38.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Haha okej, nie będę zaburzał twojej wizji auta w full sztosie oryginale bez żadnej części zamiennej, nie wiem czy masz czy szukasz, w każdym razie powodzenia ;) Jak znajdę dłuższą chwilę to przedstawię swoją historię i niektórzy może spokornieją :)