Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Witam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    7 series E38 750 iL 1995r.
    Witam i gratuluję. Można pozazdrościć wersja shadowline to perełka wśród 750. Jeśli mogę coś doradzić to pojeździj troszkę tym v12 na trasie wcale nie jest takim strasznym pożeraczem paliwa. w tym silniku można się zakochać. Lepiej jeździć mniej a z klasą. Jak brat potrzebuje silnik V12 na części niech kupi osobno taniej wyjdzie a tobie proponuję jeśli chcesz koniecznie swap to zmień skrzynię na manual będziesz miał potwora z v12 pod maską. Osobiście uważam że silnik v12 jest najmniej awaryjny ze wszystkich silników w 7 series. Projektowany był przecież z założeniem że ma z połową pracujących cylindrów rozpędzić auto do 200km/h. Nie bez powodu trafiał do opancerzonej wersji limuzyn i silnik nie był dodatkowo chroniony z przodu przed ostrzałem z broni. To pancerna jednostka. Gratuluję jeszcze raz !! Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750i shadowline

A dzięki. Jeździłem ostatnio po mieście powiem ci fajnie się zbiera itd. Ale niestety było już ustalone wcześniej z bratem że ja dostaje budę a on zabiera skrzynie i silnik. Nie powiem że nie, zakochałem się w tym silniku, ten moment obrotowy i dźwięk po prostu muzyka dla uszu. Ale za to wczoraj właśnie wróciłem z wyprawy po m60b30 niestety automat, ciężko o manuala w rozsądnej cenie.

Jak znajdę czas to na pewno za niedługo będzie swap. Części prawie z kompletowane, jak dobrze pójdzie możliwe że nawet na zlocie się pokaże

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    M60B30 to nie jest zły silnik ale jeśli robił bym swap to na 4 litrowy, automat o ile nie jeździsz caly czas z butem w podłodze i jest sprawny to polubisz bo fajnie pracuje

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750i shadowline

Długo mnie nie było bo nie powiem ręce pełne roboty i jeszcze szkoła. Tym bardziej że dopiero zacząłem swoja przygodę z bmw i od razu z grubej rury silnik v12 stoi na palecie przygotowany do e30 a v8 juz siedzi i jezdzi ;)
    kilka zdjęć z swapu v12 na v8

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750i shadowline

tu już wszystko podpięte i sprawdzone czy nic nie cieknie. I kilka zdjęć, aktualnie czekam na auto jak wróci z lakierni dodam znowu coś prawdopodobnie montaż DSP

Po złożeniu jazda próbna musiała być i nie mogłem sie powstrzymać od zrobienia zdj

I u lakiernika

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    No i fajnie, a masz już manual czy dalej automat?
    Tył coś Ci siedzi a przód do góry zadarty, chyba musisz zmienić sprężyny na te z V8

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750i shadowline
    Automat jest wsadzony 5hp18 miałem parę przygód z tą skrzynią ale dobre jest tył siedzi bo niwo ori jest z 750i a przód muszę wymienić bo sprężyny są właśnie od 750 i jak wymieniłem silnik od razu do góry troszkę poszła ale to sie zrobi jak będę miał felgi wtedy wszystko na spokojnie sobie spasuje ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Ten automat to chyba długo nie wytrzyma

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    Ten automat to chyba długo nie wytrzyma
    Dlaczego? Przeciez jest z silnikiem 3.0

Doświadczony Użytkownik
    BMW